Neler Yeni

Yazılım için ne kadar bütçe ayrılmalı?

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
Ilk defa güzel bir pc toplama kararı aldım. Bu yıl sınavdan sonra yazılıma atılacağım. Hem yazılım hemde tek tük oyunlar için ne kadar bir bütçe koymalıyım. Ben 5000-5500 tllik bir bütçe koymayı düşündüm, sonradan bazı parçaları yükseltmek koşuluyla yeterli olur mu?

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
5000-5500 TL gayet yeterli olacaktır. Hem yazılım hem oyun için.

Muazed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Muaz IŞIK
Ilk defa güzel bir PC toplama kararı aldım. Bu yıl sınavdan sonra yazılıma atılacağım. Hem yazılım hemde tek tük oyunlar için ne kadar bir bütçe koymalıyım. Ben 5000-5500 tllik bir bütçe koymayı düşündüm, sonradan bazı parçaları yükseltmek koşuluyla yeterli olur mu?
Oynadığınız oyunlara bağlı. Yazılım dilleri bir tasarımcının kullandığı programlar kadar ağır olmuyor bildiğim kadarıyla. Bence bütçeniz yeterli olucaktır. Hangi dilden başlamayı düşünüyorsunuz?

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Unreal engine filan kullanmayacaksan yeter gayet. Yazılım çok sistem istemiyor zaten.

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oynadığınız oyunlara bağlı. Yazılım dilleri bir tasarımcının kullandığı programlar kadar ağır olmuyor bildiğim kadarıyla. Bence bütçeniz yeterli olucaktır. Hangi dilden başlamayı düşünüyorsunuz?
Bu sene sınav yılım. Öncesinden yazılıma girişmedim. Mezuna kalmazsam eğer sınavdan sonra hemen yazılıma girişeceğim. Şuan için kafamda net bir dil yok ama ilk olarak algoritma öğrenebilirim belki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Can
Instagram
https://www.instagram.com/can.php/
Twitter
cnzdmr
Tamamıyla ne üstüne gitmek isteğinize göre değişir 15k bütçe ayırdım ben yanlışlıkla :) şakası bir yana ciddi anlamada yazılım büyük bir konu mobil oyun uyulma web yazılım gibi gibi ne konularla çalışacağına bağlı olarak bir sistem düşebilirsiniz fakat yazılım için en malulü ciddi bir laptop almak metroda otobüste minibüste işinin başında olmana imkan veriyor çünkü tavsiye laptop ise Dell XPS 15 7590 tavsiyemdir ama biraz pahalı yerine Macbook Air de bakılabilir kişiye kalmış biraz bütçenin üzerinde tavsiye oldu ama kusura bakma :)

Mehmet Anıl

80+ Silver
5000-5500 TL gayet yeterli olacaktır. Hem yazılım hem oyun için.
valla ben senin kız olduguna nedense hâla inanamiyorum içimden bir his bu bizi trollüyor diyor fjvkgk

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,111
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
valla ben senin kız olduguna nedense hâla inanamiyorum içimden bir his bu bizi trollüyor diyor fjvkgk
Ya Allah aşkına inanma lütfen. Kimseye "ben kızım" diye diretmiyorum. İnanma lütfen.

ulaslan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ulaş Aslan
Tamamıyla ne üstüne gitmek isteğinize göre değişir 15k bütçe ayırdım ben yanlışlıkla :) şakası bir yana ciddi anlamada yazılım büyük bir konu mobil oyun uyulma web yazılım gibi gibi ne konularla çalışacağına bağlı olarak bir sistem düşebilirsiniz fakat yazılım için en malulü ciddi bir laptop almak metroda otobüste minibüste işinin başında olmana imkan veriyor çünkü tavsiye laptop ise Dell XPS 15 7590 tavsiyemdir ama biraz pahalı yerine Macbook Air de bakılabilir kişiye kalmış biraz bütçenin üzerinde tavsiye oldu ama kusura bakma :)
evet ya laptopta şart. Şuan 12.sınıf öğrencisiyim yani sınav yılım. Öncesinden yazılıma girişmedim. Sınavdan sonra mezuna kalmazsam hemen başlayacağım. Işleri ilerletince 2 sene sonra bir laptop alabilirim ama şuan 2 si birden zor. Laptop alsam gönlüm kasada kalacak kasa alsam bu sefer laptopta gönlüm kalacak. Ilk olarak kasayı düşündüm bilemiyorum doğru mu artık.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Ekran ve işlemci seçiminde amd uygun olur mu peki? Amd daha bütçe dostu gibi geldi bana.
Gayet uygun olur. Hatta tam o bütçeye uygun olur. Konu açarsan diğer parçalar hakkında da yardım ederler, anakart vs.

Top Bottom