Çözüldü✓ Yardım Ram 3600mhz De Çalışmıyor

Kürşat Bey

80+ Titanium
Reaksiyon skoru
16,133
Gençler sistemi yeni kurdum anakart
Asus Rog Strix b760 a Gaming d4 wifi
İşlemci 12100f
Ram Corsair 2x16 3600mhz

Biostan 3600 yapıyorum hata veriyor işlemci 3200 destekliyor hadi 3200 yapayım dedim onu da yaptım yine hata veriyor dram ışığı yanıyor sistem açılmıyor 2133 de açılıyor kafayı yemek üzereyim neden olur sizce bios güncelledim la onlarca sistem topladım İlk defa böyle bir şey görüyorum

Ram hataları çok garip 3600mhzde valorant vs cokuyordu bende 3200mhz çekince düzelmişti.

İşlemci 12100f
Ram Corsair 2x16 3600mhz

Biostan 3600 yapıyorum hata veriyor işlemci 3200 destekliyor hadi 3200 yapayım dedim onu da yaptım yine hata veriyor dram ışığı yanıyor sistem açılmıyor 2133 de açılıyor kafayı yemek üzereyim neden olur sizce bios güncelledim la onlarca sistem topladım İlk defa böyle bir şey görüyorum
RAM'leri 2 ve 4. slota (A2 ve B2) olarak tak hocam. Sonra XMP'yi kaydedip çık. RAM'lerinin yerini 2 ve 4. slot üstünde yerlerini değiştirerekte dene.

İşlemci 12100f
Ram Corsair 2x16 3600mhz

Hocam merhaba , anakartı ilk kullandığınızda biosa girdiğinizde xmp aktif olarak geldiyse öncelikle xmpyi kapatıp bilgisayarı açın daha sonra tekrar pcyi kapatıp biosa girin ve bu sefer pcyi açıp deneyin

Hocam merhaba , anakartı ilk kullandığınızda biosa girdiğinizde xmp aktif olarak geldiyse öncelikle xmpyi kapatıp bilgisayarı açın daha sonra tekrar pcyi kapatıp biosa girin ve bu sefer pcyi açıp deneyin
2. seferde xmpyi aktif edip pcyi açın

Xmp kapalı geldi BIOS güncelleme yaptıktan sonra açtım xmp yi bilgisayar fan sesi çoğaldı ekran siyah oldu kaldı en son biosa tekrardan attı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAM'leri teker teker denedin mi peki? BIOS yazılımı kaynaklı da bir sorun olabilir.
Bios güncelleme yaptım

Xmp kapalı geldi BIOS güncelleme yaptıktan sonra açtım xmp yi bilgisayar fan sesi çoğaldı ekran siyah oldu kaldı en son biosa tekrardan attı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios güncelleme yaptım
BIOS'ta başka XMP profilleri çıkmıyor dimi? RAM'lerde sorun çıkmazsa sonraki BIOS güncellemelerini bekleyebilirsin. BIOS kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,333
Üyeler
190,733
Son üye
Rickkyy
Geri