Neler Yeni

Yazılımcı olmak için iyi bi üniversite şart mı

blentpge

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
bülent
Kardeşim şöyle ben gittim gördüm şahsen ,bilgisayar mühendisliği okuyorum. universitede hocalar sorularına cevap vermiyorlar çok ego kasıyorlar, bize programlamayı değil programlama dili öğretiyorlar bu iyi bir şey değil onemli olan programlamayı bilmek türkiyede universiteler bu konuda çok zayıf türkiyenin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş kişilerde bana hep şöyle dediler üniversite ile yetinemezsin. Dışarıda açık kaynak çok fazla udemy,stack,githup yerli yabancı kaynaklar istediğin kadar var. hatta artık öyle bir donemdeyiz ki ingilizcen varsa harvard , oxford universiteleri vb unilerin ders anlatımlarına ulaşıyorsun ama üniversitenin hiç mi katkısı yok dersen var şu şekilde bir proje nasıl yapılır nasıl yönetilir bunlar çok önemli universitede bunu veriyorlar bunu dış kaynaklardan pek elde edemezsin bunun için şirketlerde projelerde bulunmuş olman lazım.
bu arkads cok haklı. üniversitede daha cok hayat okulunu okumus olursun. yani genel olarak ekndş ayakların ustunde durmasını ögrenirsin. ama asıl önemli olan yabancı dilini geliştirip internet üzerinden program ögrenebilmek ve kendını geliştirebilmek. ama önce dili ögren iyice

Kraftoon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kraftoon
Kardeşim şöyle ben gittim gördüm şahsen ,bilgisayar mühendisliği okuyorum. universitede hocalar sorularına cevap vermiyorlar çok ego kasıyorlar, bize programlamayı değil programlama dili öğretiyorlar bu iyi bir şey değil onemli olan programlamayı bilmek türkiyede universiteler bu konuda çok zayıf türkiyenin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş kişilerde bana hep şöyle dediler üniversite ile yetinemezsin. Dışarıda açık kaynak çok fazla udemy,stack,githup yerli yabancı kaynaklar istediğin kadar var. hatta artık öyle bir donemdeyiz ki ingilizcen varsa harvard , oxford universiteleri vb unilerin ders anlatımlarına ulaşıyorsun ama üniversitenin hiç mi katkısı yok dersen var şu şekilde bir proje nasıl yapılır nasıl yönetilir bunlar çok önemli universitede bunu veriyorlar bunu dış kaynaklardan pek elde edemezsin bunun için şirketlerde projelerde bulunmuş olman lazım.
Çok üst düzey bi üni olması gerek mi?

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Mesela bir firmanın montaj bölümüne girmek için şartmı
Montaj bölümüne girmek için yazılımcı olmaya gerek yok lise mezunu bir insanda bilgisayar montajı yapabilir eğer kastınız bilgisayar montaj kısmıysa

GHOSTTt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
x
Çok üst düzey bi üni olması gerek mi?
yani sana şöyle diyim bu herzaman karşı tarafın sana ne verebildiğine bağlı ister ODTÜ gibi bir unide oku eğer orda ki hocalar sanaa hitap etmiyorsa sen onlardan bir şey alamıyorsan isterse hepsi dünyanın en iyisi olsunlar boş , ama anadoluda ki bir universitede öyle bir hocan olur ki çok seversin sana bilgileri çok iyi aktarır birçok şeyi anlar hevesle yaparsın. bizim universitede var iyi üniversitelerden mezun olmuş proflar ama bilgi aktarımı zayıf verim alamıyoruz birazda şansına herzaman araştır, ama şunu hiçbirzaman unutma programlama dili öğrenme c# c c++,java,dart,python,php bunların hepsi bir dildir ama temeli programlamadır sen programlama mantığını öğrenirsen diller çok basit kalır. bu benim fikrim şahsen

Kraftoon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kraftoon
yani sana şöyle diyim bu herzaman karşı tarafın sana ne verebildiğine bağlı ister ODTÜ gibi bir unide oku eğer orda ki hocalar sanaa hitap etmiyorsa sen onlardan bir şey alamıyorsan isterse hepsi dünyanın en iyisi olsunlar boş , ama anadoluda ki bir universitede öyle bir hocan olur ki çok seversin sana bilgileri çok iyi aktarır birçok şeyi anlar hevesle yaparsın. bizim universitede var iyi üniversitelerden mezun olmuş proflar ama bilgi aktarımı zayıf verim alamıyoruz birazda şansına herzaman araştır, ama şunu hiçbirzaman unutma programlama dili öğrenme c# c c++,java,dart,python,php bunların hepsi bir dildir ama temeli programlamadır sen programlama mantığını öğrenirsen diller çok basit kalır. bu benim fikrim şahsen
Abi sen bilgili gibisin zamanın varsa programlama mantığını bi özet geçer misin?

GHOSTTt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
x
Abi sen bilgili gibisin zamanın varsa programlama mantığını bi özet geçer misin?

Nesneye yönelik programlama dilleri vardır bunlar c#,java,c++ vb dillerdir. nesneye yönelik programalamada class(sınıf) ,inheritance (kalıtım),polimorfizm(çok kalıtımlılık) ve bunlara bağlı class olmayan ama başka işlevleri olan terimler var bu hemen hemen bir çok programlama dilinde aynıdır. burdan kasıt bunların hepsinin sintax(kullanım,yazım,sözdizim) yapısını çok iyi öğrenirsin ama eğer bunların neden kullanıldığını nasıl kullanıldığını ne amaçla kullanılıdğı gibi mantığı öğrenezmesen sen sintax((kullanım,yazım,sözdizim) programcısı olursun iyi programcılar çok fonksiyonel düşünüp bu demiş olduğum terimleri ki bu terimler çok daha fazladır bunları kullanmayi iyi bilen kişilerdir bu zor bir iş emek ister zaman ister. bir programla dilinı öğrenip 3 katmanlı basit bir proje yapabilirsin arayüz-iş-dataacces(veri erişimi) den oluşam bir program üstüne düştükçe sürdürülebilir yazılıma sahip programlama yaparsın. bir projede önemli olan yazdığın kod sürdürülebilir yazılıma sahip olmalıdır eğer yeni bir özellik geldiğinde sen önceden yazmış olduğun kodları silersen geçmiş olsun. kötü bir şey değil ama zaman kaybı uğraştırıcı bir durum. işte programlamayı bilmek burda ortaya çıkar bağımlılığı azaltmak şuan dediklerim çok yabancı gelebilir banadan öyleydi ama uğraştıkça anlıyorsun. sürekli araştırman gerekir. şöyle birşeyde var buna başlayan herkes 2 ayda mükemmel şeyler çıkaracağını sanıyor malesef öyle değil bu aylar hatta yıllar alıyor durmadan devam edip büyük özveri ile çalışmalısın.

Ve çokta bilgili değiilim kendi çapımda eğleniyorum :)

NOT:
ingilizcen yoksa ona odaklan yazılıma değil.

hamza1876

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Hamza Alıcı
büyük bir şirkette çalışmak hedefin ise şart, ama ben arkadaşlarla bağımsız oyun tasarlamayı tercih ediyorum. Çok para gelmesi benim için önemli değil beni mutlu etmesi önemli

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yazılımcı olmak için üniversite kesinlikle şart değil. Okul sana temel bilgileri öğretir üstüne sen katarsın. Okul seni yazılımcı yapmaz. Bir arkadaşım var aynı liseden mezunuz. Endüstri meslek lisesi bu arada en alt tabaka lise. Bilgisayar bölümü. Neyse o arkadaşım üniversiteye bile gitmedi. Lisede temel kodlama öğretildi çocuk üstüne gitti kendini geliştirdi. Şuan kendi yazılım ofisi var ve 6 yıl tıp okumuş doktordan daha fazla para kazanıyor :) Üniversite boş iş yani anlayacağın.

Top Bottom