Yazılımda Semboller Ve Işaretler Neden Kullanılır?

Errors

80+
Reaksiyon skoru
4
Sıfırdan yazılım öğren isimli bir kurs aldım fakat eğitmen yazdığı kodlara parantez, noktalı virgül gibi şeyler ekliyor ve nedenini hiçbir şekilde söylemiyor. Biz mi tahmin edeceğiz bunu? Hocanın yazdıklarını anlamaya çalışıp ben de uyguluyorum ama bu semboller vs hiç kafamda oturmuyor. Acaba eğitimi almadan önce başka yapmam gereken şeyler mi vardı? Açıkcası nasıl ilerlemem gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Hangi sembol ? Onu koysaydın da bilgilendirme yapsaydım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+ Hangi dil binlerce dil var

Sıfırdan yazılım öğren isimli bir kurs aldım fakat eğitmen yazdığı kodlara parantez, noktalı virgül gibi şeyler ekliyor ve nedenini hiçbir şekilde söylemiyor. Biz mi tahmin edeceğiz bunu? Hocanın yazdıklarını anlamaya çalışıp ben de uyguluyorum ama bu semboller vs hiç kafamda oturmuyor. Acaba eğitimi almadan önce başka yapmam gereken şeyler mi vardı? Açıkcası nasıl ilerlemem gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
O ozel karakterler sinirlidir. mesela ornek olarak fonksiyon() dersin. Bu bu kadardir ve hep fonksiyonlarda parantez olur. Bunlari yazarken ogrenmen ezberlemen lazim. Kolay ya yaparsin sen.

Hocam genel olarak sordum. () {} [] : ; gibi semboller mesela.

+ Hangi dil binlerce dil var
Hocam dil cok fark ediyor mu bu isaretlerde? aslinda benim size sorum tam olarak bu. Diyelim [] bu semboller pythonda farkli javada daha da farkli yerlerde kullaniliyor. Bana bunu anlatmiyor ki hocalar. Bunlari tam olarak sorun yasamadan ilk basta nasil ogrenebilirim?

O ozel karakterler sinirlidir. mesela ornek olarak fonksiyon() dersin. Bu bu kadardir ve hep fonksiyonlarda parantez olur. Bunlari yazarken ogrenmen ezberlemen lazim. Kolay ya yaparsin sen.
Hic kolay gelmiyor hocam. Matematigim de baya zayif acikcasi yazilimdaki fonksiyonlarla matemtatikteki fonksiyonlar benzerse :D

Hocam dil cok fark ediyor mu bu isaretlerde? aslinda benim size sorum tam olarak bu. Diyelim [] bu semboller pythonda farkli javada daha da farkli yerlerde kullaniliyor. Bana bunu anlatmiyor ki hocalar. Bunlari tam olarak sorun yasamadan ilk basta nasil ogrenebilirim?

Hic kolay gelmiyor hocam. Matematigim de baya zayif acikcasi yazilimdaki fonksiyonlarla matemtatikteki fonksiyonlar benzerse :D
Harbiden o kadar zor degil. Ben inaniyorum yaparsin. Onlar sinirlidir zaten 3 - 5 tane sey bilecen. Soyle dusun sen nasil ki bir kelime uzerinde turkcede ozel karakter kullaniyosun . , ! $ () gibi bu diller de boyle yaparsin. Sen genel mantigi kavra gerisini cozersin. 15 yillik yazilimciyim guven sen.

Dilin yapısıyla alakalı konular onlar.

Javada ; kod satırının bittiğini gösterir C++ ve C# da da böyleydi sanırım.

( ) İçine genelde şart koşullardaki elementleri koyarsın.

İnt x = 4 ;

int b = 2;

İf( x> b ) {

System.out.println("Tyshame gibi." );

}

Mesela bu saba bir örnek

eğer x b den büyük ise konsola Tyshame gibi. Yazacak.

Oradaki değeri ben string olduğu için " " içine aldım. String ifadelerde genelde tırnak kullanılır her dilde.

Eğer o parantez içine ( x) yazsaydım x in değerini yazardı. Tabii integer değerini String değerine çevirmek en ffaydalısı. Umarım anlamışsındır.

İnt x = 4 ;

int b = 2;

İf( x> b ) {

}

Mesela bu saba bir örnek

Oradaki değeri ben string olduğu için " " içine aldım. String ifadelerde genelde tırnak kullanılır her dilde.

Eğer o parantez içine ( x) yazsaydım x in değerini yazardı. Tabii integer değerini String değerine çevirmek en ffaydalısı. Umarım anlamışsındır.
Ayrıca metodlar için de parantezler kullanılır çoğu dil için konuşuyorum her dil için farklıdır.

Mesela örnek

Static void methodtyshame() {

System.out.println("Tyshame method );

}

Bu metodu da main kod bloğunun herhangi bir yerinde

methodtyshame();
İle çalıştırabilirim ve konsola
Tyshame method

Yazısını yazdırabilirim.

Harbiden o kadar zor degil. Ben inaniyorum yaparsin. Onlar sinirlidir zaten 3 - 5 tane sey bilecen. Soyle dusun sen nasil ki bir kelime uzerinde turkcede ozel karakter kullaniyosun . , ! $ () gibi bu diller de boyle yaparsin. Sen genel mantigi kavra gerisini cozersin. 15 yillik yazilimciyim guven sen.
Agabey cozmeye calisiyorum da iste baslangic icin baya yorucu oluyor, umarim dediginiz gibi olur da cikabilirim bu durumun icerisinden.

Agabey cozmeye calisiyorum da iste baslangic icin baya yorucu oluyor, umarim dediginiz gibi olur da cikabilirim bu durumun icerisinden.
Hangi dilden bahsediyoruz? eger c++ ise allah kolaylik versin yok c# ise gul oyna yaz ogren

İnt x = 4 ;

int b = 2;

İf( x> b ) {

}

Mesela bu saba bir örnek

Ayrıca metodlar için de parantezler kullanılır çoğu dil için konuşuyorum her dil için farklıdır.

Mesela örnek

Static void methodtyshame() {

System.out.println("Tyshame method );

}

Bu metodu da main kod bloğunun herhangi bir yerinde

methodtyshame();
İle çalıştırabilirim ve konsola
Tyshame method

Yazısını yazdırabilirim.
Hocam cok tesekkur ederim bu kadar ilgilendiginiz icin. Burada az da olsa kafamda bir seyler elbette olusuyor fakat bana bunlari sizin gibi anlatan bir kurs/oynatma listesi vs lazim. Bu konuda ne yapabilirim?

Hangi dilden bahsediyoruz? eger c++ ise allah kolaylik versin yok c# ise gul oyna yaz ogren
Hocam spesifik bir ornek istemedim sizden. Ben genel olarak diyelim ki javaya calisacagim. Oncesinde bunlari net bir sekilde gosteren ya da herhangi bir kurs icerisinde bu parantezlere, virgullere detayli olarak giren bir kurs vs istiyorum sizden. Tekrar belirteyim herhangi bir dil olabilir. Cunku temeli olusturmaya calisiyorum.

Hocam cok tesekkur ederim bu kadar ilgilendiginiz icin. Burada az da olsa kafamda bir seyler elbette olusuyor fakat bana bunlari sizin gibi anlatan bir kurs/oynatma listesi vs lazim. Bu konuda ne yapabilirim?

Hocam spesifik bir ornek istemedim sizden. Ben genel olarak diyelim ki javaya calisacagim. Oncesinde bunlari net bir sekilde gosteren ya da herhangi bir kurs icerisinde bu parantezlere, virgullere detayli olarak giren bir kurs vs istiyorum sizden. Tekrar belirteyim herhangi bir dil olabilir. Cunku temeli olusturmaya calisiyorum.
Oyle bir kurs ben bilmiyorum malesef

Ben genelde youtubeden izliyordum bilmediklerimi de yazılım işleriyle uğraşanlara soruyordum. Zaten her dilin katı bir yapısı var.

Mesela javada mecburen System.out.print() komutu ile konsola bir şey yazdırmak zorundasın print() yazsan çalışmaz. Bu yapıyı görerek + deneyerek kafana yazman lazım deneyip görüp aaa böyleymiş deyip farklı şeyler de yazarak kafaya oturttun mu bitti o iş.

Atıyorum adam int c = 1 ; mi yazdı sen de adam ne yapıyorsa onu konsolda gör çalıştır. Öyle tahtadan veya izleyerek bu iş kesinlikle öğrenilmez yapman gerekli. Öncelikle ama her dilin yapısına bakacaksın popülerliğine bakacaksın ona göre o dilin kursunu izlemen gerekir. Ben genelde web işiyle uğraşıyorum o yüzden javascript kullanıyorum mesela ama illa javascript kullanacaksın diye bir kaide yok tonla dil tonla kütüphane var. Sen öncelikle hangi alanda bu işi yapmak istiyorsun onu belirle ona göre devam et. Masaüstü programlayacaksan c++ java veya c# tavsiyemdir. Öğrenilmesi zor gibi durur ama öğrendikten sonra diğer dilleri kolay kaparsın.

Siz bu tarz sorunlar yasadiniz mi ilk basladiginiz da? Yasadiysaniz kisaca nasil ilerlediniz anlatir misiniz? Sizi yormak istemiyorum, simdiden tesekkur ederim.
Hayir ben boyle sorunlar yasamadim. Nedeni ise c++ gibi bir dil ile tanismamamdan dolayi. 15 yillik yazilimciyim, senin bu sordugun soruyu c++ kodu gorunce diyorum. Digerleri normal benim icin. Hic garipsemedim ama ilk ogrendigim dil perl diliydi. Bir haftada ogrendim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,552
Üyeler
183,445
Son üye
WoXs
Geri