Winsows 11 Ram kulanımı

Reaksiyon skoru
36
Arkadaşlar görev yöneticisini açtım performans kısmına bastığımda Ram boşta 10 GB tükettiği gördüm her hangi bir güncelleme gördüğüm yok bilgisayar da neden bu şekilde bilmiyorum işletim sistemi Windows 11

Hangi uygulama tüketiyordu ki? Discord yüklü ama engelli olduğu için giriş yapamıyorsa bir süre sonra çok fazla bellek tüketimi oluyor, belki ondandır.

Arkadaşlar görev yöneticisini açtım performans kısmına bastığımda Ram boşta 10 GB tükettiği gördüm her hangi bir güncelleme gördüğüm yok bilgisayar da neden bu şekilde bilmiyorum işletim sistemi Windows 11
Bosta 10gb kullanmaz, yanlısın vardır.

Ekler

• 17501057473018371256873695927247.webp
    17501057473018371256873695927247.webp
    1.8 MB · Hit: 43
  • 17501057796226626088972165116004.webp
    17501057796226626088972165116004.webp
    1.1 MB · Hit: 45
Mesela kullanmadığın uygulamaları ve servisleri kapatmak gibi bi çılgınlık yapabilirsin. Youtubeye de chiris titustech yazıp win 11 optimizasyonunu öğrenerek de bir çılgınlık yapabilirsin güzel olur yani.

Win 11 her şey kapalı nerdeyse yeni format 7 kusur kullanıyor. Her gün daha ne kadar stabilitesi bozabilirler diye düşünüyorum. Boş gecmiyorlar. Driverlar 10 desteklese 11 e bakmam bile.

Mesela kullanmadığın uygulamaları ve servisleri kapatmak gibi bi çılgınlık yapabilirsin. Youtubeye de chiris titustech yazıp win 11 optimizasyonunu öğrenerek de bir çılgınlık yapabilirsin güzel olur yani.
Ben kullanmasından yana şikayetçi değilim sadece oluru bu mu hocam yani sistemle ilgili sorun mu var yoksa onun için attım normali buysa sorun yok daha önce takıldığım bir şey değil değildi çünkü o yüzden merak ettim

Ben kullanmasından yana şikayetçi değilim sadece oluru bu mu hocam yani sistemle ilgili sorun mu var yoksa onun için attım normali buysa sorun yok daha önce takıldığım bir şey değil değildi çünkü o yüzden merak ettim
Co pilot ai ve telemetri özellikleri vs yüzünden malesef oluru bu. Servisleri ve co pilot gibi gereksiz özellikleri kapatarak ram kullanımını azaltabilirsiniz. Ben laptobumda steam açıkken 3.4 gb kullanım görüyorum genelde

Muhtemelen sen oyuna girince çoğunu kapatıyor zaten .

Muhtemelen sen oyuna girince çoğunu kapatıyor zaten .
Sorun yoktur dimi hocam yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Co pilot ai ve telemetri özellikleri vs yüzünden malesef oluru bu. Servisleri ve co pilot gibi gereksiz özellikleri kapatarak ram kullanımını azaltabilirsiniz. Ben laptobumda steam açıkken 3.4 gb kullanım görüyorum genelde
Verdiğiniz bilgi için soğolun

Discord açık video izliyorum forumda takılıyorum ona rağmen 7.5gb ram kullanıyor bende.

Geri