Neler Yeni

Yardım XPG SX6000 pro m2 ssd aldım fakat çipleri eksik.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekrem Sönmez
Bütçe
1000
İyi akşamlar arkadaşlar,
xpg sx6000 pro almıştım bugün elime ulaştı fakat ürünün görselindeki çipler dört tane olmasına rağmen ssdnin üstünde iki çip var görsellerde de görüldüğü gibi , rica etsem yardımcı olabilir mi anlayanlar neden böyle? Hatalı ürün mü gönderdiler acaba bana?
Teşekkürler şimdiden.

Ekler

• unknown.png
    unknown.png
    914.7 KB · Hit: 70
  • unknown1.png
    unknown1.png
    213.6 KB · Hit: 67

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
İyi akşamlar arkadaşlar,
xpg sx6000 pro almıştım bugün elime ulaştı fakat ürünün görselindeki çipler dört tane olmasına rağmen ssdnin üstünde iki çip var görsellerde de görüldüğü gibi , rica etsem yardımcı olabilir mi anlayanlar neden böyle? Hatalı ürün mü gönderdiler acaba bana?
Teşekkürler şimdiden.
senin ssd 256 gb mı ?

kyagizzz

80+ Bronze
İyi akşamlar arkadaşlar,
Teşekkürler şimdiden.
Hocam galiba hatali gibi. Ciplerin oldugu yer var ama cipler yok. Bence iade et veya degisim ister kafanda soru işareti kalmasın

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekrem Sönmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam galiba hatali gibi. Ciplerin oldugu yer var ama cipler yok. Bence iade et veya degisim ister kafanda soru işareti kalmasın
bu forumda başka alanlar da nasıl acaba ? Var mı başka alan biliyor musunuz?

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
bu forumda başka alanlar da nasıl acaba ? Var mı başka alan biliyor musunuz?
Aynı ürünü satın aldım, merak etme bir sıkıntı yok üründe. Muhtemelen kutunun üstündeki resim bu ssd modelinin eski üretimlerinden kalma. Yeni versiyonlarda 2 çipli. Normal bir durum canın sıkılmasın. Kapasite ve hız olarak bir sıkıntısı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki bu çipler tam ne işe yarıyor ssd de biliyor musunuz
bildiğim kadarıyla onlar "NAND Bellekler" yani bilgilerin tutulduğu asıl yer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekrem Sönmez
Aynı ürünü satın aldım, merak etme bir sıkıntı yok üründe. Muhtemelen kutunun üstündeki resim bu ssd modelinin eski üretimlerinden kalma. Yeni versiyonlarda 2 çipli. Normal bir durum canın sıkılmasın. Kapasite ve hız olarak bir sıkıntısı yok.
çok teşekkürler , dünyadaki çip sıkıntısından sonra bu yola gittiler sanırım. Bu çiplerin ssd boyutuyla bir alakası yok değil mi ?

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
çok teşekkürler , dünyadaki çip sıkıntısından sonra bu yola gittiler sanırım. Bu çiplerin ssd boyutuyla bir alakası yok değil mi ?
hayır yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

çip sıkıntısından değil de gelişen teknolojiden dolayıdır. Daha az bellek daha çok kapasiteli bilgi tutabiliyor gitgide

arisaka

80+ Bronze
DRAM üreticileri 8gbit yongaları bırakıyor artık, çoğunluğu 16gbit üretiyor böylelikle çok daha yüksek yoğunlukla modüller üretip kapasiteyi 2 katına çıkarıyorlar. Benzer durumu RAM ler içinde yapıyorlar hatta forumda 8-16gbit olayının sadece kapasite odaklı bir teknoloji olduğunu, tüm DRAM geliştiricilerinin de benzer açıklamalarının bulunduğunu söylemiştim ama forumun ultra bilgili yöneticilerinden biri 8-16gbit in ramlerde timingleri daha iyi yaptığını vs. iddia ediyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam doğru bilgi verdiğim halde yanlış bilgiden uyarı yemiştim, wellcome to donanımarşivi...

Velhasıl DRAM üreticileri 16gbit yongalar ile artık daha az modül kullanarak benzer işleri yapabiliyorlar o yüzden yeni üretilen bir çok üründe yongaların yarısı boş ama kapasite olarak hiç bir fark yok.

Top Bottom