Neler Yeni

Twitch Yayına başladığımda galiba darboğaz oluyor ?

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar, ben dün Twitch'te 20 Dakika deneme amaçlı bir Assassin's Creed Unity yayını yaptım, yayını başlatmadan önce işlemci kullanımı %30-40 arasındaydı ve ekran kartı kullanımı %99-98 arası geziniyordu burada bir sorun yok ancak yayını başlattığımda işlemci kullanımı %80-85'lere çıktı ekran kartı kullanımı ise ara ara %80'lere düşmeye başladı ve FPS düşüşleri yaşamaya başladım, bu bir darboğaz mıdır ? Ve darboğaz ise ne yapmam gerekiyor ? Sistem: Ryzen 5 2600x - RX 5500 XT 8 GB - 8x2 16 GB 3200 Mhz Ram.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Merhabalar, ben dün Twitch'te 20 Dakika deneme amaçlı bir Assassin's Creed Unity yayını yaptım, yayını başlatmadan önce işlemci kullanımı %30-40 arasındaydı ve ekran kartı kullanımı %99-98 arası geziniyordu burada bir sorun yok ancak yayını başlattığımda işlemci kullanımı %80-85'lere çıktı ekran kartı kullanımı ise ara ara %80'lere düşmeye başladı ve FPS düşüşleri yaşamaya başladım, bu bir darboğaz mıdır ? Ve darboğaz ise ne yapmam gerekiyor ? Sistem: Ryzen 5 2600x RX 5500 XT 8 GB 8x2 16 GB 3200 Mhz Ram.
yayın yaptığın program işlemciye yüklenirse, işlemcinin ekran kartına yetememesi normal bir durum. yayın konusundan pek anlamıyorum ama sanırım yayın yükünü ekran kartına verme gibi bir şey vardı. bilen arkadaşlar anlatır.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yayın yaptığın program işlemciye yüklenirse, işlemcinin ekran kartına yetememesi normal bir durum. yayın konusundan pek anlamıyorum ama sanırım yayın yükünü ekran kartına verme gibi bir şey vardı. bilen arkadaşlar anlatır.
Yani darboğaz mı oluyor hocam ? Yayını ekran kartından verme yolunu veriyorum bir de öyle mi denemeliyim ?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Yani darboğaz mı oluyor hocam ? Yayını ekran kartından verme yolunu veriyorum bir de öyle mi denemeliyim ?
evet işlemci kullanımı artması, buna bağlı ekran kartı kullanımı azalması darboğazdır. yükü ekran kartına verip bir de öyle deneyin.

Top Bottom