Neler Yeni

Çözüldü✓ Yardım Ram 3600mhz De Çalışmıyor

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Gençler sistemi yeni kurdum anakart
Asus Rog Strix b760 a Gaming d4 wifi
İşlemci 12100f
Ram Corsair 2x16 3600mhz

Biostan 3600 yapıyorum hata veriyor işlemci 3200 destekliyor hadi 3200 yapayım dedim onu da yaptım yine hata veriyor dram ışığı yanıyor sistem açılmıyor 2133 de açılıyor kafayı yemek üzereyim neden olur sizce bios güncelledim la onlarca sistem topladım İlk defa böyle bir şey görüyorum

ozemheri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Selçuk Aslan
Ram hataları çok garip 3600mhzde valorant vs cokuyordu bende 3200mhz çekince düzelmişti.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
İşlemci 12100f
Ram Corsair 2x16 3600mhz

Biostan 3600 yapıyorum hata veriyor işlemci 3200 destekliyor hadi 3200 yapayım dedim onu da yaptım yine hata veriyor dram ışığı yanıyor sistem açılmıyor 2133 de açılıyor kafayı yemek üzereyim neden olur sizce bios güncelledim la onlarca sistem topladım İlk defa böyle bir şey görüyorum
RAM'leri 2 ve 4. slota (A2 ve B2) olarak tak hocam. Sonra XMP'yi kaydedip çık. RAM'lerinin yerini 2 ve 4. slot üstünde yerlerini değiştirerekte dene.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
RAM'leri 2 ve 4. slota (A2 ve B2) olarak tak hocam. Sonra XMP'yi kaydedip çık. RAM'lerinin yerini 2 ve 4. slot üstünde yerlerini değiştirerekte dene.
Yaptım kardeşim olmadı ilk defa sistem toplamadim ki şimdi memtest yapıyorum

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Deniz Bulut
İşlemci 12100f
Ram Corsair 2x16 3600mhz

Hocam merhaba , anakartı ilk kullandığınızda biosa girdiğinizde xmp aktif olarak geldiyse öncelikle xmpyi kapatıp bilgisayarı açın daha sonra tekrar pcyi kapatıp biosa girin ve bu sefer pcyi açıp deneyin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Deniz Bulut
Hocam merhaba , anakartı ilk kullandığınızda biosa girdiğinizde xmp aktif olarak geldiyse öncelikle xmpyi kapatıp bilgisayarı açın daha sonra tekrar pcyi kapatıp biosa girin ve bu sefer pcyi açıp deneyin
2. seferde xmpyi aktif edip pcyi açın

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Xmp kapalı geldi BIOS güncelleme yaptıktan sonra açtım xmp yi bilgisayar fan sesi çoğaldı ekran siyah oldu kaldı en son biosa tekrardan attı
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM'leri teker teker denedin mi peki? BIOS yazılımı kaynaklı da bir sorun olabilir.
Bios güncelleme yaptım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
Xmp kapalı geldi BIOS güncelleme yaptıktan sonra açtım xmp yi bilgisayar fan sesi çoğaldı ekran siyah oldu kaldı en son biosa tekrardan attı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios güncelleme yaptım
BIOS'ta başka XMP profilleri çıkmıyor dimi? RAM'lerde sorun çıkmazsa sonraki BIOS güncellemelerini bekleyebilirsin. BIOS kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
BIOS'ta başka XMP profilleri çıkmıyor dimi? RAM'lerde sorun çıkmazsa sonraki BIOS güncellemelerini bekleyebilirsin. BIOS kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Çözdüm kardeşim yine hallettik Allah'a şükür

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
Top Bottom