Neler Yeni

Yaptigim isten kazabdigim para haram olurmu

yalnızbiri01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
700
İsim
muhammed samet
Hae
18 yasindayim internetten is yapiyorum dine dikkat eden birisiyim cosino oynayan kanallar ile iletisimi olan biri yazdi bana ve kumarda kazabc elde eden kisilerin videolarin atip onlari katladigi yerde bass hareketli vb. Seyler yapicam basit zor degil gunde 10 15 tane istiyor tanesi 30 40 tl ortalama gunah haram olurmu cok korkuyorum yani harama girmek istemiyorum sizce haram parami ben sadece editi yapic
Haram boşver

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ahmet köklü
ne alaka şimdi :d herkese saygım var da bunu özellikle belirtmek için konuyla alakasız yorum yapmak da güzelmiş.

Sonuç olarak kumar sitesinin kurulmasında veya işlemesinde katkın olacak bu da dolaylı yoldan haram olur diye düşünüyorum. bence hiç bulaşma 3-5 kuruş için değmez. onun yerine herhangi bir yerde garsonluk komilik falan için iş araştır belki bulursun 1 ayda buradan kazanacağın paranın 2-3 katını kazanırsın.
Cok sagolun gocam kebdin zateb ibterbetten isperibde memur maasinin ustunde aliyorum ortalam tabi her zamqn olmuyor ama devamli musterilerin var su an o is ek olarak gelicekti cok sagolun
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne alaka şimdi :d herkese saygım var da bunu özellikle belirtmek için konuyla alakasız yorum yapmak da güzelmiş.

Sonuç olarak kumar sitesinin kurulmasında veya işlemesinde katkın olacak bu da dolaylı yoldan haram olur diye düşünüyorum. bence hiç bulaşma 3-5 kuruş için değmez. onun yerine herhangi bir yerde garsonluk komilik falan için iş araştır belki bulursun 1 ayda buradan kazanacağın paranın 2-3 katını kazanırsın.
Hocam birde cok sagolun tekrardan size pc hakkinda soru sormak istiyorum qlakasiz olucak ama bilgili birisiniz galiba kendi arkadasim car rtx 2080 superi var 2 yil once aldi ibterbet kafeden gyzel calisiyormus yani fps i ve sicakligi mukemmelmis ama su 1 aydir yebi baslamis sicakligi herhangi bir oyun cs go harici misal 85 dereceye cikiyormus ve ustune isiniyormus bakima goturemedi daha sizce bu beden olabilir bakimi macun degisini vb. 3 ay once yapilmis temizligi ic temizligi

Hanaz

80+ Gold
18 yasindayim internetten is yapiyorum dine dikkat eden birisiyim cosino oynayan kanallar ile iletisimi olan biri yazdi bana ve kumarda kazabc elde eden kisilerin videolarin atip onlari katladigi yerde bass hareketli vb. Seyler yapicam basit zor degil gunde 10 15 tane istiyor tanesi 30 40 tl ortalama gunah haram olurmu cok korkuyorum yani harama girmek istemiyorum sizce haram parami ben sadece editi yapicam
O adami bana dm den ver haram sa ben yaparım

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
dostum bende 23 yaşımdayım sanaldan paramı kazanıyor ve yazılım okuyorum yazılım alanında da sanaldan çalışıyorum açık konuşayım isteyen haramzade isteyen görmemiş desin çok da şeyime ama gerçek bu bende ona bakarsan işletim sistemi ve uygulama cracklame üzerine uğraşıyorum 23 yaşımda son model telefonum bilgisayarım herşeyim son model bu sabahta ilk arabamı aldım kendime. Haram olup olmayışı umrumda hiç değil müslüman da değilim zaten. Yani ne kadar legal ne kadar zararlı zararsız tartışlır tabii
Sanaldan nasıl para kazanıyorsun

commander

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
kaan
Cok sagolun gocam kebdin zateb ibterbetten isperibde memur maasinin ustunde aliyorum ortalam tabi her zamqn olmuyor ama devamli musterilerin var su an o is ek olarak gelicekti cok sagolun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam birde cok sagolun tekrardan size pc hakkinda soru sormak istiyorum qlakasiz olucak ama bilgili birisiniz galiba kendi arkadasim car rtx 2080 superi var 2 yil once aldi ibterbet kafeden gyzel calisiyormus yani fps i ve sicakligi mukemmelmis ama su 1 aydir yebi baslamis sicakligi herhangi bir oyun cs go harici misal 85 dereceye cikiyormus ve ustune isiniyormus bakima goturemedi daha sizce bu beden olabilir bakimi macun degisini vb. 3 ay once yapilmis temizligi ic temizligi
hocam bakımları yapıldıysa sebebini tam bilemiyorum termal pedler falan değiştirilmiş mi ? havaların etkisi de olabilir kasanın hava akışı nasıl vs vs bir sürü faktör var aslında. bakımı kendisi mi yaptı?

KAANT10X

80+ Bronze
Güzel kardeşim şimdi bu hususla ilgili fetva verecek değiliz ama benim içim rahat etmezdi. Çünkü hafiften de olsa kumara özendirici bir tablo ortaya çıkıyor. Benim fikrim bu doğrusunu bilemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ahmet köklü
hocam bakımları yapıldıysa sebebini tam bilemiyorum termal pedler falan değiştirilmiş mi ? havaların etkisi de olabilir kasanın hava akışı nasıl vs vs bir sürü faktör var aslında. bakımı kendisi mi yaptı?
Yaptirmis bilgisayarciya cs godw isinmiyor misal ama baska oyublarda isiniyormus niye alamadim diyor benimde bilgim yok cok bakima goturucek

HakanG20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Hakan Güleç
18 yasindayim internetten is yapiyorum dine dikkat eden birisiyim cosino oynayan kanallar ile iletisimi olan biri yazdi bana ve kumarda kazabc elde eden kisilerin videolarin atip onlari katladigi yerde bass hareketli vb. Seyler yapicam basit zor degil gunde 10 15 tane istiyor tanesi 30 40 tl ortalama gunah haram olurmu cok korkuyorum yani harama girmek istemiyorum sizce haram parami ben sadece editi yapicam
İlla ki haram olmak mı zorunda? Topluluğumuzun genel etik morallerine ters düşüyor işte. Eminim daha iyi kazançlı başka meslekler bulabilirsin. Sevap makinesi olmana gerek yok. İyi bir insan ol sadece. Senin için kumarı destekleyen videoların zararı yok veya zararı tamamen müşterinin kendi bilincine kalmış olduğunu düşünüyorsan mesleğin hayırlı olsun. Ama bilincine hakim olamayan veya maddi olarak sıkışmış, çalışamayan zavallı insanları her zaman bir şansı olduğuna ikna eden ve ellerini ceplerine götürücek reklamlar yapmak istemiyorsanda, işinde kararlı olduğun sürece her zaman daha iyi ve daha çok olanağın olacağı konusunda emin olabilirsin. Bu sözümün arkasındayım.

Top Bottom