Neler Yeni

Windows Vista neden tutulmadı?

Arkadaşlar, şimdi neden tutulmadığını söyleyeyim. Vista, 2006 yılında çıkmış işletim sistemidir.
Zamanında çok ileri bir işletim sistemi, donanım yetersizliği yüzünden Vista tutulmadı çünkü XP 256 MB, Vista 2 GB istiyordu. Düzgün çalışması için işlemci olarak Core 2 Duo, 120 GB HDD ve 2 GB RAM gerekiyor. 512 MB ekran kartı RTM sürümü buglarla dolu bir sürümü ama SP2'de düzeltildi. Benim PC kaldırıyor RTM ile ve insanlar SP2 çıktığı zaman 7 çıktı, onun için Vista unutuldu. Sürücü uyumsuzluk normal yeni ise PC ama gidip de Vista ile gelen bilgisayarlarda sürücüsü mevcut.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ben kullanmıştım vistayı ama hatırlamıyorum bile. Tutmadıysa muhtemelen o dönemdeki teknolojik gelişmelerin bugüne göre daha hızlı ilerlemesi ve yeni bir işletim sistemi ihtiyacının daha çabuk oluşması olabilir. Bir de eski sistemleri kullananların sistemi yetmemiş olabilir vista'ya yükseltmek için.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben kullanmıştım vistayı ama hatırlamıyorum bile. Tutmadıysa muhtemelen o dönemdeki teknolojik gelişmelerin bugüne göre daha hızlı ilerlemesi ve yeni bir işletim sistemi ihtiyacının daha çabuk oluşması olabilir. Bir de eski sistemleri kullananların sistemi yetmemiş olabilir vista'ya yükseltmek için.
Evet hocam.

.EXE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
No Text
WindowsXP gibi bulunmaz bir nimet vardı. O zamanlar bende Vistadan uzak dururdum. Benim bilgisayarımda takılmalar yapıyordu.
XP de hiçbir özellik bulunmadığı için çok sade ve temiz arayüzü olduğu için kasma yapmıyordu. Vista çok süslü püslüydü.
Keşke o zamanlara geri dönebilseydik her şey ne kadar güzeldi :(

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Windows 7yi 11 xpyi 1 yıl kullandım
Kesinlikle şimdiye kadarki en güzellerinden biri windows 7ydi
Genel olarak kullanımı çok kolaydı .
Windows 10dan sonra en sevdiğim işletim sistemidir.

WindowsXP gibi bulunmaz bir nimet vardı. O zamanlar bende Vistadan uzak dururdum. Benim bilgisayarımda takılmalar yapıyordu.
XP de hiçbir özellik bulunmadığı için çok sade ve temiz arayüzü olduğu için kasma yapmıyordu. Vista çok süslü püslüydü.
Keşke o zamanlara geri dönebilseydik her şey ne kadar güzeldi :(
Vista çok süslü yani doğum gününde odayı süsler gibi ve Xp daha hafif.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O saydamlık falan çok hoş geliyor bana sanal makineye kurardım da kaldırmaz sanal makine o.O2
Gerçek pc ne kurabilirsin iso su atıyım istersen.

Top Bottom