Neler Yeni

Yaşım küçük olmasına rağmen gözlük numaram epey büyük

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle yaşım 14 ve miyopum gözlük takıyorum gözlüğüm geçen sene bir anda iki katına çıktı 5 numara oldu çok üzüldüm bu duruma ilk başlarda ama sonra ekrana bakmaya devam ettim şu an gözlük numaram ne olacak Allah bilir psikolojim çok bozuldu gözlük numaram fazla diye, gözlüğümü çıkarıyorum etraf çok bulanık cidden çok kötü bir durum bunu miyop olanlar daha iyi bilir ve galiba astigmat ta var çünkü artık yakını görmekte bile zorlanıyorum geçen sene doktor gözünde hasar var demişti ve ben hala ekrana bakıyorum cidden epey üzgünüm keşke elimde bir değnek olsa da gözlerimi eski güzel hallerine çevirebilsem keşke...
Dostum bilgisayar, telefon ekranına bakmak gözlerini bozmaz. Sadece gözlerini yorar ve gözlerinin sulanmasına, kızarmasına falan sebep olur ve bu da geçici bir şeydir. Ailelerimizin küçüklükten beri bize bunu söylemesinin nedeni bilgisayarda fazla zaman geçirmeyelim diye.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Dostum bilgisayar, telefon ekranına bakmak gözlerini bozmaz. Sadece gözlerini yorar ve gözlerinin sulanmasına, kızarmasına falan sebep olur ve bu da geçici bir şeydir. Ailelerimizin küçüklükten beri bize bunu söylemesinin nedeni bilgisayarda fazla zaman geçirmeyelim diye.
Ben 3 yaşında 8 numarayla başladım 20 yaşındayım ve şu anda 3.50.
Zaten 18 yaşına kadar büyüme devam eder, bir yerden sonra yavaşlar ve durur. Hatta yaş ilerledikçe numara düşebilir bile.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
benim 2 3 yıldır 3.50’de kaldı daha düşmüyor. Ama benim ki astigmat olduğundan dolayı olabilir
İlla düşmesi gerekmiyor zaten. Göz numaranız da çok fazla değilmiş sizin.

T.P.G.

80+ Titanium
Arkadaşlar konuyu hortlatiyorum ama bugün sabah erkenden göz doktoruna gittim ve 1.5 yıldır 5 numara olan gözüm ilerlememiş çok mutlu oldum size de paylaşmak istedim.
Bir süre sonra ilerleme durabiliyor, genellikle bu tarz birden fırlama yaşayan kişilerde oluyor bu. İleride de ameliyat olur tamamen kurtulursun.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Bu arada yanlış anlamayın beni, göz doktoru veya sağlıkçı falan değilim. Daha 15 yaşındayım ve düzenli olarak göz doktoruna gittiğim için bunları zamanla öğrendim. Zaten genel kitlenin bilebileceği bilgiler bunlar, siz de böylelikle öğrenmiş oldunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

biri 3.50 diğeri 4.20. Fazla aslında da 2’ye falan düşse iyi olurdu.
Haklısınız, 2 daha ideal olabilir. Ama nedense bana 3-3.50 değeri normal geliyor. Diğer gözünüzün 4.20 olduğunu bilmiyordum, o biraz fazla.

kırmızışarapp

80+ Silver

Techno08

80+ Gold
Bu arada yanlış anlamayın beni, göz doktoru veya sağlıkçı falan değilim. Daha 15 yaşındayım ve düzenli olarak göz doktoruna gittiğim için bunları zamanla öğrendim. Zaten genel kitlenin bilebileceği bilgiler bunlar, siz de böylelikle öğrenmiş oldunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haklısınız, 2 daha ideal olabilir. Ama nedense bana 3-3.50 değeri normal geliyor. Diğer gözünüzün 4.20 olduğunu bilmiyordum, o biraz fazla.

17-18 yaşına kadar göz damlası kullandım bayağı düştü, daha da düşmüyor. Araştırmama göre tamamen düzelmesi için ameliyat gerekliymiş ama ameliyatla düzelse bile 40 yaşından sonra falan tekrar bozulabilirmiş göz

kırmızışarapp

80+ Silver

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
17-18 yaşına kadar göz damlası kullandım bayağı düştü, daha da düşmüyor. Araştırmama göre tamamen düzelmesi için ameliyat gerekliymiş ama ameliyatla düzelse bile 40 yaşından sonra falan tekrar bozulabilirmiş göz
Çok doğru. Ben de bunun ile ilgili bir yazı okumuştum. Gözü lazerle çizdirmek falan pek doğru değilmiş. İleride göz numarası büyürse ,ki bu olası bir durummuş, sıkıntı çıkarıyormuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,833
Üyeler
163,732
Son üye
kumtepe7
Top Bottom