Orta okulda (sene 2008 sanırım) 6. Sınıfta ilk kez doğum günümde annemin aldığı bilgisayarı asla unutmam. İlk göz bebeğim desem yeridir
Efsane exper kasa dersem çoğu kişi anlayacaktır zaten.
O bilgisayarı 2-3 sene sonra temizlemek için içini açmış ve tüm parçalarını sökmüştüm. Donanımsal olarak hiçbir bilgim yoktu. Sıfır = sıfır yani. Tüm söktüğüm parçaları teker teker fotoğraflamış, nereden çıktığını not alıp kabloların üstüne kağıt ve bantla etiketler yazmıştım. İnanılmaz bir toz ve kir çıkmıştı bilgisayardan. İşlemci soğutucusunuda söküp altında kir sandığım o taşlaşmış termal macunu öyle bir güzel temizlemiştim ki, işlemci ayna gibi olmuştu. E tabii cahil olunca macunsuz işlemciyi takıp, üstüne de soğutuculu Bi kaç saat uğraşıp takamayıp yarım yamalak bırakmıştım. 4 pinden sadece 2 tanesini takabilmiştim. Çapraz olarak yerleştirmiştim sanırsam. Sonra araştıra araştıra birde format atmıştım bilgisayara.
Bilgisayar akıyor, o döneme kadar hayatım boyunca bilgisayarın varlığının sadece o olduğunu düşündüğüm tek oyunu açtığı için hiçbirşey umrumda değil. Gel zaman git zaman elbette bilgisayarı kaldırmıştım. Koymuştum çekyatın altına. Çünkü artık kasıyor, hatalar veriyor. Mavi ekrana düşüp duruyordu. Nedenini anlamak çokta zor olmasa gerek değil mi?
Geçen yıl temmuz ayında evde ne var ne yok atıyordum çöpe. O bilgisayara denk geldim ve son kez içini açıp temizleyip çalışıp çalışmadığını bakmak için kolları sıvadım. Artık termal macunumda var, soğutucuda söküp takabiliyorum
ama kabloları hala etiketleme huyumdan vazgeçemedim
Sonuç olarak bilgisayar çalışıyor fakat inanılmaz bir uğultu yapıyordu. PSU eskimiş, soğutucu artık sal beni diye bağırıyordu belli. Aynı gün parçalarını teker teker söküp, letgodan ücretsiz bir şekilde dağıttım. Ramleri alan olmadı. Hala elimde 2+2 ddr2 ramler bulunuyor. İsteyen olursa ücretsiz bir şekilde verebilirim bu arada
5-6 sene o bilgisayar nasıl o şekilde çalıştı bilinmez ama işte, acemi şansı diyelim
. İlk ve son bilgisayar hatam odur. Tabii yazılım hariç