Neler Yeni

YAZILIMDA HANGİ OKUL OKUNMASI GEREKİR

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çelik
Merhabalar öncelikle başlığı çok doğru yazamadım kusura bakmayın. Ben 10. Sınıf öğrencisiyim ve meslek lisesinin bilişim bölümünde okuyordum arkadaşlarım okuldan ayrılacaklarını söyledi ben de bu psikolojiyle okulumu evime yakın olan anadolu lisesine aldım arkadaşlarım da başka bir okula şu an gerçekten pişmanım okuluma geri dönebilme imkanım var ama çok kararsizim. Çünkü bilişim okuduğum yer şehir dışı ve yurtta kalıyordum ve yurt biraz sıkıntılıydı yani tam bize göre değildi. Ve şu an yurtta arkadaşlarım yok ne yapacağım bilmiyorum zaten onlar varken bile zorlanıyordum şu an onlar yok ne yaparım diye düşünüyorum benim için zor olurmu diye. Babam ise bana mesleğini öğrenmek en dogrusu, hayatin zorluklarına biraz alış ve geleceğini düşün diyor gerçekten çok hakli. Bi yandan da burda anadolu lisesi okuyarak üniversitede bilişim üzerine okuyabilirim diyorum buranın da dıger bi avantajı ailemle her gün görüşebilecem ve ders çalışma ortamı olacak ama benim matematiğim hiç iyi değil sayısalla aram iyi değildir. Bu sebeple eğer burda okursam ve sayısal kazanamazsam bilişim okuyamam diyorum ama eğere meslek lisesine gidersem mesleğimin temellerini öğrenmiş olacağım. Heryerde okulun bi önemi yok deniyor önemli olan üniversite diyorlar. İnanın ne yapacagimi bilmiyorum lütfen bana öneride bulunun son haftalarda çok stresliyim 2 haftada 15 kilo kadar verdim açlık hissi duymamaya başladım. Ailem bana okuyayım diye zar zor bi pc aldılar taksitle su an onların emeklerini boşa çıkarmış gibi hissediyorum lütfen bana tavsiye verin...

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,559
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Size net bir cevap vermem, veremem ve kimse de vermemeli bu cevaplar sizin geleceğinizi etkileyebilir, sizi manipüle edebilir.

Öncelikle demesi kolay ama kafanızı rahatlatın, stresli bir şekilde karar vermeye zorlamayın kendinizi.
Mesleğe gitseniz de Üniversiteye gitseniz de ikisi de dolaylı yoldan aynı yere çıkıyor. Ancak Üniversite diploman olunca herhangi bir yere başvuruda daha öne çıkarsın diye düşünüyorum.

Meslekte öğrenebileceğin dilleri şu anda da bi yandan öğrenebilirsin, kimilerine göre üniversite önemsiz kimilerine göre olmazsa olmaz.

Biraz göreceli burası, çünkü ünlü iş adamlarına bakarsak da üniye gitmek yerine girişimlerde bulunulmasını tavsiye ediyorlar.

Bence şu anki eğitim sistemi ve torpillere göre de eğitim sisteminin bi anlamı yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Size net bir cevap vermem, veremem ve kimse de vermemeli bu cevaplar sizin geleceğinizi etkileyebilir, sizi manipüle edebilir.

Öncelikle demesi kolay ama kafanızı rahatlatın, stresli bir şekilde karar vermeye zorlamayın kendinizi.
Mesleğe gitseniz de Üniversiteye gitseniz de ikisi de dolaylı yoldan aynı yere çıkıyor. Ancak Üniversite diploman olunca herhangi bir yere başvuruda daha öne çıkarsın diye düşünüyorum.

Meslekte öğrenebileceğin dilleri şu anda da bi yandan öğrenebilirsin, kimilerine göre üniversite önemsiz kimilerine göre olmazsa olmaz.

Biraz göreceli burası, çünkü ünlü iş adamlarına bakarsak da üniye gitmek yerine girişimlerde bulunulmasını tavsiye ediyorlar.

Bence şu anki eğitim sistemi ve torpillere göre de eğitim sisteminin bi anlamı yok.
Teşekkür ederim gerçekten güzel bi cevap verdiniz bi sorum daha olacak. Ben en çok üniversite kazanamamaktan korkuyorum ya sınavda başarısız olursam ne yazıkki dersleri iyi olan bir öğrenci değilim pek, orda mesleğimi öğrenebilirim diyorum ama dediğim gibi kararsizim. Her akşam gelecek kaygısı ile uyumaktan yoruldum. Sizden net bi cevap vermenizi beklemiyorum ama her iki yolda da varsa bi bilginiz uygulayabileceğim adımları anlatmanızı rica ediyorum.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,559
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Teşekkür ederim gerçekten güzel bi cevap verdiniz bi sorum daha olacak. Ben en çok üniversite kazanamamaktan korkuyorum ya sınavda başarısız olursam ne yazıkki dersleri iyi olan bir öğrenci değilim pek, orda mesleğimi öğrenebilirim diyorum ama dediğim gibi kararsizim. Her akşam gelecek kaygısı ile uyumaktan yoruldum. Sizden net bi cevap vermenizi beklemiyorum ama her iki yolda da varsa bi bilginiz uygulayabileceğim adımları anlatmanızı rica ediyorum.
Üniversite kazanmama korkusu ne yazık ki herkeste var, tek çaremiz sadece elimizden geldiği kadarı ile çalışmak.

Yukarıda yazmıştım, meslek lisesinde, yazılım konusunda ne öğretiliyorsa bir benzerini veyahut herhangi bir kodlama dilini bu üniversite yolunda öğrenirseniz, en azından üniversiteye gidemezseniz herhangi bir yerde işe girme şansınız yine olur çünkü kodlama bilgisi hemen hemen her kapıyı zaten aralıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,380
Üyeler
163,488
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom