demilato
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 19
- İsim
- Abdulrezzak Yanbasan
Merhaba yaklaşık 1 ay kadar oluyor. 2.el bir ekran kartı aldım. 6800XT geçen günlere kadar kullanımımda bir sorun yaşamadım ama bilgisayarı kapatıp ertesi gün açtığımda ilk bip sesinden sonra yani açılış sesini verdikten sonra 1 uzun 3 kısa bip sesi veriyor. Biliyorsunuz ki ekran kartı hatası. Güç kaynağımda sorun var mı yok mu bilmiyorum. Bilgisayarı %100 yük testine soktum reset vs. yemedi. Ekran kartında da bir sorun oluşmuyor. Sıcaklık Max görev yöneticisinde 78i uygulamada 93-94ü gördü ki yükü kestiğim gibi minimal seviyelere geri düştü.
Bilgisayarı kapatıp açınca bile bu sorun devam ediyor ve bazen bilgisayar açma tuşuna kapatmak için basılı tutayım derken bastığım gibi güç ani kesilip direkt geri geliyor. Tabii hata devam ediyor. Kendi kendime kurcalayarak çözümü buldum. Fakat bilgisayarı her açtığımda bununla uğraşamam çünkü çok sinir bozucu PCI kablolarını söküp taktığım zaman bilgisayar açılıyor. Fakat bir süre kapalı kaldıktan sonra tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Güç kaynağım yarı modüler Cougar BXM700 PCI kablolarını değiştirdim birini direkt güç kaynağından çıkanı diğerinede hiç kullanmadığım modüler kabloyu taktım yine aynı şekilde hata verdi.
Sizce sorun ekran kartı mı fakat ekran kartında olsa neden açıldığında hiçbir sorun çıkartmasın yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Kasa: Cooler Master td 500 mesh
PSU: Cougar bxm 700
RAM: 32GB 3600 MHZ 8X4 CL 18
Ekran kartı: XFX Mech 6800XT
Anakart: b550
İşlemci: R5 5600
Bilgisayarı kapatıp açınca bile bu sorun devam ediyor ve bazen bilgisayar açma tuşuna kapatmak için basılı tutayım derken bastığım gibi güç ani kesilip direkt geri geliyor. Tabii hata devam ediyor. Kendi kendime kurcalayarak çözümü buldum. Fakat bilgisayarı her açtığımda bununla uğraşamam çünkü çok sinir bozucu PCI kablolarını söküp taktığım zaman bilgisayar açılıyor. Fakat bir süre kapalı kaldıktan sonra tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Güç kaynağım yarı modüler Cougar BXM700 PCI kablolarını değiştirdim birini direkt güç kaynağından çıkanı diğerinede hiç kullanmadığım modüler kabloyu taktım yine aynı şekilde hata verdi.
Sizce sorun ekran kartı mı fakat ekran kartında olsa neden açıldığında hiçbir sorun çıkartmasın yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Kasa: Cooler Master td 500 mesh
PSU: Cougar bxm 700
RAM: 32GB 3600 MHZ 8X4 CL 18
Ekran kartı: XFX Mech 6800XT
Anakart: b550
İşlemci: R5 5600