🔥İndirim Xigmatek Odin 2 750W Kasa 3.289 TL

BIOS'ta fanın dönüş hızı algılanmadığından dolayı sıkıntı olabilir. Fanları PWM değil, DC olarak yönetmek gerekiyor. Aklınızda bulunsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@kurabiye2 @caksak @cato16 Aslında RGB ışıkları yüzünden fanlar fazla güç çekebilir. 2+2 şeklinde yönetirseniz daha iyi olur.
eyvallah hocam sagolun

BIOS'ta fanın dönüş hızı algılanmadığından dolayı sıkıntı olabilir. Fanları PWM değil, DC olarak yönetmek gerekiyor. Aklınızda bulunsun.

@kurabiye2 @caksak @cato16 Aslında RGB ışıkları yüzünden fanlar fazla güç çekebilir. 2+2 şeklinde yönetirseniz daha iyi olur.
hocam sadece güç geliyor bilgisayarın bunu algılayacagı bir sistemi yok denedim hiç birşekilde olmamıştı.

Ufak bir kesip biçme gerekecek, haberiniz olsun. Elektrik bandı, makaron vs. kullanın. Çok basit bir işlem ama, gözünüz korkmasın. Bir konnektöre maksimum 4 tane fan bağlayabilirsiniz.
hocam bu o değil çıkışlar 6 pinli 4 pinli değil boşuna para vermeyin

çok baktım ben fanları değiştirmeden yada ekstra fan almadan çözümü yok

hocam sadece güç geliyor bilgisayarın bunu algılayacagı bir sistemi yok denedim hiç birşekilde olmamıştı.

hocam bu o değil çıkışlar 6 pinli 4 pinli değil boşuna para vermeyin

çok baktım ben fanları değiştirmeden yada ekstra fan almadan çözümü yok
Zaten sadece güç gelmesi gerekiyor. 12V = 100%, 9V = 75%, 6V = 50% vs... Üç pinli konnektörün iki pini kullanılıyor kısacası. Üçüncü pin RPM göstermesi için takometre pinidir. Bu tarz molex fanları onlarca defa anakartlara bağlamışımdır. İyi forumlar.

Fan çıkışları 6 pinli üzerindeki kontrolcüden bilgisayara bağlantı yok psu'dan gelen kablodan direk güç alıyor. Neyse polemik yaratmak istemiyorum alacak adam uğraşsın.
1758739855336.webp

Aynı kasayı kullanıyorsunuz sanırım. Fanlar sesli diyorlar. Doğru mu hocam?

Hocam ben aldım olacak gibi şimdi demek istediğiniz anladım gücü direk psu'dan değil anakarttan alacak o zamanda ayarlayabileceğiz. Teşekkürler

Kesmeden hangi pinlerin güç pinleri olduğunu tespit edin önce bence. Sadece onları kullanın ki RGB özelliği kaybolmasın. Ben olsam maket bıçağıyla plastik konnektörü keserdim hatta direkt 2+4 şeklinde. Çok temiz olurdu. Eğer pinleri tespit edemiyorsanız bana mesaj atın yardımcı olurum.

Kesmeden hangi pinlerin güç pinleri olduğunu tespit edin önce bence. Sadece onları kullanın ki RGB özelliği kaybolmasın. Ben olsam maket bıçağıyla plastik konnektörü keserdim hatta direkt 2+4 şeklinde. Çok temiz olurdu. Eğer pinleri tespit edemiyorsanız bana mesaj atın yardımcı olurum.
Tabi hocam ama molex kablosunda çıkan 4 pin fan kontrolcüsünden cıkan 4 pine uyuyor direk birbirine geçiyor gerek olur mu?

Geri