Yanlış Biliyoruz: "Aroma tat demek"

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,571
1659554785872.png

Aromayı belki çoğumuz tat olarak biliyoruz. Ben bugün bir barista ile sohbet ettim ve aroma kelimesinin anlamını öğrendim.
Örnek verelim:
Vanilya aromalı bir kahve sipariş verdiğinizde vanilya kokan bir kahve alırsınız. Ama vanilya tadı olmaz. Çünkü tat ve aroma birbirinden farklı şeylerdir.

Bunu ortaokulda Fen Bilgisi öğretmenim demişti o zamandan beri bilirim. Misal vişne aromalı meyve suyu diyor ancak vişneli meyve suyuyla alakası yok yani.

Alıntıyı görüntüle

Aromayı belki çoğumuz tat olarak biliyoruz. Ben bugün bir barista ile sohbet ettim ve aroma kelimesinin anlamını öğrendim.
Örnek verelim:
Vanilya aromalı bir kahve sipariş verdiğinizde vanilya kokan bir kahve alırsınız. Ama vanilya tadı olmaz. Çünkü tat ve aroma birbirinden farklı şeylerdir.
ne işine yaradı şimdi bunu öğrenince

Bunu ortaokulda Fen Bilgisi öğretmenim demişti o zamandan beri bilirim. Misal vişne aromalı meyve suyu diyor ancak vişneli meyve suyuyla alakası yok yani.
Ben küçüklüğümden beri aroma tat olarak biliyordum.
Yani sonuç olarak meyve suyu içiyoruz. Vişne tadı geliyor. Vişne aromalı yazıyor. Oradan ilişkiyi kurduk :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne işine yaradı şimdi bunu öğrenince
Alacağım ürün hakkında daha fazla farkındalık oluşturmama sebep oldu.

Ben küçüklüğümden beri aroma tat olarak biliyordum.
Yani sonuç olarak meyve suyu içiyoruz. Vişne tadı geliyor. Vişne aromalı yazıyor. Oradan ilişkiyi kurduk :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alacağım ürün hakkında daha fazla farkındalık oluşturmama sebep oldu.
hmmm mantıklı olabilir düşünmemiştim öyle hiç

Alıntıyı görüntüle

Örnek verelim:
1659558421456.png
kandırma insanları

x : vanilya aromalı kahve alabilir miyim
caner : aroma değil koku diyeceksin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,654
Üyeler
192,446
Son üye