Yardım YD 16 PRO MAX 256 ALIYORUM. nelere dikkat etmem gerekiyor?

Reaksiyon skoru
76
Selamlar arkadaşlar,

Bu akşam bölgemdeki ( İstanbul-Avrupa) bir telefoncudan, sahibinden üzerinden de ilanını incelediğim bir cihazı almaya gidiyorum. 2 yıldır aynı dükkânda faaliyet gösteren, güvenilir görünen bir yer.

Telefon: iPhone 16 Pro Max – Çöl rengi – A3296 kodlu model
1 fiziksel SIM + 1 eSIM destekli
Fiyat: 53.000 TL, pazarlıkla 52.000 TL’ye kadar düşebileceğini söyledi.

İlanlarda 43–45 bin TL civarına da benzer cihazlar gördüm ama açıkçası bu tarz ilanlara çok güvenemediğim için biraz daha içim rahat etsin diye mağazadan, yüz yüze almayı tercih ediyorum.

Sizce bu fiyat makul mü?
Cihazı alırken ve kutusunu açarken nelere dikkat etmeliyim?
Bu tarz cihaz almış olan arkadaşlar varsa, önerilerinizi ve tecrübelerinizi duymak isterim 🙏
Şimdiden teşekkür ederim!

53 fazla bence bizim arkadaş 45 e aldın aynısını

Selamlar arkadaşlar,

Bu akşam bölgemdeki ( İstanbul-Avrupa) bir telefoncudan, sahibinden üzerinden de ilanını incelediğim bir cihazı almaya gidiyorum. 2 yıldır aynı dükkânda faaliyet gösteren, güvenilir görünen bir yer.

Telefon: iPhone 16 Pro Max – Çöl rengi – A3296 kodlu model
1 fiziksel SIM + 1 eSIM destekli
Fiyat: 53.000 TL, pazarlıkla 52.000 TL’ye kadar düşebileceğini söyledi.

İlanlarda 43–45 bin TL civarına da benzer cihazlar gördüm ama açıkçası bu tarz ilanlara çok güvenemediğim için biraz daha içim rahat etsin diye mağazadan, yüz yüze almayı tercih ediyorum.

Sizce bu fiyat makul mü?
Cihazı alırken ve kutusunu açarken nelere dikkat etmeliyim?
Bu tarz cihaz almış olan arkadaşlar varsa, önerilerinizi ve tecrübelerinizi duymak isterim 🙏
Şimdiden teşekkür ederim!
16 pro max kapalı kutu 46dan veririm.

Kendin demişsin bak bulunuyor ama 53 bin kazık fiyat.

1150 dolar değil mi alış fiyatı, toplu alınca daha mı uyguna geliyor. Garantili seri diye geçiyor benim alacağım bu konulara hakimsen beni aydınlatır mısın hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

42 knka

suriye de 42 kapalı kutu. Çift fiziki sim olan 45 sanırım
A3295 Irak tarafından alınmış oluyor. A3296 Avrupa diye geçiyor. Ondan mı sence fiyat farkı?

1150 dolar değil mi alış fiyatı, toplu alınca daha mı uyguna geliyor. Garantili seri diye geçiyor benim alacağım bu konulara hakimsen beni aydınlatır mısın hocam?
garantili seri olayına inanma.

ABD-Hong kong-Çin cihazzları dışında aldığınız iphone a pasaport kaydı yapılması ve faturası olması şartı ile türkiye de bazı servisler 1 yıl garanti veriyor.

Ama şuan alacağın 16 pro maxlerin hepsi faturasız.

Suriye de kapalı kutu 42den satıyorlar askeri personel arkadaş var 4 gün sonra getirecek 1tane

garantili seri olayına inanma.

ABD-Hong kong-Çin cihazzları dışında aldığınız iphone a pasaport kaydı yapılması ve faturası olması şartı ile türkiye de bazı servisler 1 yıl garanti veriyor.

Ama şuan alacağın 16 pro maxlerin hepsi faturasız.

Suriye de kapalı kutu 42den satıyorlar askeri personel arkadaş var 4 gün sonra getirecek 1tane
Onun bilincindeyim zaten ama o taraflarda alıp 10-15 devirli olan cihazları kullanıp sıfırlayıp tekrardan sıfırmış gibi satma durumları oluyormuş. Avrupa modellerinde yokmuş.

Onun bilincindeyim zaten ama o taraflarda alıp 10-15 devirli olan cihazları kullanıp sıfırlayıp tekrardan sıfırmış gibi satma durumları oluyormuş. Avrupa modellerinde yokmuş.
siz komple yanlış anlamışsınız.

16 serisinin üretimi devam ettiği için tamir görmüş cihazlar yok şuan piyasada.

15-14-13-12 serisi kapalı kutu alsanız bile yenilenmiş oluyor.

Ayrıca kutudan çıkarttığında garanti süresi bitmiş ise yenilenmiş demek.

10-15 devirliyi geç adamlar 400-500 devirli cihazları yeniliyor çünkü 10-15 devirli cihazları yenilemelerine gerek yok cihaz sıfır gibidir.

modelde fark etmez. Irak-irandan gelen yenilenmiş cihazlar bunlar. Kapalı kutu açıp ayarlar da garanti süresi bitmiş ise yenilenmiş demektir.

Satıcıların göz boyaması: kapalı kutu ve garantili seri olayına inanma.

onlar artık yurt dışından alınıpta satılan cihazlar değil çalınıpta satılanlardan galiba :))
Hayır. Kapalı kutu ve kutuyu açınca garanti süresinin devam ettiğini görüyorsun.

Geri