Neler Yeni

yabancı dil bölümü ile ilgili sorular

EDXw

80+
yabancı dil bölümü seçtim seneye başlayacağım ama yabancı dili okuduktan sonra hangi meslekleri seçebilirim vs bunları bana açıklar mısınız

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
yabancı dil bölümü seçtim seneye başlayacağım ama yabancı dili okuduktan sonra hangi meslekleri seçebilirim vs bunları bana açıklar mısınız
Tercümanlık, çevirmenlik vb. Kendinizi geliştirirseniz büyük bir şirkette çevirmen ya da uluslararası ilişkilerde tercüman vb. birkaç şey daha olabilirsiniz. İnternette "Dil Bölümü Meslekleri" diye aratınca çıkıyor zaten hemen.

EDXw

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tercümanlık, çevirmenlik vb. Kendinizi geliştirirseniz büyük bir şirkette çevirmen ya da uluslararası ilişkilerde tercüman vb. birkaç şey daha olabilirsiniz. İnternette "Dil Bölümü Meslekleri" diye aratınca çıkıyor zaten hemen.
arattım zaten hocam hep genelde aynı meslekler çıkıyor belki başka vardır vs diye sordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Muhammed Emin Ocak
arattım zaten hocam hep genelde aynı meslekler çıkıyor belki başka vardır vs diye sordum
Yok. Hep X dili öğretmenliği şeklinde çıkıyor ama aynı şeyler. Öğretmenlik, tercümanlık ve turist rehberliği dışında bir meslek seçeneği sunmuyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: EDXw

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Öğretmenlik olabilir, arkadaşın dediği gibi turist rehberliği olabilir. Yabancı dil öğrendikten sonra zaten özellikle yurt dışında iş imkanları bulursunuz. Eğer ciddi emek verip geliştirirseniz kendinizi.

• Beğen

BurakAkgn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Burak Akgün
yabancı dili ögrenip kodlama diline başlayabilirsiniz .

• Beğen

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Öğretmenlik olabilir, arkadaşın dediği gibi turist rehberliği olabilir. Yabancı dil öğrendikten sonra zaten özellikle yurt dışında iş imkanları bulursunuz. Eğer ciddi emek verip geliştirirseniz kendinizi.
Öğretmenlikte atanma sorunu yok mu ? belki özel kurumlarda iş bulabilir

• Beğen

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,375
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Sağlık Turizmi olabilir

• Beğen

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
12.sınıf dil öğrencisiyim. İngilizce üzerine. Sana bak "ilerde şu olursun bu olursun" demiyorum. Ama akkklın varsa işlediğin konuyu günü gününe tekrar yap. Pekiştir. Öğren ve arkana bakma. Yoksa uğraşılması çile oluyor. Toparlaması güç oluyor. Grammer konuları birbirine giriyoooorr, kelime eksiğin inanılmaz dikkat çekiyooorr, paragrafları okuyup anlamada yavaş olduğun için bir soru 2 dakika 3 dakika kadar vaktini alıyor. Durum böyle olunca bırak iş bulmayı, adama ekmek vermezler ekmek :) Ben sürekli ilerde çevirmen olurum diye düşünüyordum. Diğer arkadaşların da dediği gibi özel bir şirkette. Ama bunun çok dalları olabiliyor. Aslında çevirmen, rehber, öğretmen diye yalnızca 3 tane meslek değil. Örnek veriyorum çevirmensin. Ama yabancı futbolcunun söylediklerini çevirmekle, bir şirkette yabancı bir firmaya mail göndermek arasında fark var. Bir tarafta grammer önemliyken, diğer tarafta aynı dilin farklı aksamlarındaki konuşmalarda duyduğunu anlayabilmeye kadar gidiyor iş. Açıkçası dalı çok. Ayrıca başarılı olup, üniversite tercihini erasmus imkanı sağlayan bir üniversite üzerine yapmak akıllıca olacaktır. Türkiye içinde pek bir iş imkanımız yok maalesef. Yani illaki var, ama bizi geçindircek düzeyde olabilir ancak. Bizi yaşatacak şekilde değil. Belli bir seviyeye kadar yükselebiliriz. Ama yurt dışında belki okuyup, belki çalışıp, belki yaşayarak yaptığımız pratikler bizi bayağ bayağ bir değerli yapar.

EDXw

80+
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,872
Üyeler
163,733
Son üye
kumtepe7
Top Bottom