Neler Yeni

Yardım XPG RAM 1 Pc'de Çalışıyor, Diğerinde Çalışmıyor

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Bütçe
40
Merhabalar, arkadaşıma yeni pc topladık. Arkadaşa topladığım pc 9600x ve asus tuf b650m-e anakart. Kendi bilgisayarım ise 14400f ve prime z790m plus anakart.

Durum şu ki elimdeki kendi pc'mde kullanmış olduğum xpg 5600mhz 16gb rami arkadaşın pc'sine takınca çalıştırmıyor ve anakartta dram ışığı turuncu yanıyor. Her yuvayı denedim ama olmuyor. Ancak benim pcde xpg ramler ile tak diye çalışıyor. Elimde patriot viper 6600mhz 16gb var bu rami kullandığımda arkadaşın pc açılıyor. Xpg ramler bozuk olmamasına rağmen arkadaşın pcyi çalıştırmıyor. Çok garip bir durum var ortada. Bilgisi olan var mı ? Pcnin yarına hazır olması gerekiyor ama bir türlü çözüm bulamadım.

Son düzenleme:

heloguys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Yahya
Merhabalar, arkadaşıma yeni pc topladık. Arkadaşa topladığım pc 9600x ve asus tuf b650m-e anakart. Kendi bilgisayarım ise 14400f ve prime z790m plus anakart.

Durum şu ki elimdeki kendi pc'mde kullanmış olduğum xpg 5600mhz 16gb rami arkadaşın pc'sine takınca çalıştırmıyor ve anakartta dram ışığı turuncu yanıyor. Her yuvayı denedim ama olmuyor. Ancak benim pcde xpg ramler ile tak diye çalışıyor. Elimde patriot viper 6600mhz 16gb var bu rami kullandığımda arkadaşın pc açılıyor. Xpg ramler bozuk olmamasına rağmen arkadaşın pcyi çalıştırmıyor. Çok garip bir durum var ortada. Bilgisi olan var mı ? Pcnin yarına hazır olması gerekiyor ama bir türlü çözüm bulamadım.
Xpg sıkıntılı bendede var kullanamıyprum dram yanıyor

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Berker Mısırlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xpg sıkıntılı bendede var kullanamıyprum dram yanıyor
Sorun şu ki kendi pcme takıyorum çalışıyor, çıkartıp hemen diğerine takıyorum çalışmıyor. Sonra tekrar çıkarıp kendş pcme takıyorum yine çalışıyor :D yani desem ramde sıkıntı var o zaman benim pcde nasıl çalışıyor. Anakartta da sorun yok çünkü xpgyi çalıştırmayan anakart patriotu çalıştırıyor hem de 6600mhz olmasına rağmen. Bu arada 2 anakart da asus ve benzer zamanda çıkan anakartlar

Yani spesifik olarak bu anakart ile bu ramler çalışmıyor. Anakart pilini çıkarıp 30 aaniye bekledim biosu sıfırlamak için işe yaramadı

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Muhammet Ali Seviptekin

muhtemelen uyum sorunu var anakartlar arasında

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
ahmet
patriot güzel ram hynix a şuan için en iyi bellek firması (ddr5 için) o yüzden xpg modelini bana yazarmısin bir bakayim

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Berker Mısırlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
muhtemelen uyum sorunu var anakartlar arasında
İkisi de ddr5 nasıl bir uyum sorunu var anlamadım cidden

patriot güzel ram hynix a şuan için en iyi bellek firması (ddr5 için) o yüzden xpg modelini bana yazarmısin bir bakayim
Ramler bu belki 2 tane single olarak almışımdır hatırlamıyorum. Ama direkt bu ram modeli

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
İkisi de ddr5 nasıl bir uyum sorunu var anlamadım cidden

Ramler bu belki 2 tane single olarak almışımdır hatırlamıyorum. Ama direkt bu ram modeli

ddr5 sistemlerde uyumsuzluk sorunları çok oluyor

coastal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Ali şahin
Arkadaşının aldığı anakart sıfır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
ad soyad
Ram uyumluluk problemi gibi. Intel markalar için xmp ve amd markalar için expo ram duymamış olabilirsiniz. Birinizin kullandığı ram amd işlemci ve anakartla uyumlu iken diğeri Intel işlemci ve anakart ile uyumlu olabilir. Bu sebeple söz konusu sorunu yaşıyorsunuzdur diye sanıyorum.

alperugurcan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Alper Uğurcan

Bios ve chipset driver güncelle

coastal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Ali şahin
sorun anakarttaymış arkadaşınıza aldığınız anakart 5600 mhz xpg ram desteklemiyor keşke bellek desteklerine bakıp alsaydınız. Ama ram slotu bozukta olabilir.

Mesaj otomatik birleştirildi:

sorun anakarttaymış arkadaşınıza aldığınız anakart 5600 mhz xpg ram desteklemiyor keşke bellek desteklerine bakıp alsaydınız. Ama ram slotu bozukta olabilir.

pardon yanlış bilgi vermişim.

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Berker Mısırlıoğlu

Mesaj otomatik birleştirildi:

pardon yanlış bilgi vermişim.
Hocam dün sabah baya bir uğraştım. bios güncelledim olmadı. sonra başka bir versiyon bios denedim bu sefer oldu. Ancak bu sefer de açılırken uyarı veriyordu sonra açılıyor fakat restart atınca açılmamaya başladı. tekrar açmak için bios pilini çıkartıp takıyordum yine ilk sefer açılıyordu resten sonra açılmıyordu. Ayarlardan ram expo veya docp ayarlarını ve bir ayar daha yaptım. Ondan sonra düzeldi. Ama deli gibi uğraştırdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,398
Üyeler
172,665
Son üye
Jesuskvmz
Top Bottom