Neler Yeni

Yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama okuma diyorlar

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar yazılıma bir hevesim var ve bu sene sınava gireceğim. Bir kaç kişiden tavsiye aldım sordum falan neyse çoğusu bana dedi ki boşuna okuma. Bir büyüğüme sordum bana dediki bilgisayar okuyan bir sürü arkadaşım var hepsi boşta meslek sahibi değil ve çok zormuş. Bilgisayar bölümü okuyorlarmış boşuna okumuşlar sen de boşuna okuma diyorlar. Çoğu kişide dediki zor yapamazsın bir şey olmaz yazılım ile bir mesleğin olmaz falan. Ne yapacağım çok kararsız kaldım eğer böyle bir şey gerçekten varsa hevesli olduğum işten vazgeçeceğim. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.
Yazılımı okursan sadec evet bir işe yaramaz.
Ama kendini geliştirebilirsen okuduğuna değer.

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
yazılım ve bilgisayar bölümleri sadece iyi bir üniversite kazanırsan para kazanabilirsin yıldız teknik ödtü gibi üniversiteleri kazanıp başarılı olursan özel şirketler gelip sana iş sunuyor bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorum hedefim yıldız teknik ilk 13k da ama neden olmasın 😁

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Yazılım okulu kazandıktan sonra değil bitirdikten sonra başlıyor sen okul bitti artık öğrenmem bitti diyorsan zaten iş bulamazsın yazılım veya bilgisayar okuyacak kişi yeni bilgiye her daim açık olacak ister 55 yaşında ol ister 25 yaşında ikisinde de yeni bilgiye açık olacaksın yeni şeyler her zaman öğreneceksin 20 sene önce yazılımla uğraşan biri ondan sonra da bırakmış olsa şu an tekrar başlasa büyük ihtimal çoğu şeyi bilemeyecek çünkü yazılımda her zaman bilgiler güncelleniyor

The" L

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Şiyar Aydın
yazılım ve bilgisayar bölümleri sadece iyi bir üniversite kazanırsan para kazanabilirsin yıldız teknik ödtü gibi üniversiteleri kazanıp başarılı olursan özel şirketler gelip sana iş sunuyor bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorum hedefim yıldız teknik ilk 13k da ama neden olmasın 😁
hocam bende yüksek düşünüyorum. Ama yapamayacağımdan şüphe ediyorum. İyi üniversite gelse de olur ortalama bir seviyede inşallah gelir :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar ben dediklerinizden bunu anladım şimdi iyi üniversiteye gitmesem boş mu?

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
hocam bende yüksek düşünüyorum. Ama yapamayacağımdan şüphe ediyorum. İyi üniversite gelse de olur ortalama bir seviyede inşallah gelir :D

Arkadaşlar ben dediklerinizden bunu anladım şimdi iyi üniversiteye gitmesem boş mu?
yapamam diye bişey yok kanka çalışsan neden olmasın sok kafana onu yapacam diye düzgünce planlı çalış inşallah gelir neden gelmesin ha 1. senede olmadı mezuna kalıp iyice çalışıp 2. senede yaparsın yapamam deme aga bide bana göre iyi bi üniversite gelmese boş evet bir çok hocama sordum öyle dediler haklılar da sen bi şirketsin diyelim hakkariden mezun olanı mı odtü den mezun olanı mı işe alırsın 😃

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
sen bi şirketsin diyelim hakkariden mezun olanı mı odtü den mezun olanı mı işe alırsın 😃
bence üniversiteye değil kişiye bakılmalı, iyi üniversitede okuyan hayatı bounca ders çalışmıştır bu tür işlerde kendini geliştirememiştir belki de? diğeri de çok iyi biliyordur yazılımı ancak ders çalışmaya vakiti kalmamıştır dolaysıyla iyi bir ünüversite kazanamamıştır. birde bu yönden bakın :)

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Tabi ki de Hakkaride okursan bir şey olamazsın sen ODTÜ İTÜ BOĞAZİÇİ HACETTEPE GALATASARAY SABANCI KOÇ bunları hedeflersen ve kazanırsan sen o zaman gör
Saydığın üni lerin nerdeyse hiç birinde yazılım yok

bence üniversiteye değil kişiye bakılmalı, iyi üniversitede okuyan hayatı bounca ders çalışmıştır bu tür işlerde kendini geliştirememiştir belki de? diğeri de çok iyi biliyordur yazılımı ancak ders çalışmaya vakiti kalmamıştır dolaysıyla iyi bir ünüversite kazanamamıştır. birde bu yönden bakın :)
Bunları unut sen kafayı çok yorma tr de öyle olaylar yok

The" L

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Şiyar Aydın
yapamam diye bişey yok kanka çalışsan neden olmasın sok kafana onu yapacam diye düzgünce planlı çalış inşallah gelir neden gelmesin ha 1. senede olmadı mezuna kalıp iyice çalışıp 2. senede yaparsın yapamam deme aga bide bana göre iyi bi üniversite gelmese boş evet bir çok hocama sordum öyle dediler haklılar da sen bi şirketsin diyelim hakkariden mezun olanı mı odtü den mezun olanı mı işe alırsın 😃
hocam şöyle diyelim puan üzerinden. Sizin dediğiniz çoğu üniversite 450-500 arası diyelim bende 350-400 civarı istiyorum daha doğrusu öyle gelir bana bu sene. Çünkü çok eksiklerim var

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,395
Üyeler
163,488
Son üye