Yazılımda Kullanım Notebook Önerisi Lazım

ynsmr_cgn

80+
Reaksiyon skoru
100
Bütçe
50000
Merhabalar,

Mobil uygulama geliştirme ve Web projelerim için kullanacağım, taşıması kolay bir Windows laptop arıyorum.

MacBook Air M4 almayı düşünüyordum ancak depolama kısıtlamaları ve fiyat dengesi yüzünden Windows tarafındaki "Ultrabook" alternatifleri değerlendirmek istiyorum.

Aradığım Kriterler:
Kullanım Amacı: Android Studio, VS Code, Emülatörler ve Chrome sekmeleri yoğun kullanılacak.
Tasarım: İnce, hafif ve taşınması kolay olmalı.
Oyun: Kesinlikle oyun oynanmayacak. Bu yüzden kalın, ağır, fan sesi yüksek Gaming laptop önerisi istemiyorum.
Donanım: Minimum 16GB RAM ve en az 512GB SSD.

Özellikle Android emülatör performansında üzmeyecek, pil ömrü tatmin edici ve ekranı göz yormayan, kaliteli model önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Mobil uygulama geliştirme ve Web projelerim için kullanacağım, taşıması kolay bir Windows laptop arıyorum.

MacBook Air M4 almayı düşünüyordum ancak depolama kısıtlamaları ve fiyat dengesi yüzünden Windows tarafındaki "Ultrabook" alternatifleri değerlendirmek istiyorum.

Aradığım Kriterler:
Kullanım Amacı: Android Studio, VS Code, Emülatörler ve Chrome sekmeleri yoğun kullanılacak.
Oyun: Kesinlikle oyun oynanmayacak. Bu yüzden kalın, ağır, fan sesi yüksek Gaming laptop önerisi istemiyorum.

Özellikle Android emülatör performansında üzmeyecek, pil ömrü tatmin edici ve ekranı göz yormayan, kaliteli model önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Mobil uygulama tarafında MacOS olmadan iOS tarafına geliştirilmiyor diye biliyorum, Windowsda o sıkıntı olabilir ama sadece Android çalışırım derseniz pek sorun değil.

Model değil direkt işlemci önereyim ben size, Ryzen AI 7 350 ve Core Ultra 7 258V bunları kullanan cihazlara bakın çoğu sizin aradığınız tarzda cihazlar. Uzun pil ömrü konusunda da MacBook veya ARM tabanlı diğer işlemciler kadar iyi olmasalar da kendi segmentinde aşırı verimli işlemciler. Ek olarak bunların AI 9 ve Ultra 9 halleri de var ama gerek yok.

Mobil uygulama tarafında MacOS olmadan iOS tarafına geliştirilmiyor diye biliyorum, Windowsda o sıkıntı olabilir ama sadece Android çalışırım derseniz pek sorun değil.

Model değil direkt işlemci önereyim ben size, Ryzen AI 7 350 ve Core Ultra 7 258V bunları kullanan cihazlara bakın çoğu sizin aradığınız tarzda cihazlar. Uzun pil ömrü konusunda da MacBook veya ARM tabanlı diğer işlemciler kadar iyi olmasalar da kendi segmentinde aşırı verimli işlemciler. Ek olarak bunların AI 9 ve Ultra 9 halleri de var ama gerek yok.
Normalde ios da geliştirmek istiyorum ama bütçeme göre mac cihaz yok maalesef. O yüzden şuanlık mac rafa kalktı gibi.

Dediğin işlemcileri bir araştıracağım. Teşekkürler.

Normalde ios da geliştirmek istiyorum ama bütçeme göre mac cihaz yok maalesef. O yüzden şuanlık mac rafa kalktı gibi.

Dediğin işlemcileri bir araştıracağım. Teşekkürler.
MacBook olursa ancak M4 Air baz model + 1TB Harici SSD ile olur başka ihtimal yok gibi doğrudur.

Merhabalar,

Aradığım Kriterler:

Şimdiden teşekkürler.
https://www.vatanbilgisayar.com/mac...512gb-ssd-liquid-retina-13-6inc-midnight.html

bence değerlendir. ben de bilgisayar mühendisliği 1. sınıfım m4 256 1 ay önce bir indirim yakaladım öğrenci desteği de vardı 35kya aldım. fiyat gerçekten çok uygundu ama 256gb işte insan her açtığında gidip bi depolamaya bakıyor. ya da olur olmadık sürekli bi indirilenleri vs. temizliyor. ben 1. sınıfım uğraştığım şeyler kendimi geliştirmek adına, senin ise ciddi projelerin vs. var ise 256 ile hiç çıkma yola ama 512 ile halledebilirsin. ayrıca babam hp elitbook asus zenbook/vivabook gibi windows tarafındaki Ultrabooklarla çalışmış birisi olarak en sonunda o da mac'e geçti. çünkü günün sonunda baktığınızda eğer beyaz yakalıysanız en önemli şey taşınabilirlik/pil süresi/sessizlik/pratiklik oluyor kimsenin 50klık bi i7 son nesil işlemciye veya dokunmatik ekrana ihtiyacı yok. internetten araştırırsan zaten m2-m3-m4 arasındaki performans farkının minimal düzeyde arttığını görürsün, hatta senin işlerin için saniyeler bazında bi hız farkı olur olmaz belli bile değil bence.

2. tavsiyem bence macbook da 50k edecek bi cihaz değil (senin ve kendi kullanımım için değerlendirince) eğer ağır renderlar ve sürekli 3d modelleme vs gibi işlerle uğraşmıyorsan bahsedilen gücün yarısını bile kullanmıyoruz o yüzden 2. elde 512 gblı faturası garantisi olan bi cihazı gidip görerek en ucuz kaça bulabilirsen kâr kârdır.

Geri