Herkese selamlar,
Uzun süredir planladığım, hem yayın yapıp içerik üretebileceğim hem de en güncel oyunları keyifle oynayabileceğim üst düzey bir sistem toplama arifesindeyim. Aklımdaki parçaları ve kurulumu aşağıda listeledim. Bu setup hakkında siz değerli forum üyelerinin de fikirlerini, olası eleştirilerini ve önerilerini almak istiyorum.
Temel Kullanım Amaçlarım:
Uzun süredir planladığım, hem yayın yapıp içerik üretebileceğim hem de en güncel oyunları keyifle oynayabileceğim üst düzey bir sistem toplama arifesindeyim. Aklımdaki parçaları ve kurulumu aşağıda listeledim. Bu setup hakkında siz değerli forum üyelerinin de fikirlerini, olası eleştirilerini ve önerilerini almak istiyorum.
Temel Kullanım Amaçlarım:
- Yayın: Kick/YouTube üzerinden akıcı ve kaliteli oyun yayınları yapmak.
- İçerik Üretimi: Yayın kayıtlarını düzenleyip YouTube için render almak.
- Yazılım: Hobi ve profesyonel olarak yazılım geliştirme.
- Oyun: Hikaye odaklı AAA oyunları 4K çözünürlükte akıcı bir şekilde oynamak. Valorant, CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunlarında yüksek yenileme hızında oynamak. Kısacası her şey diyebiliriz
Ondan dengeli ve fiyat performans bir sistem toplamaya çalışıyorum.
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
- Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
- Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 9070 XT
- Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB
- RAM: 32 GB (2x16) Patriot Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
- SSD: 2 TB (Hızlı bir PCIe 4.0 NVMe M.2 model)
- Güç Kaynağı: 850W 80+ Gold Sertifikalı düşünüyorum. Henüz karar vermedim.
- Kasa: NZXT H9 Flow veya Lian Li Lancool III (Bu ikisi arasında kararsız kaldım, sizce hangisi daha mantıklı olur?)
- Ana Monitör (Oyun/İçerik): ASUS ROG Strix XG27UCS - 27 inç, 4K, IPS Panel
- İkinci Monitör (Rekabetçi Oyun/Yan Ekran): TWISTED MINDS TM27QHD180IPS - 27 inç, 2K (QHD), 180Hz, Fast IPS
- Genel olarak sistemin dengesi ve parça uyumu nasıl? Gözden kaçırdığım bir uyumsuzluk olabilir mi?
- Kasa konusunda NZXT H9 Flow (estetik ve çift odacık) mu, yoksa Lian Li Lancool III (saf hava akışı ve modülerlik) mü bu sistem için daha iyi bir seçim olur?
- "Şu parçanın yerine bunu alsan daha iyi olur" dediğiniz alternatif önerileriniz var mı?