Neler Yeni

Yardım Yeni Aldığım iPhone da Sorun mu Var??

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
Arkadaşlar merhaba 29.11.2024 tarihinde hepsiburada üzerinden iPhone 13 128 GB satın aldım, ertesi gün telefonum elime ulaştı. Büyük bir heyecan ile telefonu aldım ve kurdum eski telefonumdan aktarım 5 saat civarı sürdü 30.11.2024 tarihinden beri telefonu aktif olarak kullanıyorum ancak şarj konusunda anormal bir durum var gibi hissettim örnek vermem gerekirse bugun sabah evden cıkarken şarjım 100 dü ve okulda gittim okulda telefonumu verdim ve aldıgımda 95 civarıydı. Yüzde 5 şarjım gitmiş bunu en başta anlamadım ayrıca şu ana kadar neredeyse aralıksız olarak kullandım ve şarjım 70 sizce normal bir durum mu bu yoksa pilde sorun mu var?? Orijinal adaptör ve kablo kullanıyorum
IMG_6325.png
IMG_6326.png

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
emir yapar
iPhone dünyasına hoş geldin. Telefonu okulda verip, geri aldığında %5 gitmesi de normal.

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@şahin doğan
Mesaj otomatik birleştirildi:

iPhone dünyasına hoş geldin. Telefonu okulda verip, geri aldığında %5 gitmesi de normal.
Hahahaahaahah hoşbuldum hocam valla eski telefonum redmi 12cydi 5000 mah pilden sonra buna alışamadım daha 😄

mucel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Arkadaşlar merhaba 29.11.2024 tarihinde hepsiburada üzerinden iPhone 13 128 GB satın aldım, ertesi gün telefonum elime ulaştı. Büyük bir heyecan ile telefonu aldım ve kurdum eski telefonumdan aktarım 5 saat civarı sürdü 30.11.2024 tarihinden beri telefonu aktif olarak kullanıyorum ancak şarj konusunda anormal bir durum var gibi hissettim örnek vermem gerekirse bugun sabah evden cıkarken şarjım 100 dü ve okulda gittim okulda telefonumu verdim ve aldıgımda 95 civarıydı. Yüzde 5 şarjım gitmiş bunu en başta anlamadım ayrıca şu ana kadar neredeyse aralıksız olarak kullandım ve şarjım 70 sizce normal bir durum mu bu yoksa pilde sorun mu var?? Orijinal adaptör ve kablo kullanıyorum Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
okulunuzda muhtemelen şebeke çekmiyordur bundan dolayı ekstra güç tüketir mobil veri açıktır güç tüketir telefonda yüklenen uygulamalar arka planda çalışır ve bundan güç tüketir konum açıktır güç tüketir bunları belirtmeniz lazım

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
okulunuzda muhtemelen şebeke çekmiyordur bundan dolayı ekstra güç tüketir mobil veri açıktır güç tüketir telefonda yüklenen uygulamalar arka planda çalışır ve bundan güç tüketir konum açıktır güç tüketir bunları belirtmeniz lazım
Konum kapalıydı hocam wifi kapalı hücresel veri kapalı arka planda uyg yenileme açık bu şekildeydi ilk gecede de yine % 6 7 civarı buna benzer bir kayıp olmuştu ve şarjım şu an 67

zyraxone

80+
Samsung ve Apple'da klasik bir durum. Hatta Pixel ve diğer birçok telefonda da böyle. İlk hafta pil kullanımına göre optimize etmekle uğraşıyor, yeni kurulunca ekstra servisler açılıyor, sürekli veri topluyor (Apple bile her kendi uygulamasında veri cukkalıyor, şimdi Apple çok güvenilir demeyin, bizzat kullanıcısı olanlar lisans sözleşmesini okuyabilir).

Onun dışında her 13,14 kullanıcısı aynı olaylarla karşılaşıyor. Fakat 13'ten bataryada pek bir şey beklemeyin.

Eğer okuldayken telefonu LTE açık bıraktıysan, kutudaki veya dolap artık nereye koyuyorsan orada şebeke zayıfsa yine şarjı fazla gider.

İstersen rutin oluştur, telefonu koyduktan sonra güç tasarrufu açsın, LTE, mobil ve Bluetooth'u otomatik kapatsın.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Hocam konuyla alakasız olacak ama bende 2-3 gün önce aynı telefonu aldım. Ön kamerayı salladığında kasma hissi oluyor mu?

mucel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Konum kapalıydı hocam wifi kapalı hücresel veri kapalı arka planda uyg yenileme açık bu şekildeydi ilk gecede de yine % 6 7 civarı buna benzer bir kayıp olmuştu ve şarjım şu an 67
muhtemelen çok uygulama yüklemişsinizdir ve telefon yenş olduğu için ilk bir kaç hafta şarjın çabuk bitmesi normal

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
Samsung ve Apple'da klasik bir durum. Hatta Pixel ve diğer birçok telefonda da böyle. İlk hafta pil kullanımına göre optimize etmekle uğraşıyor, yeni kurulunca ekstra servisler açılıyor, sürekli veri topluyor (Apple bile her kendi uygulamasında veri cukkalıyor, şimdi Apple çok güvenilir demeyin, bizzat kullanıcısı olanlar lisans sözleşmesini okuyabilir).

Onun dışında her 13,14 kullanıcısı aynı olaylarla karşılaşıyor. Fakat 13'ten bataryada pek bir şey beklemeyin.

Eğer okuldayken telefonu LTE açık bıraktıysan, kutudaki veya dolap artık nereye koyuyorsan orada şebeke zayıfsa yine şarjı fazla gider.

İstersen rutin oluştur, telefonu koyduktan sonra güç tasarrufu açsın, LTE, mobil ve Bluetooth'u otomatik kapatsın.
Hepsi kapalıydı hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Berat ışık
İlgilendiği Kategoriler
oyun
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199059892623/
Twitter
Beratisik28