Neler Yeni

Yazılım için MacOS mu Windows mu ?

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Merhaba, YBS 1. sınıf öğrencisiyim. Yazılım dersi görüyorum C ile başlayacağız ve sonrasında Java'ya geçeceğiz. Ayrıca Accounting dersim var. Excel falan kullanır mıyım bilmiyorum. Genel anlamda yazılım düşünüyorum. Kod yazmak için Macbook mu yoksa Windows mu daha iyi olur ? Sistem dışında şarjının da ne kadar gideceğini düşünüyorum. Windows olanlar genelde gaming laptopu ve şarjı çok az. Macbookların şarjı çok iyi ama bazı ücretli program almam gerekir mi bilmiyorum. Bu konuları göz önüne kattığımızda genel olarak tavsiyeniz nedir ?

yusoxdxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf
Cevabını bulabildin mi veya bulabilirsen beni da bilgilendirir misin aynı sorun bende de var. Macbook alacaktım Microsoft Vs Sutido desteğini kesince kararsız kaldım apple çok kısıtlayıcı olması kütüphane açısından zengin mi onu bilmiyorum Windowsta oyun ile alakan yoksa MateBook x pro, d16, Asus Zenbooklara bakabilirsin bende onlara bakıyorum şuan

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevabını bulabildin mi veya bulabilirsen beni da bilgilendirir misin aynı sorun bende de var. Macbook alacaktım Microsoft Vs Sutido desteğini kesince kararsız kaldım apple çok kısıtlayıcı olması kütüphane açısından zengin mi onu bilmiyorum Windowsta oyun ile alakan yoksa MateBook x pro, d16, Asus Zenbooklara bakabilirsin bende onlara bakıyorum şuan
Kanka ben de net bir cevap bulamadım ama eğer öğrenciysen bence Windows daha iyi gibi duruyor. Çünkü kod yazman için bazı programlar indirmek gerekiyor ve Macbook'a crackli indiremiyorsun. Ücretleri de baya pahalı oluyor. Ben de bu yüzden windows aldım zaten. HP Victus 16 aldım.

yusoxdxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf
Kanka ben de net bir cevap bulamadım ama eğer öğrenciysen bence Windows daha iyi gibi duruyor. Çünkü kod yazman için bazı programlar indirmek gerekiyor ve Macbook'a crackli indiremiyorsun. Ücretleri de baya pahalı oluyor. Ben de bu yüzden windows aldım zaten. HP Victus 16 aldım.
Aynen Katılıyorum eğer belli bi alanın olsaydı o alanı mac destekliyorsa yüzde yüz mac en mantıklısıydı ama öğrenciken neler göreceksin mac destekler mi bilmiyorsun işte bende Windowsa yakınım

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
windows her programla çalışıyor ama mac öyle değil ayrıca özelleştirme konusunda da mac geride kalıyor. kafana göre parça değişimi yapabiliyorsun. parçaları daha ucuz. fiyat bandına baktığında da aynı fiyatlara öçıktığınızda macdan daha performanslı windows cihaz toplayabiliyorsunuz. ancak lşöyle bişey var akıcılık ve güvenlik konusunda mac i geçen yok o ayrı o konuda işletim sistemi çok iyi

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
windows her programla çalışıyor ama mac öyle değil ayrıca özelleştirme konusunda da mac geride kalıyor. kafana göre parça değişimi yapabiliyorsun. parçaları daha ucuz. fiyat bandına baktığında da aynı fiyatlara öçıktığınızda macdan daha performanslı windows cihaz toplayabiliyorsunuz. ancak lşöyle bişey var akıcılık ve güvenlik konusunda mac i geçen yok o ayrı o konuda işletim sistemi çok iyi
Doğru hocam, şarj ve taşınabilirik konusunda da mac çok ötede ama öğrenci hayatında değil de iş hayatında alınabileceğini düşünüyorum ben de.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Doğru hocam, şarj ve taşınabilirik konusunda da mac çok ötede ama öğrenci hayatında değil de iş hayatında alınabileceğini düşünüyorum ben de.
öğrenciyseniz almayın zaten okulların söylediği programları desteklemiyor

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Bence öğrenci için her türlü Windows.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler ben de zaten haftasonu HP Victus 16 aldım. Şarj konusunda çok iyi değil tabi ama idare edeceğiz.
Hayırlı olsun hocam, gaming laptoplar şarj konusunda kötü, adaptörü yanında taşırsın çok problem değil.

Sadece Ben

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cengiz Balkiraz
Bence öğrenci için her türlü Windows.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayırlı olsun hocam, gaming laptoplar şarj konusunda kötü, adaptörü yanında taşırsın çok problem değil.
Teşekkürler hocam.

Top Bottom