Neler Yeni

Xmp açınca pc nin kapanması

BekoSama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Çalışkan
2 hafta önce yeni bilgisayar topladım ama oyunlarda kapanmaya başladı,bende işlemci ısınan bir işlemci olduğu için onun ısınmasından dolayıdır dedim ve turbo özelliğini kapattım sonra devam etti bende biosu restore default yaptım.Sonra kapanmamaya başladı biosa tekrar baktığımda xmp kapandığı için ramlerin 2133mhz sabitlendiğini görüp tekrar açınca gene kapanmaya başladı.Sonra anakartın sitesinden kontrol edince ramlerin uyumluğu olduğunu gördüm ama emin olamadım sıkıntı bu yüzden midir diye?Sıkıntı ram uyumsuzluğu yüzünden oluyor olabilir mi

Ekran kartı:Msi rx 5700 xt
İşlemci: R5 3600
Anakart:Msi x570 a pro
Ram:Corsair vengance 2x8 3600mhz CMK16GX4M2D3600C18
Kasa:Rampage X-titan

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
2 hafta önce yeni bilgisayar topladım ama oyunlarda kapanmaya başladı,bende işlemci ısınan bir işlemci olduğu için onun ısınmasından dolayıdır dedim ve turbo özelliğini kapattım sonra devam etti bende biosu restore default yaptım.Sonra kapanmamaya başladı biosa tekrar baktığımda xmp kapandığı için ramlerin 2133mhz sabitlendiğini görüp tekrar açınca gene kapanmaya başladı.Sonra anakartın sitesinden kontrol edince ramlerin uyumluğu olduğunu gördüm ama emin olamadım sıkıntı bu yüzden midir diye?Sıkıntı ram uyumsuzluğu yüzünden oluyor olabilir mi

Alakasiz olabilir ama Msi in hangi rx 5700xt si bu

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Güç kaynağını yaz . Bende bu donanıma yakın bir donanımla Aynı ekran kartını kullandım hiçbir sorun yoktu.

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
Tamamdir hocam bende aliyorum da o soru o yuzdendi
Soruna gelirsek...
Sorun ram lar de gibi duruyor ramlari cikartip silgi ile nazikce siler misiniz? Bios pilini cikartip beklemekte cozum olabilir ram lari tek tek sirayla takip denemek de ayni sekilde...

BekoSama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Çalışkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın kendi psusu 600w 80+ yazıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdir hocam bende aliyorum da o soru o yuzdendi
Soruna gelirsek...
Sorun ram lar de gibi duruyor ramlari cikartip silgi ile nazikce siler misiniz? Bios pilini cikartip beklemekte cozum olabilir ram lari tek tek sirayla takip denemek de ayni sekilde...
Bugün bios bilini çıkardım 5dk civarı bekleyip geri taktım , daha öncede ramleri çıkartıp takamyı yapmıştım

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Oyunlarda kapanıyorsa büyük ihtimal power yetmiyor olabilir minimmum 650 W yazıyor

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin

Anlattıklarınıza göre ramlarda bir uyumsuzluk söz konusu. D.O.C.P üzerinden Profile 1 i seçerek otomatik verdiği mhz ayarında denemenizi öneririm. Manuel olarak herhangi bir ram ayarı uyumsuzluk yaratabilir.

Railof

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Batuhan Semih ERTÜRK
Acaba bios update ile anakartına ufak bi o.c gelmiş olabilirmi (Gigabyte B450M-S2H anakartta böyle olduğu için aklıma bu geldi) kontrol edebilirmisin? Bios son versiyonmu?

BekoSama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berke Çalışkan
Anlattıklarınıza göre ramlarda bir uyumsuzluk söz konusu. D.O.C.P üzerinden Profile 1 i seçerek otomatik verdiği mhz ayarında denemenizi öneririm. Manuel olarak herhangi bir ram ayarı uyumsuzluk yaratabilir.
XMP açınca kendi vemresi gereken değer olan 3600mhz çekiyordu
Acaba bios update ile anakartına ufak bi o.c gelmiş olabilirmi (Gigabyte B450M-S2H anakartta böyle olduğu için aklıma bu geldi) kontrol edebilirmisin? Bios son versiyonmu?
evet
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan xmp kapalı olduğu için kullanabiliyorum ama ram frekansı 2133e düşüyor

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
Psu dan olabilir 12v den kac veriyor psu yazar orada psu da 12 v altinda kac w yaziyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,889
Üyeler
161,159
Son üye
cengizcetinn
Top Bottom