Neler Yeni

Xiaomi;Redmi Note 8 ve Diğer Cihazlarına Desteği Kesiyor

smsísmαíl

80+ Silver
Xiaomi'den üzücü haber geldi. Xiaomi yakında Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro da dahil bazı popüler cihazlarına desteği kesecek. Bu modellerin içinde Snapdragon 855'li güçlü modeller de bulunuyor.
1637953044646.png

Xiaomi'nin desteğini keseceği bu cihazlar:
Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9 SE
Xiaomi Mi 9 Pro
Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro)
Redmi K20(Xiaomi Mi 9T)
Xiaomi CC9 Meitu
Xiaomi CC9
Redmi Note 8
Redmi Note 8 Pro

Evet gerçekten de bu cihazlardan bazıları, güncellemeleri almayı bırakacak olsada aralarında performansı yüksek olan modellerin MIUI 13 arayüz güncellemesini alma ihtimali söz konusu. Bu cihazların bazılarında güçlü işlemciler mevcut, özellikle Mi 9T modeli performans açısında çok güçlü bir model. Ayrıca Redmi Note 8 Pro modeli de performans konusunda halen iyi olan modeller olarak göze çarpıyor.

Bu cihazlar Xiaomi tarafından tamamen terk edilmeyecek. Firma, uygun gördüğü zaman güvenlik güncellemelerini yayınlamaya devam edecek ve böylece herhangi bir hatayı veya güvenlik kusurunu düzeltmeye devam edecek.

Kaynak: https://www.teknolojioku.com/guncel/xiaomiden-uzucu-haber-geldi-61a008ddcf21df70316d5aba

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,769
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Marka Xiaomi olduğundan zaten custom ROM yapanlar ilk Xiaomi'ye yöneliyor. Custom ROM yükleriz o zaman. Zaten zor değil. GSI'larla uğraşmaya gerek yok çünkü Xiaomi modellere ROM yapan çok var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama Xiaomi de ayıp ediyor Redmi Note 8 daha 2019'da çıktı. Zaten 2 yıl garantisi var desek garanti bittiği zaman destek de bitiyor. Saçma olmuş.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Bu iki cihaza inanılmaz ROM'lar çıkıyor, resmi destek kesilince isteyenler bu taraftan devam etmeyi seçebilirler :)
Aynen öyle.
Bizzat geliştirmesini yaptığım portlamaya çalıştığım Android 12 ROM'u var mesela. 😀
Android 13-14 bile portlanır bu cihaza ileride.

Marka Xiaomi olduğundan zaten custom ROM yapanlar ilk Xiaomi'ye yöneliyor. Custom ROM yükleriz o zaman. Zaten zor değil. GSI'larla uğraşmaya gerek yok çünkü Xiaomi modellere ROM yapan çok var.

Ama Xiaomi de ayıp ediyor Redmi Note 8 daha 2019'da çıktı. Zaten 2 yıl garantisi var desek garanti bittiği zaman destek de bitiyor. Saçma olmuş.
Samsung'da benzer politikayı uyguluyor. Yapacak bir şey yok, tek çare Custom ROM 😈

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
OZAN TANKUŞ
Mi 9 ve Mi 9T gibi telefonlara güncelleme kesmeleri çok kötü olmuş. Ben şahsen redmi note 7 kullanıyorum yazılım konusunda arkamda destek çok var. Bir sürü Rom geliştiricisi var telegramda vs. OnePlus portu ve desteği, Google Pixel rom desteği vs ne ararsanız var. Bu telefon 60 FPS'nin üstünde Pubg oynatabiliyor siz düşünün. Buda benim için yeterli diyorum :) Ama şükretmiyorum. Yeterli diyorum. Çünkü k.çı kırık telefon bile çok pahalı.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Geçen sene de mi8'in desteğini kesmişlerdi. 2 sene, taş çatlasın 3 sene güncelleme veriyorlar.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Mi 9 ve Mi 9T gibi telefonlara güncelleme kesmeleri çok kötü olmuş. Ben şahsen redmi note 7 kullanıyorum yazılım konusunda arkamda destek çok var. Bir sürü Rom geliştiricisi var telegramda vs. OnePlus portu ve desteği, Google Pixel rom desteği vs ne ararsanız var. Bu telefon 60 FPS'nin üstünde PUBG oynatabiliyor siz düşünün. Buda benim için yeterli diyorum :) Ama şükretmiyorum. Yeterli diyorum. Çünkü k.çı kırık telefon bile çok pahalı.
Note 7 ve Note 8 Hindistan genelinde popüler cihazlar oldukları için çok kişi ROM portluyor bu cihazlara.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
OZAN TANKUŞ
Note 7 ve Note 8 Hindistan genelinde popüler cihazlar oldukları için çok kişi ROM portluyor bu cihazlara.
Hele Bi telegram gruplarına üye oldum. Bir paylaşım yapıyorlar aklım çıkıyor. Değişik değişik türden romlar var. Valla helal olsun Xiaomi destek kesiyor bunlar bırakmıyor.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Hele Bi telegram gruplarına üye oldum. Bir paylaşım yapıyorlar aklım çıkıyor. Değişik değişik türden romlar var. Valla helal olsun Xiaomi destek kesiyor bunlar bırakmıyor.
Ryzen kerneli yapmışlardı bir ara o çok ilginçti gerçekten.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
OZAN TANKUŞ
Ryzen kerneli yapmışlardı bir ara o çok ilginçti gerçekten.
Denemedim açıkcası :D 66Hz ekranı overclock yapan kernelleri denedim düzgün çalışıyordu. Onları zaten kurduktan sonra ekranda hep izler kalmaya başladı. Youtube iconları vs. Hayalet ekran değildi de neydi onun adı unuttum :D . Onun haricinde Nexus ve Predator kernel kurdum. En güzeli predator idi. Şimdi geçtim Stock rom'a. her şey orjinal. Birtek root ve viper4android var. Başkada bir şey yok :D Ha birde Gcam.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Madem destek kesiliyor, Samsung a51 veya a52 almak mantıklı mı? 4200 bütçede

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR