Neler Yeni

XFX marka ekran kartı alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ares Petrov
Bütçe
15000
Merhaba,

Çok uzun süredir ekran kartı araştırmaktayım. Abartısız binlerce sayfa yazı okumuşumdur. İzlediğim videoları artık rüyamda görmeye başladım. Şu an ekran kartı fiyatları biraz düşmeye başlamışken artık almam gerekli. AMD'nin ekran kartları saf performans olarak çok iyiler bunun farkındayım fakat AMD kullanıp sorun yaşayanların oranı, NVIDIA kullanıp sorun yaşayanlardan daha fazla. Bir ekran kartına 14-15 bin TL verince insan düşünmüyor değil. Şu an 14898 TL'ye XFX Merc RX 6800 XT alabiliyorum fakat dediğim gibi çok fazla sorun yaşayan insan gördüm ve XFX markası hakkında pek bir bilgi yok. Aynı ürünün MSI 6800 versiyonu var. İnternette en iyi soğutma performansına sahip olan RX 6800 diye geçiyor. Onu mu alsam, XFX'e yönelip daha güçlü bir kart mı tercih etsem bilmiyorum. Biraz daha mı beklemeliyim, yoksa NVIDIA indirimi mi kovalamalıyım onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

predator

80+ Silver
Orta seviye ekran kartı üreticisi diyebilirim. Alınır ancak ben yinede bu fiyatta bunu tercih ederim
Gainward daha uygun ama zotac tercihim olurdu

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
Alınır ve sıralama şu şekilde asus, msi ve gigabyte hariç powercolor>Sapphire >XFX

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ares Petrov
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orta seviye ekran kartı üreticisi diyebilirim. Alınır ancak ben yinede bu fiyatta bunu tercih ederim
Gainward daha uygun ama zotac tercihim olurdu

Öneriniz için teşekkür ederim. Çok uzun yıllar boyunca hep bilgisayar kurma anını beklediğim için aldıktan sonra sorun yaşamak istemiyorum. Zaten 2K da oyun oynamayacağım, 1080P 240 HZ monitör kullanıyorum. Bu attığınız modelin 8 GB olması bir sıkıntı yaşatır mı peki ilerleyen yıllarda?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alınır ve sıralama şu şekilde asus, msi ve gigabyte hariç powercolor>Sapphire >XFX

Peki MSI ve XFX arasında kalsaydınız seçiminiz hangisi olurdu?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba,

Çok uzun süredir ekran kartı araştırmaktayım. Abartısız binlerce sayfa yazı okumuşumdur. İzlediğim videoları artık rüyamda görmeye başladım. Şu an ekran kartı fiyatları biraz düşmeye başlamışken artık almam gerekli. AMD'nin ekran kartları saf performans olarak çok iyiler bunun farkındayım fakat AMD kullanıp sorun yaşayanların oranı, NVIDIA kullanıp sorun yaşayanlardan daha fazla. Bir ekran kartına 14-15 bin TL verince insan düşünmüyor değil. Şu an 14898 TL'ye XFX Merc RX 6800 XT alabiliyorum fakat dediğim gibi çok fazla sorun yaşayan insan gördüm ve XFX markası hakkında pek bir bilgi yok. Aynı ürünün MSI 6800 versiyonu var. İnternette en iyi soğutma performansına sahip olan RX 6800 diye geçiyor. Onu mu alsam, XFX'e yönelip daha güçlü bir kart mı tercih etsem bilmiyorum. Biraz daha mı beklemeliyim, yoksa NVIDIA indirimi mi kovalamalıyım onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
XFX Merc serisi markanın en tepe seviye serisidir. O seriden kart alıp daha model kaynaklı bir sorun yaşayanı görmedim. Gidip giriş seviyesi modelleri alıp çok ısınıyor falan diyorlar.

Ama biraz daha verip Red Devil 6800XT de alabilirsin. Red Devil serisi sanırım RX 6000 serisindeki en iyi soğutmalardan biri 😀

Son düzenleme:

Mtsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Mustafa tsn
Merhaba,

Amd performans olarak gayet güzel ama kronik hataları var bence yanaşma az buz para saymıyosun sonuçta %20 daha fazla performans almak yerine stabil sorunsuz bi performans yaşamak daha güzel olur

Yanakay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Metin Vardar
6600xt xfx quick 308 modeli var mutluyum ne yazılımsal ne donanımsal herhangi bi sorun yaşamadım şükür :)

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
Öneriniz için teşekkür ederim. Çok uzun yıllar boyunca hep bilgisayar kurma anını beklediğim için aldıktan sonra sorun yaşamak istemiyorum. Zaten 2K da oyun oynamayacağım, 1080P 240 HZ monitör kullanıyorum. Bu attığınız modelin 8 GB olması bir sıkıntı yaşatır mı peki ilerleyen yıllarda?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki MSI ve XFX arasında kalsaydınız seçiminiz hangisi olurdu?
Yani aynı performans ama msi derdim çünkü soğutması birazcık daha iyi ve çok bilindik marka ve ekran kartı ve anakartta başarılı bir marka. Ama hangisi daha ucuzsa onu alın ama msi 200TL felan yüksekse msi al.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,050
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Konuda bahsettiğin kart gayet iyidir bu arada.

Sagittarius

80+ Silver
Merhaba,

Alınmaz bu benim fikrim bana göre sorunlu

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Konuda bahsettiğin kart gayet iyidir bu arada.
VRM ve GDDR6 biraz sıcak ama GPU sıcaklığında Red Devili bile geçmiş. Çok iyi kartmış cidden hiç düşünmeden alınabilir 😀
20384984-9178-4283-A599-8C7B39904EB4.png

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,274
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Xfx çok kaliteli marka quick ve merc tepe modellerdir gönül rahatlığıyla alabilirsiniz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,050
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
VRM ve GDDR6 biraz sıcak ama GPU sıcaklığında Red Devili bile geçmiş. Çok iyi kartmış cidden hiç düşünmeden alınabilir 😀
Alıntıyı görüntüle
Red Devil serisi fazla abartılıyor zaten neden çözemedim, o kadar büyük soğutma bloğuyla çok daha iyi soğutma sağlaması gerek normalde. Ayrıca burada 1200 RPM hızda dönüş sadece fanlar, diğerlerinde daha yüksek.

Top Bottom