Gri Caner
80+ Titanium
- Katılım
- 24 Ekim 2020
- Mesajlar
- 30,831
- En İyi Cevap
- 7
Hiç lafı uzatmadan giriş yapalım.
Global kahve pazarına yön veren iki kahve çekirdeği vardır. Arabica ve Robusta. Arabica global kahve ticaretinin %70'ini robusta ise %30'unu oluşturmakta.
Arabica kahvenin özelliği olarak daha aroma bakımından daha zengin olması, daha acı ve asidite olarak daha yüksek olması söylenebilir.
Robusta kahvenin özelliği olarak aroma bakımından zayıf, yumuşak ve kafein olarak daha yüksek değerlere sahip olması söylenebilir.
Pazarlama ibaresi olarak %100 Arabica ifadesi kullanılır. Bunun sebebi kahvenin robusta karışmadığını söyleyerek daha kaliteli, aromalı ve özel olduğu imajı çizilir. Arabica hastalıklara karşı kolay yenilebilen, her yerde yetişmeyen, sürekli sıcak bir iklime ihtiyaç duyan yüksek rakımlarda yetişen ve robustaya göre biraz daha ilgiye muhtaç olan bir bitkidir. Bu yüzden fiyat anlamında robustaya göre daha az ulaşılabilir.
Robusta ise çoğunlukla her yerde yetişebilen, biraz daha az ilgi isteyen ve fiyat anlamında biraz daha ulaşılabilen bir bitkidir.
Kahvenin kalitesine çekirdeği değil kavrulması etkilidir. Amaç neyse arabica ve robusta arasından tercih yapılır. Mesela aromatik lezzetler istiyorsanız kişi arabica, kafeine boğulmak istiyorsanız robusta çekirdek tercih etmelisiniz.
Evet ne demiştik? Kavrulması kahveyi kaliteli yapan etkenlerden biri. Kahve üreticileri (Ör: Starbucks, Espresso Perfetto, Nok Coffee, Kronotrop, Kahve Dünyası, Coffee Sapiens...) kahve çekirdeklerinin kalitesizliğini belli etmemek için daha fazla kavururlar. Bu hileye başvuran bir marka söyleyeyim. Starbucks... Kahveleri zift gibi ve kalitesizdir. Özen gösterilmeden üretilmiş ve kahve aromaları öldürülmüştür. Bunu bana bizzat Starbucks baristası söyledi. Fakat Kahve Dünyası'nda bizzat gördüğümü söyleyeyim. Dengesinde kavrulmuş, Santos ürününde çikolata, Kosta Rika ürününde kır çiçeği, portakal notalarını hissediyorsunuz. Kahve Dünyası çekirdek kahve olarak F/P bir marka. Şahsen bir de yerli bir marka olunca gözüme daha çok giriyor.
Kahve üreten önemli bölgelerden kısaca bir bahsedeceksek şöyle bir iki nokta açalım: Brezilya, Vietnam, Kolombiya, Guatemala, Kenya, Kosta Rika, Etiyopya...
Birkaç Bölgenin Kahveleri (sadece bildiklerim)
1.Türk Kahvesi
2.Filtre Kahve
1.Türk Kahvesi
Türk kahvesi, kahvenin Türklere ait olduğunu göstermez. Türk kahvesi bir demleme yöntemidir. Diğer kahve çeşitlerine farklı olarak Türk kahvesi en kolay hazırlanan kahvedir. Bu kolaylığı filtreleme ihtiyacı olmadığından ve ocak üstünde direkt demlenebilmesinden gelir. Dünya'da tek kahvedir tortusuyla beraber hazırlanan ve ikram edilen Türk kahvesi. 1:0 kahve-şeker ölçüsüyle 50-60 ml suyla hazırlanması tavsiye edilen Türk kahvesi şekersiz Türk kahvesi olarak tanımlanır. 1:1 oranda hazırlanırsa orta, 1:2 kahve-şeker oranı ile hazırlanılırsa şekerli olarak tanımlanır. Türk kahvesi keyfi içilen bir kahvedir. Spesifik olarak uyku açması için tüketilmez.
Yazar tavsiyesi: Türk kahvesini şekersiz için. Müptelası olursunuz.
2.Filtre Kahve
Rivayete göre Fransız bir asker kahve demliyormuş. Fakat tortuyu almayı unutmuş. O da yuvarlak bir metal parçası ile kahveyi itmiş ve suyu boşaltmış. Böylece filtre kahve doğmuş. Filtre kahve acılığı-ekşiliği ön planda olan genellikle uykuyu açması için tüketilir. "Cream and sugar for idiots" söylemini bu kahve için duyarız. Only black ok with this!
Evlerimizde basitçe french press isimli ekipman ile 5 dakika içerisinde demleyebileceğimiz bir lezzettir filtre kahve. Ve evet şekersiz tüketilmesi önerilir. Filtre kahveyi şekerli tüketmek hem aromasını hem de asiditesini bastırır. Bu da istenmeyen bir şeydir. Eğer tadı size çok acı veya ekşi geliyorsa süt katabilirsiniz. Şeker katmayın ama süt katabilirsiniz. Sütün şekeri iyidir.
2.b. Cold Brew
Cold Brew soğuk demleme demektir. Yaz aylarının vazgeçilmesidir. Aynı kahveyi sıcak suyla demlemek yerine soğuk suyla demlenmesidir. Rivayete göre Hollandalı denizcilerin canı kahve çekmiş. Fakat güvertede de ateş yakılması yasakmış. Onlarda ateşsiz nasıl oluyor diye bakalım demişler ve uzun süre demlemenin ardından cold brew filtre kahve bulunmuştur. 12 ila 24 saat arasında demlenerek yapılır.
3.Espresso
3.a. Espresso
Espresso İtalyanların hızlı kahve ihtiyacına cevap olarak doğmuştur. Türk kahvesi, filtre kahve gibi evde ucuz yolla yapılması imkansızdır. Evet %100 olarak imkansızdır. Evde yapacaksanız cebinizden bir 3K gibi bir para çıkması gerekmektedir. Çünkü espressoyu makineler harici bir şey yapamaz. Espresso yapısı itibariyle yoğun, acı ve sert bir kahvedir. Kafein olarak bakacaksak 30 ml espresso 60 ml Türk kahvesinden fazladır. Espresso 9 bar ve yaklaşık olarak 90 derecelik basınçlı suyla hazırlanır. 1 shot espresso ölçüsü 30 ml'ye denktir. Starbucks'larda Kahve Dünyası'nda ekstra shot kahve istediğiniz zaman ekstradan 30 ml kahve istediğinizi belli etmiş olursunuz.
3.b Espresso Tonic
Oslo'da doğmuş bu kahve, espresso ve buzların çalkalanıp buzlu, narenciye şuruplu ve toniğin içine konulması ile üretilir. Sert, uyarıcı ve ferah bir tadı var.
3.c. Affagato
Dondurmanın üstüne sıcak espresso dökülmesi ile hazırlanır. Kahve Dünyası'ndan 32 TL bedelle tüketebilirsiniz.
3.ç. Americano
Espressonun sıcak su ile seyretilmesi ile hazırlanır.
3.d. Caffe Latte
Espressonun üstüne sıcak ve köpürtülmüş süt koyularak hazırlanır. Köpürtülmüş ve kremalaştırılmış sütle yoğunluk farkından dolayı espressonun üstüne çizimler yapılmasına ise Latte Art denir. Starbucks'ta hiç karşılaşmadım ama Kahve Dünyası'ndan aldığım latte'nin üstüne barista çiçek çizmişti.
Sabahları kahvaltıda içilebilecek güzel eşlikçi bir içecek. Ara sıra çay yerine bunu içtiğim oluyordur. Annem bana biraz garip baksa da anne İtalyanlar da böyle yapıyo deyince niye sen İtalyan mısın diyo?
3.e. Cappucino
İtalyanların kahvaltıda tükettiği kahvelerden biri olan cappucino Latte'nin aynısı. Ama süt ve köpük oranları farklı. Aşağıya farklarını bırakıyorum:
3.f. Macchiato
Espressonun üstüne ufaktan bir köpükle dokunuş yapılması ile hazırlanır. Macchiato kelime anlamı "leke" demektir. Köpükle espressoyu lekeliyoruz. Sert bir kahvedir. Çünkü espresso aynı espresso. Hiçbir şekilde seyretilmiyor.
3.g. Flat White
Espressonun üstüne sıcak köpüklü süt konulması ile hazırlanır. Latte'den farkı ise köpüğü daha yumuşaktır. Latte'nin köpüğü daha yoğun olur.
3.ğ. Caffe Mocha
Bu benim bugün yaptığım mocha. Latte'nin aynısı. Tek fark süt konulmadan önce espressoya çikolata, çikolata tozu veya çikolata sosu konulur.
Röntgenini çektiğimizde bu görüntü ile karşılaşırız:
Dışarıdan içecekseniz Starbucks'ın mochası rezalet ötesi bir içecektir. Mocha'yı Kahve Dünyası'ndan içeceksiniz. Kullandıkları gerçek kuvertür çikolata ile şurubun soktuğu şeker komasına girmiyorsunuz ve o yumuşak kahve tadını alıyorsunuz.
3.h. Beyaz Çikolatalı Mocha
Mocha'nın aynısı. Sadece bitter çikolata yerine beyaz çikolata kullanılır.
3.ı. Frappe
Frappe, yaz aylarının sevilen kahve bazlı içeceğidir. Cold Brew gibi sert olmayıp sizi adeta serotonine boğan bir lezzet. Espresso, süt, buz, tatlandırıcı malzeme ile hazırlanır. Dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki bir frappe akışkan bir kıvamda olmamalıdır. Yani buzlaştırılmış yoğun bir formda bulunmalıdır. Tatlandırıcı olarak ben kendim yaptığımda bitter çikolata sosu veya karamel kullanıyorum.
Starbucks'tan içmeyiniz. Zira iğrenç. Şekerli su gibi bir şey.
4.Hazır Kahve
Hazır kahve işte. İlgilenmiyorum kendileriyle.
KAFEİN
Kafein, kahve denilince akla ilk gelen doğal bir psikoaktif bir maddedir. Çok kısa bahsedelim.
Kafein nasıl çalışır?
Gün içinde üretilen ve birikince de bize yorgunluk ve dinlenme mesajı gönderen bir madde var: ADENOZİN. Allah Teala'nın yaratmasına dikkat çekelim. Adenozin ve kafein arasındaki benzerliğe bakın.
Kafein taklitçi gibi adenozin reseptörlerine bağlanır. Şu bilgiyi de verelim. X maddesi X reseptörüne bağlanabilir. Y maddesi gelip X reseptörüne bağlanamaz. Ama Allah sanatını yine konuşturmuş ve bize kafeini hediye etmiştir. Kafein adenozin reseptörüne bağlanabilen ama adenozin olmayan bir maddedir. Reseptöre bağlandığında adenozin gibi aktif olmaz ve mesaj göndermez. Bu sayede adenozinler bloklanmış olur. Kafeinin temelinde çalışma prensibi bu şekildedir. Peki kafein ne yapar:
Kahve içemiyorum, ne yapmalıyım?
İçmeye çalıştığınız kahveler damak tadınıza uygun olmayabilir. Kahvenin aroması hoşunuza gitmemiş olabilir. Beklentileriniz şeker odaklı olabilir.
Aslında çok bir şey yapmanıza gerek yok. Aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterlidir.
www.nokcoffee.com
www.nokcoffee.com
Kafeine karşı hassasiyetiniz yoksa:
www.taftcoffee.com
Evde kahve yapmak için ekipman önerisi verecek olursak french press ve moka potu araştırmanızı söyleyebilirim.
DİKKAT: Marketlerden, bakkallardan Instant, hazır kahveler almayın. 3-5 lira fazla verin. Harbi 3-5 lira bu arada fazla verin. Az uğraşın. Daha kaliteli lezzetlere mazhar olacaksınız.
Kahve ile kalın!
Global kahve pazarına yön veren iki kahve çekirdeği vardır. Arabica ve Robusta. Arabica global kahve ticaretinin %70'ini robusta ise %30'unu oluşturmakta.
Arabica kahvenin özelliği olarak daha aroma bakımından daha zengin olması, daha acı ve asidite olarak daha yüksek olması söylenebilir.
Robusta kahvenin özelliği olarak aroma bakımından zayıf, yumuşak ve kafein olarak daha yüksek değerlere sahip olması söylenebilir.
Pazarlama ibaresi olarak %100 Arabica ifadesi kullanılır. Bunun sebebi kahvenin robusta karışmadığını söyleyerek daha kaliteli, aromalı ve özel olduğu imajı çizilir. Arabica hastalıklara karşı kolay yenilebilen, her yerde yetişmeyen, sürekli sıcak bir iklime ihtiyaç duyan yüksek rakımlarda yetişen ve robustaya göre biraz daha ilgiye muhtaç olan bir bitkidir. Bu yüzden fiyat anlamında robustaya göre daha az ulaşılabilir.
Robusta ise çoğunlukla her yerde yetişebilen, biraz daha az ilgi isteyen ve fiyat anlamında biraz daha ulaşılabilen bir bitkidir.
Kahvenin kalitesine çekirdeği değil kavrulması etkilidir. Amaç neyse arabica ve robusta arasından tercih yapılır. Mesela aromatik lezzetler istiyorsanız kişi arabica, kafeine boğulmak istiyorsanız robusta çekirdek tercih etmelisiniz.
Evet ne demiştik? Kavrulması kahveyi kaliteli yapan etkenlerden biri. Kahve üreticileri (Ör: Starbucks, Espresso Perfetto, Nok Coffee, Kronotrop, Kahve Dünyası, Coffee Sapiens...) kahve çekirdeklerinin kalitesizliğini belli etmemek için daha fazla kavururlar. Bu hileye başvuran bir marka söyleyeyim. Starbucks... Kahveleri zift gibi ve kalitesizdir. Özen gösterilmeden üretilmiş ve kahve aromaları öldürülmüştür. Bunu bana bizzat Starbucks baristası söyledi. Fakat Kahve Dünyası'nda bizzat gördüğümü söyleyeyim. Dengesinde kavrulmuş, Santos ürününde çikolata, Kosta Rika ürününde kır çiçeği, portakal notalarını hissediyorsunuz. Kahve Dünyası çekirdek kahve olarak F/P bir marka. Şahsen bir de yerli bir marka olunca gözüme daha çok giriyor.
Kahve üreten önemli bölgelerden kısaca bir bahsedeceksek şöyle bir iki nokta açalım: Brezilya, Vietnam, Kolombiya, Guatemala, Kenya, Kosta Rika, Etiyopya...
Birkaç Bölgenin Kahveleri (sadece bildiklerim)
- Brezilya Santos: Çikolata notalarına sahiptir. Asidite ve gövde olarak zayıftır. İçimi kolay, yumuşak ve keyif vericidir.
- Kosta Rika: Asidite olarak düşük gövde olarak orta bir kahvedir. İçimi benim açıdan pek zevkli değildir. Narenciye ve kır çiçeği aromaları vardır.
- Kolombiya: Oldukça sert bir kahvedir. Yeni başlayanlara önerilmez. Yüksek asiditesi ile boğazı yakar.
- Kenya: Soğudukça aromasını daha çok hissettiren kahvedir. Asiditesi yine yüksek olduğundan yeni başlayan dillere önerilmez.
Hazırlanışlarına Göre Kahve İçecekleri
1.Türk Kahvesi
2.Filtre Kahve
- Filtre kahve
- Cold Brew
- Espresso
- Espresso Tonic
- Affagato
- Americano
- Caffe Latte
- Cappuccino
- Macchiato
- Flat White
- Caffe Mocha
- Beyaz Çikolatalı Mocha
- Frappe
1.Türk Kahvesi

Türk kahvesi, kahvenin Türklere ait olduğunu göstermez. Türk kahvesi bir demleme yöntemidir. Diğer kahve çeşitlerine farklı olarak Türk kahvesi en kolay hazırlanan kahvedir. Bu kolaylığı filtreleme ihtiyacı olmadığından ve ocak üstünde direkt demlenebilmesinden gelir. Dünya'da tek kahvedir tortusuyla beraber hazırlanan ve ikram edilen Türk kahvesi. 1:0 kahve-şeker ölçüsüyle 50-60 ml suyla hazırlanması tavsiye edilen Türk kahvesi şekersiz Türk kahvesi olarak tanımlanır. 1:1 oranda hazırlanırsa orta, 1:2 kahve-şeker oranı ile hazırlanılırsa şekerli olarak tanımlanır. Türk kahvesi keyfi içilen bir kahvedir. Spesifik olarak uyku açması için tüketilmez.
Yazar tavsiyesi: Türk kahvesini şekersiz için. Müptelası olursunuz.
2.Filtre Kahve
Rivayete göre Fransız bir asker kahve demliyormuş. Fakat tortuyu almayı unutmuş. O da yuvarlak bir metal parçası ile kahveyi itmiş ve suyu boşaltmış. Böylece filtre kahve doğmuş. Filtre kahve acılığı-ekşiliği ön planda olan genellikle uykuyu açması için tüketilir. "Cream and sugar for idiots" söylemini bu kahve için duyarız. Only black ok with this!
Evlerimizde basitçe french press isimli ekipman ile 5 dakika içerisinde demleyebileceğimiz bir lezzettir filtre kahve. Ve evet şekersiz tüketilmesi önerilir. Filtre kahveyi şekerli tüketmek hem aromasını hem de asiditesini bastırır. Bu da istenmeyen bir şeydir. Eğer tadı size çok acı veya ekşi geliyorsa süt katabilirsiniz. Şeker katmayın ama süt katabilirsiniz. Sütün şekeri iyidir.
2.b. Cold Brew
Cold Brew soğuk demleme demektir. Yaz aylarının vazgeçilmesidir. Aynı kahveyi sıcak suyla demlemek yerine soğuk suyla demlenmesidir. Rivayete göre Hollandalı denizcilerin canı kahve çekmiş. Fakat güvertede de ateş yakılması yasakmış. Onlarda ateşsiz nasıl oluyor diye bakalım demişler ve uzun süre demlemenin ardından cold brew filtre kahve bulunmuştur. 12 ila 24 saat arasında demlenerek yapılır.
3.Espresso
3.a. Espresso

Espresso İtalyanların hızlı kahve ihtiyacına cevap olarak doğmuştur. Türk kahvesi, filtre kahve gibi evde ucuz yolla yapılması imkansızdır. Evet %100 olarak imkansızdır. Evde yapacaksanız cebinizden bir 3K gibi bir para çıkması gerekmektedir. Çünkü espressoyu makineler harici bir şey yapamaz. Espresso yapısı itibariyle yoğun, acı ve sert bir kahvedir. Kafein olarak bakacaksak 30 ml espresso 60 ml Türk kahvesinden fazladır. Espresso 9 bar ve yaklaşık olarak 90 derecelik basınçlı suyla hazırlanır. 1 shot espresso ölçüsü 30 ml'ye denktir. Starbucks'larda Kahve Dünyası'nda ekstra shot kahve istediğiniz zaman ekstradan 30 ml kahve istediğinizi belli etmiş olursunuz.
3.b Espresso Tonic
Oslo'da doğmuş bu kahve, espresso ve buzların çalkalanıp buzlu, narenciye şuruplu ve toniğin içine konulması ile üretilir. Sert, uyarıcı ve ferah bir tadı var.
3.c. Affagato
Dondurmanın üstüne sıcak espresso dökülmesi ile hazırlanır. Kahve Dünyası'ndan 32 TL bedelle tüketebilirsiniz.
3.ç. Americano
Espressonun sıcak su ile seyretilmesi ile hazırlanır.
3.d. Caffe Latte
Espressonun üstüne sıcak ve köpürtülmüş süt koyularak hazırlanır. Köpürtülmüş ve kremalaştırılmış sütle yoğunluk farkından dolayı espressonun üstüne çizimler yapılmasına ise Latte Art denir. Starbucks'ta hiç karşılaşmadım ama Kahve Dünyası'ndan aldığım latte'nin üstüne barista çiçek çizmişti.
Sabahları kahvaltıda içilebilecek güzel eşlikçi bir içecek. Ara sıra çay yerine bunu içtiğim oluyordur. Annem bana biraz garip baksa da anne İtalyanlar da böyle yapıyo deyince niye sen İtalyan mısın diyo?
3.e. Cappucino
İtalyanların kahvaltıda tükettiği kahvelerden biri olan cappucino Latte'nin aynısı. Ama süt ve köpük oranları farklı. Aşağıya farklarını bırakıyorum:


3.f. Macchiato

Espressonun üstüne ufaktan bir köpükle dokunuş yapılması ile hazırlanır. Macchiato kelime anlamı "leke" demektir. Köpükle espressoyu lekeliyoruz. Sert bir kahvedir. Çünkü espresso aynı espresso. Hiçbir şekilde seyretilmiyor.
3.g. Flat White
Espressonun üstüne sıcak köpüklü süt konulması ile hazırlanır. Latte'den farkı ise köpüğü daha yumuşaktır. Latte'nin köpüğü daha yoğun olur.
3.ğ. Caffe Mocha
Bu benim bugün yaptığım mocha. Latte'nin aynısı. Tek fark süt konulmadan önce espressoya çikolata, çikolata tozu veya çikolata sosu konulur.
Röntgenini çektiğimizde bu görüntü ile karşılaşırız:

Dışarıdan içecekseniz Starbucks'ın mochası rezalet ötesi bir içecektir. Mocha'yı Kahve Dünyası'ndan içeceksiniz. Kullandıkları gerçek kuvertür çikolata ile şurubun soktuğu şeker komasına girmiyorsunuz ve o yumuşak kahve tadını alıyorsunuz.
3.h. Beyaz Çikolatalı Mocha
Mocha'nın aynısı. Sadece bitter çikolata yerine beyaz çikolata kullanılır.
3.ı. Frappe

Frappe, yaz aylarının sevilen kahve bazlı içeceğidir. Cold Brew gibi sert olmayıp sizi adeta serotonine boğan bir lezzet. Espresso, süt, buz, tatlandırıcı malzeme ile hazırlanır. Dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki bir frappe akışkan bir kıvamda olmamalıdır. Yani buzlaştırılmış yoğun bir formda bulunmalıdır. Tatlandırıcı olarak ben kendim yaptığımda bitter çikolata sosu veya karamel kullanıyorum.
Starbucks'tan içmeyiniz. Zira iğrenç. Şekerli su gibi bir şey.
4.Hazır Kahve
Hazır kahve işte. İlgilenmiyorum kendileriyle.
KAFEİN
Kafein, kahve denilince akla ilk gelen doğal bir psikoaktif bir maddedir. Çok kısa bahsedelim.
Kafein nasıl çalışır?
Gün içinde üretilen ve birikince de bize yorgunluk ve dinlenme mesajı gönderen bir madde var: ADENOZİN. Allah Teala'nın yaratmasına dikkat çekelim. Adenozin ve kafein arasındaki benzerliğe bakın.
Kafein taklitçi gibi adenozin reseptörlerine bağlanır. Şu bilgiyi de verelim. X maddesi X reseptörüne bağlanabilir. Y maddesi gelip X reseptörüne bağlanamaz. Ama Allah sanatını yine konuşturmuş ve bize kafeini hediye etmiştir. Kafein adenozin reseptörüne bağlanabilen ama adenozin olmayan bir maddedir. Reseptöre bağlandığında adenozin gibi aktif olmaz ve mesaj göndermez. Bu sayede adenozinler bloklanmış olur. Kafeinin temelinde çalışma prensibi bu şekildedir. Peki kafein ne yapar:
- Merkezi sinir sisteminin yavaş çalışmasını önler.
- Sinaps veri iletimini hızlandırarak bilişsel mekanizmada performans artışı yaşatır. Uyanık ve uyarılmış tutar.
- Parkinson, Alzheimer hastalıklarına karşı korur.
- Dopamin, serotonin üretimini arttırarak kişiye mutluluk ve haz yaşatır.
- Adrenalin hormonu üretimini destekleyerek kişide performans artışına sebep olur. Metabolizma hızlanır.
- Doğal bir idrar söktürücüdür.
- Kafein toleransınız düşükse kalp çarpıntısı yaşayabilirsiniz.
- Uykusuzluk
- Metabolizma hızlanmasından dolayı vücut ısısında yükselme görülür.
- Titreme
- Mide bulantısı
- Baş dönmesi
- Stres ve gerginlik meydana getirmesi
- Anksiyete meyli varsa tetiklenmesi
Bazı İçecek ve Yiyeceklerin Kafein Miktarları | |
---|---|
Çay (bir porsiyon-bardak) | 50 mg |
Türk Kahvesi (1 fincan) | 60 mg |
Standart filtre kahve (16 gr kahve ile demlenmiş bir kupa) | 150 mg |
Taft Kahve (16 gr ile demlenmiş bir kupa) | 350 mg |
Espresso (1 shot [30 ml] ) | 75 mg |
Kutu Kola | 45 mg |
Sütlü Çikolata (100 gr) | 20 mg |
Bitter Çikolata (100 gr) | 80 mg |
Kahve içemiyorum, ne yapmalıyım?
İçmeye çalıştığınız kahveler damak tadınıza uygun olmayabilir. Kahvenin aroması hoşunuza gitmemiş olabilir. Beklentileriniz şeker odaklı olabilir.
Aslında çok bir şey yapmanıza gerek yok. Aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterlidir.
- Beklentinizi şekerli bir şeye odaklamayın.
- Acı da olsa 7 gün boyunca her gün için. Sanki çok iyi zevk alıyormuş gibi davranın. Rol yapın. 7.günden sonra siz kendiniz içmek isteyeceksiniz. Yeter ki beyin o dopaminin tadına baksın.
- Yumuşak içimli kahvelerden başlayabilirsiniz.
Santos Yöresel Filtre Kahve 200g
Ürün İçeriği Yüksek kaliteli bir kahve olarak bilinir. Güney Amerika bölgesinde yetiştirilir. Düşük kıvamı, düşük asidite, hoş aroması ve pürüzsüz tadıyla yöresel kahvelerimizden Santos artık sanal mağazamızda. Santos Yöresel Kahvemizi 200 gr’lık kilitli ambalajlarında beğeninize sunarız. Ürün...
www.kahvedunyasi.com

Brazil Santos Fine Cup Dulce
Doğal işleme sürecinden geçen Brezilya kahvesi, sütlü çikolata ve fıstık kokularını barındırırken, içimde karamel notalarını hissettirmektedir. Özellikle de sütlü çikolata tadı ağır basmaktadır.


Ethiopia Sidamo Grade2
Kahvenin ana vatanı Etiyopya’nın Sidamo bölgesinden gelen bu çekirdekler heirloom sınıfı oldukları için birbirinden farklı boyuttalar. Farklı boyutlar olunca kavurması büyük hassasiyet istiyor. Ahududu kokusu ve böğürtlen tatlarıyla öne çıkan kahve çekirdekleri.


Kahve
Dünyanın En Yüksek Kafein Oranına Sahip Kahvesi Seni Bekliyor! Uygun Fiyat, Ücretsiz Kargo ve %100 Müşteri Memnuniyeti ile Hemen Kahve Siparişini Ver.

Evde kahve yapmak için ekipman önerisi verecek olursak french press ve moka potu araştırmanızı söyleyebilirim.
DİKKAT: Marketlerden, bakkallardan Instant, hazır kahveler almayın. 3-5 lira fazla verin. Harbi 3-5 lira bu arada fazla verin. Az uğraşın. Daha kaliteli lezzetlere mazhar olacaksınız.
Kahve ile kalın!