Yavru Muhabbet Kuşum Hakkında Yardım!

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
5,823
Arkadaşlar selam. Benim bir adet erkek muhabbet kuşum var. Kendisi daha yavru 3 aylık. Biz haftasonu tatile gittiğimizde kafesinin kapısı açık kalmış. Kafesi oturma odasında biz onu bulduğumuzda benim odamda kapının üstündeydi. Benim odamda ki dışkı izlerine baktığımda kapının üstünde bir hayli fazla bir süre kalmış gibi. Kardeşim onu bulduğunda korkmuş ve yere düşmüş. Hiç huyu değildir aslında. Düşündüğüm kadarıyla kafesi bulmaya çalışırken kendini çok hıpratmış. Evin her yeri büyüklü küçüklü tüyleri ile dolmuş. Kuş depresyonda gibi kafasını eğiyor ve hiçbir şey yapmadan öylece duruyor. Çok az yemek yiyor ve su içiyor. Ele alışkın normalde ele gelmek istemiyor. Tam bir hafta oldu. Vitaminidir, ilacıdır her şeyi verdik fakat hala düzelmedi. Yıkanmaya pek alışkın değildi yıkanmak ve kafesin dışına çıkmak istemiyor. Hatta birkaç kere çıkarmayı denediğimde kendini korumak için çıkardığı sesten çıkardı. Yem çok az yiyor. Aynı şekilde su da çok az içiyor. Ne olmuş olabilir? Ciddi bir sorunu var gibi duruyor.

Geçmiş olsun. Az yeme içme dışında bir sorunu var mı? Mesela göz kızarıklığı, sürekli uyuklama vb.
Olay sadece psikolojik ise zamanla geçebilecek bir durum. Ele avuca almayın, öpmeyin. Sürekli vitamin vermeyin. Darı verebilirsiniz, severler.

Anlattığınıza göre hayvan ürkmüş gibi
Forumda kuşlar hakkında uzman birisi olduğunu düşünmüyorum.
Veteriner'e götürmeniz doğru olur

sürecin geçmesini bekleyin ve kafesi kuşun sizi izleyebileceği yere koyun sizi sürekli gördükçe eski günlerdeki gibi alışacaktır sonrasında elinizle besleyebilirsiniz konuşabilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlattığınıza göre hayvan ürkmüş gibi
Forumda kuşlar hakkında uzman birisi olduğunu düşünmüyorum.
Veteriner'e götürmeniz doğru olur
veteriner ne yapıcak ki kuş psikoloğumu var

Geçmiş olsun. Az yeme içme dışında bir sorunu var mı? Mesela göz kızarıklığı, sürekli uyuklama vb.
Olay sadece psikolojik ise zamanla geçebilecek bir durum. Ele avuca almayın, öpmeyin. Sürekli vitamin vermeyin. Darı verebilirsiniz, severler.
Teşekkürler. Sürekli uyuklama gibi bir durum eğer gözleri açık uyuyorsa emin değilim. Çünkü hep başını eğiyor ve öyle duruyor. ( görsel mevcut) bazen başı direk eğik bir şekilde tüneğe bile değiyor. Çok halsiz ve durgun. Ötmüyor uçmakta zorlanıyor.
66e9fca1-ff2e-4c31-9578-d2274c39c6c5.jpg

Teşekkürler. Sürekli uyuklama gibi bir durum eğer gözleri açık uyuyorsa emin değilim. Çünkü hep başını eğiyor ve öyle duruyor. ( görsel mevcut) bazen başı direk eğik bir şekilde tüneğe bile değiyor. Çok halsiz ve durgun. Ötmüyor uçmakta zorlanıyor.
Sürekli bu duruşta ise pek iyi değil gibi. Kuşta hastalıkta en belirleyici faktör dışkı. Dışkısı normal mi. Sıvı mı, yoksa bildiğimiz top şeklinde beyaz-yeşil mi?

Sürekli bu duruşta ise pek iyi değil gibi. Kuşta hastalıkta en belirleyici faktör dışkı. Dışkısı normal mi. Sıvı mı, yoksa bildiğimiz top şeklinde beyaz-yeşil mi?
Benim bildiğim normal. Hemen kontrol edeyim.

Altındaki gazeteyi değiştirip gözlemleyin. Bu arada ben kuş uzmanı değilim, evde son 4-5 senedir baktığım kuşlarım var. Hastalıktan vs. birkaç kuşumu kaybettim ama sizinki farklı bir durum anlattığınıza göre.

Kontrol ettim. Genel olarak top şeklinde yeşil-beyaz da var beyaz-siyahta. Gözlerine baktım göz bebeklerinin etraflarındaki çemberler çok hafif kırmızımsı gibi ama emin değilim.

Dışkıda sorun yoksa iyi. Siz yine yakından birkaç foto alıp facebook gruplarına veya muhabbet kuşu forumlarına yazın. Malesef veterinerlerin %99'u kuştan anlamıyor.

Zaten babam hobi olarak kuş besleyen kuşçu bir arkadaşına götürecek birkaç hafta onun gözetiminde olacak. Ben sadece neyi var anlamaya uğraşıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dışkıda sorun yoksa iyi. Siz yine yakından birkaç foto alıp facebook gruplarına veya muhabbet kuşu forumlarına yazın. Malesef veterinerlerin %99'u kuştan anlamıyor.
Tamamdır hocam. Yapacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,919
Üyeler
184,857
Son üye
rejee
Geri