Neler Yeni

Yaşadığınız en komik bilgisayar tecrübenizi yazın :D

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Lise zamanlarımda nerden baksan 7-8 yıl önce bilgisayarda oyun oynarken çok kasıyordu en son içini açtım temizledim falan sonra işlemcinin fanını söktüm ben termal macunu tozdan kaynaklı kir falan sanmıştım baya temizlemiştim sonra fanı geri takmıştım. Onun termal macun olduğunu öğreneli iki ay falan oluyor :) böyle bir anıydı.. Taktıktan sonra ne oldu derseniz zaten eskiydi çalışmaya devam etti en son askere gitmeden önce çok kasmaya başladı 2020 yılının mart ayında falan tekmeleyince kasadan duman falan çıktı anakart gümledi sanırım bilmiyorum artık :D şimdi 2010 model kasa var öyle söyliyim :)

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Sene 2008/2010 falan. Koca kafalı bilgisayarlar olur ya ondan vardı. Tabii o zamanlar bilgisayar lükstü arkadaşlarım bize gelirdi oynamaya.
Dağ ayısının teki bilgisayarın ekranını kırmıştı çocuğa röveşata atmıştım hiç unutmam.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Baya eski 2010-2011 civarı, Asus marka modelini hatırlamadığım bir anakartın yanlışlıkla pinlerine basıp cortlatmıştım. Ve o akşam önemli bir dosya yetiştirmem gerekiyordu efsane bir deneyimdi.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Format filan bilmezdim. İlk bilgisayarımda 10 sene önce yani sürekli Gezginlerden oyun indirirdim ve o gün ya da sonraki gün bilgisayara virüs bulaşırdı. Her hafta format attırırdık ama üzücü tarafı formatı adan adam sürekli 200 TL alıyordu. Burdan o adamın allah cezasını versin. Kazıkçı vicdansız.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format filan bilmezdim. İlk bilgisayarımda 10 sene önce yani sürekli Gezginlerden oyun indirirdim ve o gün ya da sonraki gün bilgisayara virüs bulaşırdı. Her hafta format attırırdık ama üzücü tarafı formatı adan adam sürekli 200 TL alıyordu. Burdan o adamın allah cezasını versin. Kazıkçı vicdansız.
Keşke steam'den oyun alsaydın veya gidip orjinallerini alsaydın format parası verene kadar ah be kardeşim çok güldüm :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide birkaç tane kabloyu biryerlere takmıştım ama ne oldukları hakkında hiç bir bilgim yoktu :)

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Sene 2004 2005. Kasadan bip bip diye ses geliyor ötüyor sürekli durmadan. Açtım yan kapağını baktım bi şey anlamadım geri kapattım. Sesten rahatsız olduğum için kasayı battaniyeye sarmıştım. Öyle de kullandım bi süre düşününce şimdi şaşırtıcı geliyor

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Lise zamanlarımda nerden baksan 7-8 yıl önce bilgisayarda oyun oynarken çok kasıyordu en son içini açtım temizledim falan sonra işlemcinin fanını söktüm ben termal macunu tozdan kaynaklı kir falan sanmıştım baya temizlemiştim sonra fanı geri takmıştım. Onun termal macun olduğunu öğreneli iki ay falan oluyor :) böyle bir anıydı.. Taktıktan sonra ne oldu derseniz zaten eskiydi çalışmaya devam etti en son askere gitmeden önce çok kasmaya başladı 2020 yılının mart ayında falan tekmeleyince kasadan duman falan çıktı anakart gümledi sanırım bilmiyorum artık :D şimdi 2010 model kasa var öyle söyliyim :)
2007 de bilgisayar bazen çalışıp bazen çalışmıyordu çalışsın diye dua ediyordum o haldeydi, düğmeye bastığımda fanlar falan dönüyor ekran gelmiyordu düğmeden kapatıyordum kasaya vuruyordum o zaman çalışabiliyordu. Sorunun neden kaynaklandığını birkaç sene sonra şans eseri çözdüm kasayı açtım kasayı kurcalarken ram in yuvasına tam oturmadığını fark ettim meğerse ondanmış senelerce boşuna çile çekmişim. Tabi o zamanlar bizde internet yok cep telefonu desen Nokia lar vardı kimse bir şey bilmiyor dokunmaya korkuyorsun daha kötü olursa elindekinden de olacaksın.

Sami Järvi

80+ Silver
Format USB si hazırlatmak için çarşıya kadar inmiştim her yer aramıştım bulamamıştım üstüne bir adam beni kaziklamisti yanlış iso atmış en sonda birini buldum o yapmıştı böyle bir anı

Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Metin dal
İlk bilgisayarımı aldığımda (mart 2021) monitörüm 165hz olmasına rağmen 60 da kullanıyormuşum oyunlarda hiç farketmedim :D

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Orta okulda (sene 2008 sanırım) 6. Sınıfta ilk kez doğum günümde annemin aldığı bilgisayarı asla unutmam. İlk göz bebeğim desem yeridir :) Efsane exper kasa dersem çoğu kişi anlayacaktır zaten.

O bilgisayarı 2-3 sene sonra temizlemek için içini açmış ve tüm parçalarını sökmüştüm. Donanımsal olarak hiçbir bilgim yoktu. Sıfır = sıfır yani. Tüm söktüğüm parçaları teker teker fotoğraflamış, nereden çıktığını not alıp kabloların üstüne kağıt ve bantla etiketler yazmıştım. İnanılmaz bir toz ve kir çıkmıştı bilgisayardan. İşlemci soğutucusunuda söküp altında kir sandığım o taşlaşmış termal macunu öyle bir güzel temizlemiştim ki, işlemci ayna gibi olmuştu. E tabii cahil olunca macunsuz işlemciyi takıp, üstüne de soğutuculu Bi kaç saat uğraşıp takamayıp yarım yamalak bırakmıştım. 4 pinden sadece 2 tanesini takabilmiştim. Çapraz olarak yerleştirmiştim sanırsam. Sonra araştıra araştıra birde format atmıştım bilgisayara.

Bilgisayar akıyor, o döneme kadar hayatım boyunca bilgisayarın varlığının sadece o olduğunu düşündüğüm tek oyunu açtığı için hiçbirşey umrumda değil. Gel zaman git zaman elbette bilgisayarı kaldırmıştım. Koymuştum çekyatın altına. Çünkü artık kasıyor, hatalar veriyor. Mavi ekrana düşüp duruyordu. Nedenini anlamak çokta zor olmasa gerek değil mi? :D

Geçen yıl temmuz ayında evde ne var ne yok atıyordum çöpe. O bilgisayara denk geldim ve son kez içini açıp temizleyip çalışıp çalışmadığını bakmak için kolları sıvadım. Artık termal macunumda var, soğutucuda söküp takabiliyorum :) ama kabloları hala etiketleme huyumdan vazgeçemedim :D

Sonuç olarak bilgisayar çalışıyor fakat inanılmaz bir uğultu yapıyordu. PSU eskimiş, soğutucu artık sal beni diye bağırıyordu belli. Aynı gün parçalarını teker teker söküp, letgodan ücretsiz bir şekilde dağıttım. Ramleri alan olmadı. Hala elimde 2+2 ddr2 ramler bulunuyor. İsteyen olursa ücretsiz bir şekilde verebilirim bu arada :)

5-6 sene o bilgisayar nasıl o şekilde çalıştı bilinmez ama işte, acemi şansı diyelim :D. İlk ve son bilgisayar hatam odur. Tabii yazılım hariç ;)

Top Bottom