XFX Merc 6800 XT Undervolt & fan ayarı nasıl olmalı?

Mike Ross

80+
Reaksiyon skoru
55
Dostlar kartın GPU hotspotu 100 dereceleri geçiyor FurMark'ta. Ama fan otomatikte hala %15-20'de çalışıyor. Fan hızını nasıl ayarlayacağımı bir türlü yapamadım. Ayarlamaya çalışıyorum belli bir derecenin üstüne çıkınca şu kadar dönsün diyorum ama bir anda %100'e fırlıyor fanlar. Undervoltu da nasıl yapmalıyım tam bilmiyorum şu anda böyle. Yardımcı olur musunuz? (resimde gözükmüyor güç limiti 0'da) Daha öncelerden PSU'm yetmediği için mecburi undervolt yapıyordum. Şuan yeni PSU'ya geçtiğim için performans ve sıcaklığı azalatma odaklı bir undervolt yapmak istiyorum. Daha öncelerden de konu açmıştım ama tazelenmiş olsun.
1768830146024.webp

şuan ekran kartında bir sorunmu varda böyle bir şey yapma gereği duydun ayarları sıfırla bi önce düzelmesi lazım senın orda değiştirmen gereken bir ayar yok..

şuan ekran kartında bir sorunmu varda böyle bir şey yapma gereği duydun ayarları sıfırla bi önce düzelmesi lazım senın orda değiştirmen gereken bir ayar yok..
kendi ayarlarında gpu hotspot 100 dereceyi geçiyor ama fan hala %20 de dönüyor dediğim gibi. Normal bir durum mu?

kendi ayarlarında gpu hotspot 100 dereceyi geçiyor ama fan hala %20 de dönüyor dediğim gibi. Normal bir durum mu?
Degil tabii ki siz muhakkak bişeyleri sınırladınız veya manuel yaptınız o yüzden fabrika ayarlarına alın demiştim ama yaptınız hala olmuyorsa kaliprasyon yapmalısınız

Degil tabii ki siz muhakkak bişeyleri sınırladınız veya manuel yaptınız o yüzden fabrika ayarlarına alın demiştim ama yaptınız hala olmuyorsa kaliprasyon yapmalısınız
zaten ben hiçbir ayar yapmadığımda gpu hotspot bu dereceleri görüyordu. Biraz baktığımda 100 derece üstü her ne kadar normal olmasa da 6800xt'nin yüksek sıcaklıklarda çalışmasının normal bir durum olduğunu gördüm birkaç sitede. o yüzden undervolt ve fan hızını ayarlamaya çalışıyorum ama çok bilmediğimden danışmak istedim.

XFX sessizliğe odaklanan bir firma. O yüzden fan devrini çok açmıyor. Ama sen manuel fan ayarlayabilirsin. Sağ taraftaki sıcaklık kısmı hotspot değeri. Ona göre bir ayar yapabilirsin. Benim ki bu şekilde örnek olarak;

Ekran görüntüsü 2026-01-19 171524.webp

XFX sessizliğe odaklanan bir firma. O yüzden fan devrini çok açmıyor. Ama sen manuel fan ayarlayabilirsin. Sağ taraftaki sıcaklık kısmı hotspot değeri. Ona göre bir ayar yapabilirsin. Benim ki bu şekilde örnek olarak;

Alıntıyı görüntüle
deneyeceğim hocam, teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,191
Üyeler
192,638
Son üye
krtumit
Geri