x5460 çok ısınması,fan önerisi

olci53

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
332
Selamlar ben x5460 işlemci aldım modlu biosu eski işlemcim takılıylen attım sonra pc kapanıp açıldıktan sonra sıcaklıklar 100 dereceyi geçiyor ikisindede
not: ilk işlemcim normalde fansız 60-70 derece idi dün ayağı kırıldı stok fanın
normalde bir x5460 fansız modlanmış bios ile 100 dereceyi geçebilirmi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada biosa 10-15 saniyeliğine pc kapanmadan girdim normal cpu vcore 1.235 diyordu acaba voltaj düşürmeye çalışsam olurmu

@Emir Aydın

Son düzenleme:
Xeon işlemciler modlansa bile LGA 775 anakartlarda çok ısınırlar, iyi bir kule tipi soğutucu almak gerekir.
Intel'in stok soğutucusu çoğu zaman yetersiz kalır. Bu sebeple keşke Q serisi bir işlemci alsaydın.
Q serisi işlemciler Intel'in stok fanı ile yük altında bile gayet serin çalışırlar.
Şu durumda karşına ekstra bir soğutucu masrafı da çıkmış oldu.
Boşta 100 derece çok yüksek bir sıcaklık. Stok soğutucunun işlemciye tam olarak değdiğine emin misin?

stok soğutucunun 2 ayağı şuan kırık takıp denediğimde sanırım değimiyordu ve 1 kerede fansız denedim 2 sindede kendini kapattı

fan alsam düzelirmi acaba bu sorun ve 100 200 tl bandında ne önerirsiniz

stok soğutucunun 2 ayağı şuan kırık takıp denediğimde sanırım değimiyordu ve 1 kerede fansız denedim 2 sindede kendini kapattı
Kasayı yan yatırıp soğutucuyu parmağın ile bastırarak deneme yapar mısın?
Stok fan tam olarak değiyorsa ve işlemci boşta bile 100 derece oluyorsa kule tipi soğutucu bile yetersiz gelebilir.
Ancak elinle bastırdığında o kadar yüksek sıcaklıklara çıkmıyorsa bir kule tipi soğutucu ile sorun çözülebilir.

tamamdır hemen deneyeyim bir saniye

bastırdım tam ortasından ama yine değmiyor ve biosu modladığımda boot cihazı floppy e dönüyordu ve tekrardan ssd mi seçip açıyordum bilgisayarı eski işlemcimle acaba floppy e dönmesi biosu modlanmasına engel olabilirmi

tamamdır hemen deneyeyim bir saniye

bastırdım tam ortasından ama yine değmiyor ve biosu modladığımda boot cihazı floppy e dönüyordu ve tekrardan ssd mi seçip açıyordum bilgisayarı eski işlemcimle acaba floppy e dönmesi biosu modlanmasına engel olabilirmi
BIOS modlandıktan sonra farklı işlemci taksan bile modlama iptal olmaz.
Ancak floppy olayını tam olarak bilmiyorum.
Eski işlemciyi takınca da bu kadar yüksek sıcaklıklarda mı çalışıyor? Bu arada anakartın tam modeli neydi?

g31m es2l anakartımın modeli eski işlemciyi de takayım şimdi bilgisini vereyim

38 derece ama sanırım fan olmadığı için 4 -5 saniyede 1 derece yükseliyor

ayrıca 1.2 ghz ye düşmüş e5400 dual core onu yükseltip size söylesem daha adil olur sanırım

Biraz bilgisayar açık bekle, sıcaklık anormal derecelere gelecek mi diye bak.
Sıcaklık 80-90-100 derecelere varırsa sorun stok soğutucudadır demektir.

biosdan izliyorum şuan 87 derece oldu

bu arada stok fansız yapıyorum şuan

O zaman sorun fandadır. Tam olarak oturmadığı için sıcaklık bu kadar yükseliyor.
Bu fanların 3'ü de bütçene uyuyor.
Hepsi fiyatına göre güzel performans gösteren ürünler.
Ancak bir tanesini önermem çok zor çünkü işlemcinin normaldeki sıcaklığını bilmiyorum.
Belki en ucuz olan senin için yeterli gelebilir, belki de orta fiyatlı olanı almazsan işlemcin çok ısınacaktır.
Stok fan sağlam olsaydı duruma göre analiz yapıp 3'ünden birini önerebilirdim.
İstersen garanti olması açısından en pahalısını alabilirsin, sonuçta bu soğutucular farklı anakartlarda da kullanılıyor.
İleride bir sistem kurarsan bu en pahalı soğutucuyu ona takarsın.

bu arada stok fansız yapıyorum şuan
Hızını yükseltip stok fanı takarak deneyebilir misin?

çok teşekkür ederim hocam ama bu işlemcide olması gerekenin altında bir frekanksta bu dereceyi gösteriyor bu arada önerdiğiniz fanın en pahalısını alacağım

çok teşekkür ederim hocam ama bu işlemcide olması gerekenin altında bir frekanksta bu dereceyi gösteriyor bu arada önerdiğiniz fanın en pahalısını alacağım
Rica ederim. Düşük hızlarda fansız çalışması normal. Önemli olan standart hızında fan takılıyken çıktığı sıcaklıktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,055
Üyeler
187,283
Son üye
inter29
Geri