12.sınıf dil öğrencisiyim. İngilizce üzerine. Sana bak "ilerde şu olursun bu olursun" demiyorum. Ama akkklın varsa işlediğin konuyu günü gününe tekrar yap. Pekiştir. Öğren ve arkana bakma. Yoksa uğraşılması çile oluyor. Toparlaması güç oluyor. Grammer konuları birbirine giriyoooorr, kelime eksiğin inanılmaz dikkat çekiyooorr, paragrafları okuyup anlamada yavaş olduğun için bir soru 2 dakika 3 dakika kadar vaktini alıyor. Durum böyle olunca bırak iş bulmayı, adama ekmek vermezler ekmek
Ben sürekli ilerde çevirmen olurum diye düşünüyordum. Diğer arkadaşların da dediği gibi özel bir şirkette. Ama bunun çok dalları olabiliyor. Aslında çevirmen, rehber, öğretmen diye yalnızca 3 tane meslek değil. Örnek veriyorum çevirmensin. Ama yabancı futbolcunun söylediklerini çevirmekle, bir şirkette yabancı bir firmaya mail göndermek arasında fark var. Bir tarafta grammer önemliyken, diğer tarafta aynı dilin farklı aksamlarındaki konuşmalarda duyduğunu anlayabilmeye kadar gidiyor iş. Açıkçası dalı çok. Ayrıca başarılı olup, üniversite tercihini erasmus imkanı sağlayan bir üniversite üzerine yapmak akıllıca olacaktır. Türkiye içinde pek bir iş imkanımız yok maalesef. Yani illaki var, ama bizi geçindircek düzeyde olabilir ancak. Bizi yaşatacak şekilde değil. Belli bir seviyeye kadar yükselebiliriz. Ama yurt dışında belki okuyup, belki çalışıp, belki yaşayarak yaptığımız pratikler bizi bayağ bayağ bir değerli yapar.