Neler Yeni

Yanlışlıkla virüslü dosya indirdim

Oswald

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Talha
Bir programı sitesinden indirmek yerine yanlışlıkla ilk çıkan reklam siteden indirdim ve kurdum. Kurduktan sonra virustotal'de tarattım ve bu şekilde çıktı

Alıntıyı görüntüle

ardından lisanslı McAfee ile tam tarama yaptığımde virüs bulmadı. Bilgisayarımda hala virüs var mıdır yardımcı olursanız sevinirim
kaspersky ile tara birde

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Çünkü virustotal tarayıcı bazlı bişey
O zaman yanlış sonuç veriyor ve güvenilmez.
Sordun mu PC sahibine Nod32 kurulu mu diye?
Kendin varsayıp, doğru kabul ediyorsun.
Adamın bilgisayarında lisans süresi bitmiş, ama lisans yenileme için sürekli karşı sunucudan bilgi talep ettiği için trojen olarak algılanıyor.

Fireable

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Alper Parlak
O zaman yanlış sonuç veriyor ve güvenilmez.
Sordun mu PC sahibine Nod32 kurulu mu diye?
Kendin varsayıp, doğru kabul ediyorsun.
Adamın bilgisayarında lisans süresi bitmiş, ama lisans yenileme için sürekli karşı sunucudan bilgi talep ettiği için trojen olarak algılanıyor.
Sen dikkatlice bak bi rapora

Pariah

80+
dosya adı başlıkta yazıyor: 604747.msi diye bir dosya.

Ekler

• 1666547240716.png
    1666547240716.png
    49.9 KB · Hit: 106

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Berk
Ne işe yarıyor, doğru bir sonuç vermeyecekse?
Dostum kötü bir yorum yapmayacağım fakat sanırım bilmediğin bir konu hakkında yorumlar atıyorsun. Önce bunu düzeltmen lazım.

Virustotal bir internet sitesi. Buraya şüphelendiğiniz herhangi bir dosyayı upload ederek, internet sitesinin bu yüklediğiniz dosya için (sallıyorum) 10 adet virüs programıyla tarama yapıyor ve bunun raporunu size sunuyor. Arkadaşta dosyayı virustotal e atmış ve raporun görselini paylaşmış en başta nod32 yer alıyor ve bu upload ettiği dosyayı nod32 şüpheli bulmuş, türünü belirttiği veya teşhis koyduğu virüsu belirtmiş.

Bu sonuçlardan, arkadaşın nod32 kullandığı varsayımını yapmak deveye hendek atlatmaya çalışmaktan daha saçma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,889
Üyeler
161,159
Son üye
cengizcetinn
Top Bottom