Neler Yeni

Windows yüklerken dosya eksik hatası

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan Demir
Windows 7 32 bit yüklü olan bilgisayara windows 10 64 bit kurarken eksik dosya hatası dedi ve yüklemeyi kapatıp sistemi yeniden başlatırken "an operating system wasn't found. Try disconnecting any drivers that don't contain an operating system" hatası aldım bios ayarlarını sıfırladım format atmayı denedim tüm USB leri falan çıkardım ama olmadı.

Bursalı_Genç16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
SeyrekBey
bende öyle bi sorun olmamıştı geçerken bence windows 7 64 bit kur yada windows 8 64 bit kur belki öyle kurarsın umarım sorunun çözülür
an operating system wasn't found. Try disconnecting any drivers that don't contain an operating system" hatası aldım bios ayarlarını sıfırladım format atmayı denedim tüm USB leri falan çıkardım ama olmadı.

Bursalı_Genç16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
SeyrekBey
Herhangi bir işletim sistemi kurmaya çalıştığımda yükleme ekranı gelmiyor yine aynı yazı çıkıyor.
aldığın hatayı google çeviriden çevirdim çeriye göre bence windows 10 usb ye yüklenirken eksik yüklenmiş onun için bu hatayı veriyor windows 10 u usb ye yeniden yüklemeyi dene umarım sorunun çözülür
Screenshot_2.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Herhangi bir işletim sistemi kurmaya çalıştığımda yükleme ekranı gelmiyor yine aynı yazı çıkıyor.
https://support.microsoft.com/tr-tr...ystem-wasn-t-found-error-when-booting-windows burdaki çözmünde dene umarım işe yarar

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aldığın hatayı google çeviriden çevirdim çeriye göre bence windows 10 usb ye yüklenirken eksik yüklenmiş onun için bu hatayı veriyor windows 10 u usb ye yeniden yüklemeyi dene umarım sorunun çözülürAlıntıyı görüntüle
1. Daha önce USB ve DVD den yükleme yaptım hiçbir sorun yaşamamıştım.
2. Şuanda ne USB den nede DVD den boot etmiyor.

Bursalı_Genç16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
SeyrekBey
1. Daha önce USB ve DVD den yükleme yaptım hiçbir sorun yaşamamıştım.
2. Şuanda ne USB den nede DVD den boot etmiyor.
windowsun kendi sitesinde çözüm olarak şuanlar yazıyor bunlarıda bı dene bence

Belirtiler
Windows'u önyüklemeye çalışırken şu hata iletisini alıyorsunuz:

An operating system wasn’t found (Bir işletim sistemi bulunamadı). Try disconnecting any drives that don’t contain an operating system (Bir işletim sistemi içermeyen tüm sürücüleri çıkarmayı deneyin).

Press Ctrl+Alt+Del to restart (Yeniden başlatmak için Ctrl+Alt+Del tuşlarına basın)

hata

Çözüm
Komut İstemi'ni başlatmak için Windows 7 veya daha üst sürüme sahip önyüklenebilen USB veya DVD gerekir. Kullanılabilir bir önyüklenebilen medyanız yoksa, burada bulunan yükleme medyası oluşturma adımlarını izleyerek önyüklemeli bir medya elde edebilirsiniz.

Komut istemini başlatmak için:

1. Bir DVD veya USB Windows 7, 8 veya 10 medyasından önyükleme yapın.
  2. Windows Kurulumu ekranına (Dil, Saat ve Klavye ayarlarını seçtiğiniz ekran) ulaştıktan sonra Komut İstemi'ni başlatmak için SHIFT + F10 tuşlarına basın.
Diskinizin GUID Bölümleme Tablosu (GPT) veya Ana Önyükleme Kaydı (MBR) olarak ayarlanmış olup olmadığını belirleyin:
  1. Komut İstemine diskpartyazın ve Enter tuşuna basın.
  2. list disk yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. Diskinizi bulun ve GPT sütununda bir yıldız işareti (*) olup olmadığını kontrol edin, bu işlem diskin GPT olup olmadığını gösterecektir. Yıldız işareti yoksa, disk MBR olarak ayarlanmıştır.
  4. exit yazın ve Enter tuşuna basın.
MBR ise:

1. Komut İstemi'ne dir a: yazın ve Enter tuşuna basın.
    1. Sürücü A: bulunursa ve bir dizin görüntülenirse, dizindeki \Windows klasörünü denetleyin. Klasör bu konumdaysa, bu sürücü Sistem Sürücüsü'dür. 2. adıma geçin.
    2. Sürücü bulunamazsa veya \Windows klasörünü içermiyorsa, dir b: yazın ve Enter tuşuna basın. \Windows klasörünü bulunana kadar alfabedeki diğer harfleri yazmaya devam edin, ancak X: sürücüsünü atlayın. Bu sürücü, kullandığınız USB veya DVD'den yükleme dosyalarıdır. En sık kullanılan konum C: sürücüsüdür, bu nedenle makalenin geri kalanında örnek olarak kullanılacaktır.
  2. Bulduktan sonra şunu yazın: bcdboot C: \Windows /S C:
    1. Bu durumda Windows klasörünün bulunduğu sürücü C'dir. Windows klasörü farklı bir sürücüde ise, yukarıdaki bcdboot komutunda "C" yerine o sürücü harfini kullanın.
  3. Devam edebilmeniz için Boot files successfully created (Önyükleme dosyaları başarıyla oluşturuldu) iletisi görüntülenmelidir.
  4. diskpart yazın ve Enter tuşuna basın.
  5. list disk yazın ve Enter tuşuna basın.
  6. sel disk C yazın ve Enter tuşuna basın.
    1. Bu durumda Windows klasörünün bulunduğu sürücü C'dir. Windows klasörü farklı bir sürücüde ise, yukarıdaki sel disk komutunda "C" yerine o sürücü harfini kullanın.
  7. list vol yazın ve Enter tuşuna basın.
  8. sel vol C yazın ve Enter tuşuna basın.
    1. Bu durumda Windows klasörünün bulunduğu sürücü C'dir. Windows klasörü farklı bir sürücüde ise, yukarıdaki sel disk komutunda "C" yerine o sürücü harfini kullanın.
  9. active yazın ve Enter tuşuna basın.
    1. Birimin başarıyla etkin olarak ayarlandığına dair bir onay almanız gerekir. Bu onayı almazsanız, disk GPT'ye (MBR değil) ayarlanmıştır veya diskte bir sorun vardır. Doğru diski çalıştırdığınızdan emin olun.
  10. exit yazın ve Enter tuşuna basın.
  11. Cihazı yeniden başlatın. Bu işlemi komut satırına aşağıdakileri yazarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz: shutdown -f -r -t 00 ve Enter tuşuna basın.
GPT ise:
  1. Komut İstemi'ne dir a: yazın ve Enter tuşuna basın.
    1. Sürücü A: bulunursa ve bir dizin görüntülenirse, dizindeki \Windows klasörünü denetleyin. Klasör bu konumdaysa, bu sürücü Sistem Sürücüsü'dür. 2. adıma geçin.
    2. Sürücü bulunamazsa veya \Windows klasörünü içermiyorsa, dir b: yazın ve Enter tuşuna basın. \Windows klasörünü bulunana kadar alfabedeki diğer harfleri yazmaya devam edin, ancak X: sürücüsünü atlayın. Bu sürücü, kullandığınız USB veya DVD'den yükleme dosyalarıdır. En sık kullanılan konum C: sürücüsüdür, bu nedenle makalenin geri kalanında örnek olarak kullanılacaktır.
  2. diskpart yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. list disk yazın ve Enter tuşuna basın.
  4. sel disk C yazın ve Enter tuşuna basın.
  5. list part yazın ve Enter tuşuna basın.
  6. System (Sistem) olarak etiketlenmiş bölümü bulun.
  7. Bulduktan sonra bölüme R harfini atayın. R harfi alınmışsa, atanmamış bir harfi seçebilirsiniz. Harf türünü atamak için: assign letter=r: yazın ve Enter tuşuna basın.
  8. exit yazın ve Enter tuşuna basın.
  9. Komut istemine dönün, her satırdan sonra Enter tuşuna basarak ve her seferde bir satır yazacak şekilde aşağıdaki satırları yazın:
    1. cd /d r:\EFI\Microsoft\Boot\
    2. ren BCD BCD.bak
    3. bcdboot c:\Windows /l en-us /s m: /f UEFI
      • Not Komutun /l en-us bölümü Windows dilini İngilizce olarak ayarlar. Farklı bir dil belirlemek için en-us kodunu farklı bir dil kodu ile değiştirin (Almanca için de-de gibi).
  10. Cihazı yeniden başlatın. Bu işlemi komut satırına aşağıdakileri yazarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz: shutdown -f -r -t 00 ve Enter tuşuna basın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aldığın hatayı google çeviriden çevirdim çeriye göre bence windows 10 usb ye yüklenirken eksik yüklenmiş onun için bu hatayı veriyor windows 10 u usb ye yeniden yüklemeyi dene umarım sorunun çözülürAlıntıyı görüntüle

https://support.microsoft.com/tr-tr...ystem-wasn-t-found-error-when-booting-windows burdaki çözmünde dene umarım işe yarar
Maalesef önyükleme yapılmıyor bu yüzden komut istemi başlamıyor.

Bursalı_Genç16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
SeyrekBey
umarım yanılırım ama sorun pc den kaynaklı olabilir inşallah değildir ama başka pc ye format atılıyosa o usbden kaynaklı bi sorun değil gibi geldi umarım yanılırım şu videodakileri yapmayı dene şuan sorunun kaynağının ne oldu net olarak belli değil
umarım bu video sorununu çözer

Windows 7 32 bit yüklü olan bilgisayara windows 10 64 bit kurarken eksik dosya hatası dedi ve yüklemeyi kapatıp sistemi yeniden başlatırken "an operating system wasn't found. Try disconnecting any drivers that don't contain an operating system" hatası aldım bios ayarlarını sıfırladım format atmayı denedim tüm USB leri falan çıkardım ama olmadı.
windows 10 nu nerden indirdin windowsun orjinal sitesinden indirmediysen böyle sıkıntılar çıkabilir
Kullandığın ISO kalıp dosyası, CD, ya da DVD de bozukluk olma ihtimali çok yüksek. Bu hatanın nedeni Bozuk medya içermesidir. Önce kullandığın CD-DVD ya da USB belleğin içeriklerinde bozukluk olma ihtimalini düşünmelisin.

Başka bir CD-DVD den kurulum yapmanı ya da kullandığın ISO kalıp dosyası varsa başka bir yerden indirip denemeni tavsiye ederim. (altıntı)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Furkan Demir
umarım yanılırım ama sorun PC den kaynaklı olabilir inşallah değildir ama başka PC ye format atılıyosa o usbden kaynaklı bi sorun değil gibi geldi umarım yanılırım şu videodakileri yapmayı dene şuan sorunun kaynağının ne oldu net olarak belli değil

windows 10 nu nerden indirdin windowsun orjinal sitesinden indirmediysen böyle sıkıntılar çıkabilir
Kullandığın ISO kalıp dosyası, CD, ya da DVD de bozukluk olma ihtimali çok yüksek. Bu hatanın nedeni Bozuk medya içermesidir. Önce kullandığın CD-DVD ya da USB belleğin içeriklerinde bozukluk olma ihtimalini düşünmelisin.

Başka bir CD-DVD den kurulum yapmanı ya da kullandığın ISO kalıp dosyası varsa başka bir yerden indirip denemeni tavsiye ederim. (altıntı)
[/QU
umarım yanılırım ama sorun PC den kaynaklı olabilir inşallah değildir ama başka PC ye format atılıyosa o usbden kaynaklı bi sorun değil gibi geldi umarım yanılırım şu videodakileri yapmayı dene şuan sorunun kaynağının ne oldu net olarak belli değil

[/QUOT

Daha öncede çok kez kullandım Vestel den PC almıştık yanında verdiler orjinal Windows 7. USB deki Windows u da daha önce birçok kez kullandım Microsoft un sitesinden indirdim sağlam olduklarına eminim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,727
Üyeler
167,359
Son üye
esekskne
Top Bottom