Neler Yeni

Yaşadıgım sorun SSD hızından mı? Markasından mı?

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
Patriot Burst 960GB SSD kullanıyorum. Yaklasık 450 okuma/yazma degerlerini görüyor. Render alırken/bir oyunu kurarken kısacası SSD'ye yük bindigi zaman o işlem süresince ara ara bir şey yapamaz hale geliyor bilgisayar. Mesela alttan bir sekmeye tıklıyorum 2-3 saniye sonra geliyor, hafif bir sekilde mouse takılmaları oluyor. İşlem süresince tamamen öyle olmuyor ama yarısında kesin oluyor. Photoshoptada bir resmi içine atınca donanımım iyi olmasına ragmen normal mi bilmiyorum ama 10 saniyeye yakın bekledigim oluyor. Bu sorunlar marka kaynaklı mıdır yoksa okuma yazma hızı yeterince iyi degil mi? Duruma göre bunu satıp bir M.2 SSD almayı dusunuyorum. 1 TB M.2 SSD öneriside alabilirim maksimum 1300 TL olacak sekilde. Simdiden teşekkürler.
ASUS Dual mini 3060 Ti - R5 5600 - 2x8GB 2933MHz RAM-a320 prime e

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
sezer adıgüzel
Okuma yazma hızı için bir test yapın. Bazen kötü ürün çıkabiliyor. Steamde oyun güncellerken aniden m.2 ssd hata verdi. 1700/1000 hızında team group 256 var bende. 1 yıl kullandıktan sonra oldu. Garanti kapsamında anında değişimini yapıp sıfır ürün gönderdiler.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,382
İsim
Selim
Patriot Burst 960GB SSD kullanıyorum. Yaklasık 450 okuma/yazma degerlerini görüyor. Render alırken/bir oyunu kurarken kısacası SSD'ye yük bindigi zaman o işlem süresince ara ara bir şey yapamaz hale geliyor bilgisayar. Mesela alttan bir sekmeye tıklıyorum 2-3 saniye sonra geliyor, hafif bir sekilde mouse takılmaları oluyor. İşlem süresince tamamen öyle olmuyor ama yarısında kesin oluyor. Photoshoptada bir resmi içine atınca donanımım iyi olmasına ragmen normal mi bilmiyorum ama 10 saniyeye yakın bekledigim oluyor. Bu sorunlar marka kaynaklı mıdır yoksa okuma yazma hızı yeterince iyi degil mi? Duruma göre bunu satıp bir M.2 SSD almayı dusunuyorum. 1 TB M.2 SSD öneriside alabilirim maksimum 1300 TL olacak sekilde. Simdiden teşekkürler.
ASUS Dual mini 3060 Ti - R5 5600 - 2x8GB 2933MHz RAM-a320 prime e
Ek SSD alıp windowsu ona kur 2. diskte de oyun render vs yap sıkıntı olmaz. Büyük ihtimal dramsiz aşırı yükte bir süre sonra hızı düşürüyor bu nedenle kasma donma oluyor.

Top Bottom