Neler Yeni

Yaz Aylarında Performans Düşüşü Normal midir?

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Merhabalar. Bende Ryzen 7 5800H, RTX 3060 ve 16 GB Ram'e sahip Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop var. Mart civarında aldım. İlk aldığım zaman RDR2'de "favor quality" ayarda (barın en sağı) DLSS performanstayken yaklaşık 70 FPS alıyordum. Ara sıra 55'lere kadar iniyordu ancak geçiyordu. Ancak şu an "favor performance" ayarda (ortadan biraz solda) DLSS kapalı bir şekilde oynarken ilk başlarda hiçbir FPS sorunum yokken, oynamaya devam ettikçe FPS değerim kalıcı şekilde düşüyor. Tekrar artması için bilgisayarı kapatıp beklemem gerekiyor. Ekte oyunu oynarken sıcaklık değerleri var.

İşlemci sıcaklığını sınırlamak için Ryzen Controller kullanıyorum. Bu da frekansı ara sıra düşürüyor ama genel olarak 3.9 GHz'de çalışıyor. Sizce performans düşüşü neden oluyor? Yaz aylarına özel bir sorun mudur bu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (427).png
    Ekran Görüntüsü (427).png
    3.6 MB · Hit: 50
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,821
İsim
Doruk
Sıcaklık sabitlediğindendir tavsiyem bir laptop soğutucusu alman bir de laptopu temizlemen sıcaklık sorunu çözülür büyük ölçüde

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
İşlemcin ısınıyor. Ben işlemci ısınmamı çözmek için under voltaj yaptım ancak senin işlemcin destekliyor mu bilmiyorum, ben intel kullanıyorum. ThroattleStop uygulaması işe yarar, kullanmak için videolara göz atabilirsin. Fps biraz düşüyor ancak ısınma çözülüyor. İyi ayarlarsan fps düşüşü az, ısınma düşüşü çok olacak şekilde ideal aralığı yakalarsın.
DLSS ayarını da kapatmamanı tavsiye ederim, DLSS 2.0, super sampling ile öğrendiği için bazen 720p'de işleyip 1080p'ye yükseltince 1080p'de işlenmesinden daha iyi dahi olabiliyor. Her zaman daha iyi olacak diye bir kural yok ancak daha iyi olmadığı zamanlarda da farkı görebilmek zor.
Laptop altı soğutucusu da alabilirsin, bakır borularında sıcaklık yükseliyor ve fanlar ısıyı atamıyor. Bilgisayarın altındaki havalandırma ızgaraları güzelce genişse ve alacağın fan da kaliteliyse bolca fayda görebilirsin.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
İşlemcin ısınıyor. Ben işlemci ısınmamı çözmek için under voltaj yaptım ancak senin işlemcin destekliyor mu bilmiyorum, ben intel kullanıyorum. ThroattleStop uygulaması işe yarar, kullanmak için videolara göz atabilirsin.
Fps biraz düşüyor ancak ısınma çözülüyor. DLSS ayarını da kapatmamanı tavsiye ederim, DLSS 2.0, super sampling ile öğrendiği için bazen 720p'de işleyip 1080p'ye yükseltince 1080p'de işlenmesinden daha iyi dahi olabiliyor. Her zaman daha iyi olacak diye bir kural yok ancak daha iyi olmadığı zamanlarda da farkı görebilmek zor.
Laptop altı soğutucusu da alabilirsin, bakır borularında sıcaklık yükseliyor ve fanlar ısıyı atamıyor. Bilgisayarın altındaki havalandırma ızgaraları güzelce genişse ve alacağın fan da kaliteliyse bolca fayda görebilirsin.
Sıcaklığı düşürmek için benzer uygulamayı ben de Ryzen Controller ile yapıyorum ve o sayede 81 derece üstüne çıkmıyor.

DLSS'i de açıp denedim ancak çok bir fayda vermedi. Nedendir bilmem ama DLSS bende çok az işe yarıyor tüm oyunlarda.

Soğutucuyu deneyeceğim, inşallah işe yarar 😔 Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,875
Üyeler
167,565
Son üye
Barisdmrcii
Top Bottom