Bence profesyonel kullanıcı değilseniz bu bat doayasını kullanmayın, ghost spectre windows araştırın temiz windows isteyenler için 4 yıldır kullanıyorum favori işletim sistemim şu anda.
Bence profesyonel kullanıcı değilseniz bu bat doayasını kullanmayın, ghost spectre windows araştırın temiz windows isteyenler için 4 yıldır kullanıyorum favori işletim sistemim şu anda.
Paylaştığım .bat dosyası, bazı antivirüs programlarında şu şekilde uyarı verebilir:
> Riskware.Script.ShadowRMV
Bu uyarının anlamı şudur:
“Bu dosya sistemde derin değişiklikler yapıyor, tehlikeli olabilir.”
Ama bu kesinlikle virüs olduğu anlamına gelmez.
Neden böyle bir uyarı çıkıyor?
Çünkü bu script:
Windows Update, Defender, Edge, Store gibi sistem bileşenlerini kapatıyor veya kaldırıyor.
Kayıt defteri (regedit) üzerinden değişiklik yapıyor.
Kullanıcının sistemde tam yetki almasını sağlıyor.
Arka plan servislerini, görev zamanlayıcılarını siliyor.
Bu davranışlar kötü amaçlı yazılımlarla benzerlik gösterdiği için bazı antivirüsler “Riskware” uyarısı verir. Ama bu sadece ihtiyat amaçlı bir uyarıdır.
Gerçekten zararlı mı?
Hayır.
Dosyanın içinde hiçbir virüs, keylogger, trojan, reklam yazılımı veya şifre çalan satır yok.
İçeriği düzenlenebilir, açık kaynaklıdır. İstersen Not Defteri ile açıp tüm satırları inceleyebilirsin.
Bu hazırladığım gelişmiş .bat dosyasıyla Windows’un tüm gereksiz hizmet ve sınırlandırmalarını kaldırarak ultra performansa geçiş yaptım.
Neler yapıyor?
Windows Defender, UAC, SmartScreen gibi tüm güvenlik sistemlerini kapatır
Windows Update hizmetini durdurur ve kayıt defterinden siler
Sistemde arka planda çalışan gereksiz .dll dosyalarını devre dışı bırakır
Microsoft’un önceden yüklü bloatware uygulamalarını kaldırır ve kalıntılarını siler
Ultra Performans güç planını etkinleştirir
Animasyonları ve gecikmeleri kapatır
RAM kullanımını düşürür (500-600MB’a kadar)
CPU ve GPU performansını artırmak için kayıt defterinde optimizasyon yapar
Başlangıç süresini hızlandırır
Kullanıcıya tam sistem yetkisi verir
Not: Yönetici olarak çalıştırın batı, menüden “Full Optimize” seçin ve sistemin keyfini çıkarın.
Yedek almanız önerilir çünkü bu script ciddi sistem değişiklikleri yapar.
Bilgisayar da sorun çıkarsa sorumlusu ben değilim tamamen kullanıcıya aittir.
Bu scripti açtık diyelim ve sıkıntı çıktı geri yükleme noktasından 1 2 gün öncesine dönsem düzelir mi? çünkü PC benim değil ve bir şey olursa yaşam hakkım elimden gider. XD
Bu scripti açtık diyelim ve sıkıntı çıktı geri yükleme noktasından 1 2 gün öncesine dönsem düzelir mi? çünkü PC benim değil ve bir şey olursa yaşam hakkım elimden gider. XD
Trojan:Win32 yazan şey antivirüsü disable yapmaya çalıştığı için çıkan bir uyarı yani virüs vs falan değil. Bat, defenderi kapatacağı için sistem bu uyarıyı veriyor. Disable AV.H yazan şeyin açılımı da antivirüs. Yani antivirüsü kapatacağım tatlım diyor kendileri. Zaten arkadaş da kodları sunmuş açıp bakabilirsiniz.