Yazılımda Semboller Ve Işaretler Neden Kullanılır?

Hayir ben boyle sorunlar yasamadim. Nedeni ise c++ gibi bir dil ile tanismamamdan dolayi. 15 yillik yazilimciyim, senin bu sordugun soruyu c++ kodu gorunce diyorum. Digerleri normal benim icin. Hic garipsemedim ama ilk ogrendigim dil perl diliydi. Bir haftada ogrendim.
Hocam ne demek sorun yasamadim ya ciddiyim cok sasiriyorum. Ilk kodu yazarken bu parantez ne alaka demediyseniz gercekten ben baslamadan bitireyim bu isi.

Hayir ben boyle sorunlar yasamadim. Nedeni ise c++ gibi bir dil ile tanismamamdan dolayi. 15 yillik yazilimciyim, senin bu sordugun soruyu c++ kodu gorunce diyorum. Digerleri normal benim icin. Hic garipsemedim ama ilk ogrendigim dil perl diliydi. Bir haftada ogrendim.
Perl ile başladığınız için garipsememişsinizdir 😂 zor bir dil hocam ben sevemedim. Perl kullanan adam bence c++ rahat kullanır ya 😂

Ben genelde youtubeden izliyordum bilmediklerimi de yazılım işleriyle uğraşanlara soruyordum. Zaten her dilin katı bir yapısı var.

Mesela javada mecburen System.out.print() komutu ile konsola bir şey yazdırmak zorundasın print() yazsan çalışmaz. Bu yapıyı görerek + deneyerek kafana yazman lazım deneyip görüp aaa böyleymiş deyip farklı şeyler de yazarak kafaya oturttun mu bitti o iş.

Atıyorum adam int c = 1 ; mi yazdı sen de adam ne yapıyorsa onu konsolda gör çalıştır. Öyle tahtadan veya izleyerek bu iş kesinlikle öğrenilmez yapman gerekli. Öncelikle ama her dilin yapısına bakacaksın popülerliğine bakacaksın ona göre o dilin kursunu izlemen gerekir. Ben genelde web işiyle uğraşıyorum o yüzden javascript kullanıyorum mesela ama illa javascript kullanacaksın diye bir kaide yok tonla dil tonla kütüphane var. Sen öncelikle hangi alanda bu işi yapmak istiyorsun onu belirle ona göre devam et. Masaüstü programlayacaksan c++ java veya c# tavsiyemdir. Öğrenilmesi zor gibi durur ama öğrendikten sonra diğer dilleri kolay kaparsın.
Hocam su an icin hedefim temel programlama bilgisi kazanmak sonrasinda da bir yol secmek olacak. Python ile baslayip python ile devam etmek istiyordum. Sonrasinda da sql ogrenirim gibi hedeflerim vardi ancak simdiden tirstim birakacak gibiyim :D
acikcasi yazilim alaninda guzel bir yol haritasi olusturursam iyi bir seviyeye cikmak istiyorum. Sonrasinda ver elini yurt disina. :)

Hocam ne demek sorun yasamadim ya ciddiyim cok sasiriyorum. Ilk kodu yazarken bu parantez ne alaka demediyseniz gercekten ben baslamadan bitireyim bu isi.
O kadar sorgulama, isin icinden cikamazsin. tamam de ogren gec normal dillerde tas catlasin 10 tane ozel karakter ezberlersin c++ tan bahsetmiyorum.

Hocam su an icin hedefim temel programlama bilgisi kazanmak sonrasinda da bir yol secmek olacak. Python ile baslayip python ile devam etmek istiyordum. Sonrasinda da sql ogrenirim gibi hedeflerim vardi ancak simdiden tirstim birakacak gibiyim :D
acikcasi yazilim alaninda guzel bir yol haritasi olusturursam iyi bir seviyeye cikmak istiyorum. Sonrasinda ver elini yurt disina. :)
Bunları dil üzerinden öğrenirsen daha iyi olur senin için. Her dilin yapısı kendine özgüdür senin o sözde temeller sadece ifadeler ve metotlarda çoğu zaman metotlarda bile geçmez. Ha dersen ki mantık oluşturmaya çalışıyorum o ayrı 😂

Detay bilmen evet guzel birsey ama cok ta degil. Cok detaya inme. Tamam boyleyse boyle de ogren gec bak asm de hic ozel karakter yoktur mesela
Baslangic icin bu dedikleriniz maalesef yeterli olmuyor. illa kurcalamak gerekiyor gibi hissediyorum su an. Bu da zaten yapamam vs gibi seylere sebep oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunları dil üzerinden öğrenirsen daha iyi olur senin için. Her dilin yapısı kendine özgüdür senin o sözde temeller sadece ifadeler ve metotlarda çoğu zaman metotlarda bile geçmez. Ha dersen ki mantık oluşturmaya çalışıyorum o ayrı 😂
Ustte kursu biraktim hocam az da olsa yazilim mantigini anlamaya calisiyorum sonrasinda da dediginiz gibi bir temel kurs daha alip kod ile gormeye baslayacagim.

Kurs degiskenlerin nasil tanimladigini anlatmak yerine sadece degisken tanimlama kurallarini anlatiyor bundan dolayi iade ettim. :D

Bol sayfalı kalın bir programlama kitabı alırsan detaylı yazar. İnce ve az sayfalı bir programlama kitabı satın alırsan fazla detay anlatacak kadar sayfası olmadığı için kısa keserek anlatır. İkisi de aynı şeyleri anlatır. Detay programlamada çok önemli. Programlama zaten detaylardan oluşur.

Farklı dil gruplarında bazı işaretlerin farklı anlamları olabilir. Genelde benzer olur.

Geleneksel Basic'te verilerin türü öne eklenen işaret ile belirlenir. C dillerinde ve Pascal türevlerinde veri türlerinin bir ismi olur ve isimleri ile tanımlanır.

Yeni başlayan biri için detaylı anlatan bir kaynak daha önemli. Öğrenmek uzar ama düzgün öğrenilmiş olur. Yanlış öğretileri sonradan düzeltmek kadar zor bir şey yok.

Çocukluğunuzda size yanlış öğretilen bir bilgiyi ömür boyu siz doğru olarak bilirsiniz. Nadiren düzeltebilirsiniz.

Programlamada da aynen öyledir. Eksik bilgi ile doğru sonuçlar alamazsınız.

Son düzenleme:
Bol sayfalı kalın bir programlama kitabı alırsan detaylı yazar. İnce ve az sayfalı bir programlama kitabı satın alırsan fazla detay anlatacak kadar sayfası olmadığı için kısa keserek anlatır. İkisi de aynı şeyleri anlatır. Detay programlamada çok önemli. Programlama zaten detaylardan oluşur.

Farklı dil gruplarında bazı işaretlerin farklı anlamları olabilir. Genelde benzer olur.

Geleneksel Basic'te verilerin türü öne eklenen işaret ile belirlenir. C dillerinde ve Pascal türevlerinde veri türlerinin bir ismi olur ve isimleri ile tanımlanır.

Yeni başlayan biri için detaylı anlatan bir kaynak daha önemli. Öğrenmek uzar ama düzgün öğrenilmiş olur. Yanlış öğretileri sonradan düzeltmek kadar zor bir şey yok.

Çocukluğunuzda size yanlış öğretilen bir bilgiyi ömür boyu siz doğru olarak bilirsiniz. Nadiren düzeltebilirsiniz.

Programlamada da aynen öyledir. Eksik bilgi ile doğru sonuçlar alamazsınız.
Öncelikle teşekkür ederim tek yanlışınız yok. Peki bu dediklerinizeuygun bir kaynak önerisi yapar mısınız? Bayram sonrası gidip alacağım. Gerçekten doğru ve planlı bir şekilde öğrenmek istiyorum.

Önerim yok. Kendine uygun olanı kendin seçmelisin.

İngilizcene güveniyorsan ve Python ilgini çekiyorsa 'Lerning Python 4.Edition" internette PDF olarak ücretsiz. Bu yeni başlayanlar için ve biraz eski ama güzel yazılmış. "Programmin Python" ise tecrübeli programcılar için Python. Yine eski baskıları bedava internette bulunuyor.

Önerim yok. Kendine uygun olanı kendin seçmelisin.

İngilizcene güveniyorsan ve Python ilgini çekiyorsa 'Lerning Python 4.Edition" internette PDF olarak ücretsiz. Bu yeni başlayanlar için ve biraz eski ama güzel yazılmış. "Programmin Python" ise tecrübeli programcılar için Python. Yine eski baskıları bedava internette bulunuyor.
Maalesef hem ingilizce hem programlama temellerine birlikte calisiyorum. Baya zayif ingilizcem kisacasi aslinda oneriyi de bundan dolayi istedim.

Geri