Merhabalar. RAM'lere OC yapmaya karar verdikten sonra Memtest86'nın uzun test sürelerinden bıktım. Bu bağlamda yeni bir yazılım arayışına girdim. Sonuç olarak bu programı buldum.
Oldukça hızlı ve Windows üzerinden çalışan bu ücretsiz yazılımın kullanımı oldukça basit.
Şunu da belirteyim, bu yazılım RAM'lerine OC yapan kişiler için daha uygun. RAM'lerde gerçekten bir sorun olup olmadığından kesin olarak emin olmak istiyorsanız Memtest86 yapmalısınız.
Kurulum:
Sitesinden HCI MemTest'i indiriyoruz ve bir klasöre atıyoruz. Akabinde MemTestHelper yazılımını aynı klasöre atıyoruz.
Sonrasında MemTestHelper2.exe dosyasını açıyoruz ve karşımıza böyle bir yer çıkıyor.
Buradan "Number of Threads" bölümünden izlek sayınızı seçin. "RAM to test (MB)" kısmına da şu formül sonucu çıkan sayıyı girin.
2048 MB çıkarmamızın sebebi Windows'un düzgünce çalışabilmesi.
Bundan sonra testi başlatıyoruz ve birden fazla test açılıyor.
Bunun sebebi Windows'un RAM kullanımını kısıtlaması ve daha sağlıklı test yapmakmış. Test esnasında bilgisayarınız kasabilir, normaldir.
Herhangi bir hata bulunduğunda yazılım üzerinden gösterilecektir. İyi OC'ler.
@crazyreign sen de bir test et bence. 1.45V ile acı çekiyordur bellekler.
Oldukça hızlı ve Windows üzerinden çalışan bu ücretsiz yazılımın kullanımı oldukça basit.
Şunu da belirteyim, bu yazılım RAM'lerine OC yapan kişiler için daha uygun. RAM'lerde gerçekten bir sorun olup olmadığından kesin olarak emin olmak istiyorsanız Memtest86 yapmalısınız.
Kurulum:
Sitesinden HCI MemTest'i indiriyoruz ve bir klasöre atıyoruz. Akabinde MemTestHelper yazılımını aynı klasöre atıyoruz.
Sonrasında MemTestHelper2.exe dosyasını açıyoruz ve karşımıza böyle bir yer çıkıyor.
Buradan "Number of Threads" bölümünden izlek sayınızı seçin. "RAM to test (MB)" kısmına da şu formül sonucu çıkan sayıyı girin.
(RAM miktarı [GB bazında] * 1024) - 2048.
2048 MB çıkarmamızın sebebi Windows'un düzgünce çalışabilmesi.
Bundan sonra testi başlatıyoruz ve birden fazla test açılıyor.
Bunun sebebi Windows'un RAM kullanımını kısıtlaması ve daha sağlıklı test yapmakmış. Test esnasında bilgisayarınız kasabilir, normaldir.
Herhangi bir hata bulunduğunda yazılım üzerinden gösterilecektir. İyi OC'ler.
@crazyreign sen de bir test et bence. 1.45V ile acı çekiyordur bellekler.