Neler Yeni

Yardım Yeni aldığım KİNGSTON A400 SSD 4. Gün Sağlığı %99'a düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
Sağlık dediğin olay yazılımsal bir şey, her SSD modelinin içine kodlanmış bir TBW değeri vardır. O değere göre veri yazdıkça azalır.

Buna garanti bir şey yapmaz. Eğer SSD sağlığı %0 olmadan önce yani TBW dolmadan önce (tabi garanti süresi de bitmeden) bozulursa o zaman o yola girebilirsiniz.

Çoğu SSD %0 sağlıkla yıllarca çalışmaya devam ediyor onu da belirteyim. Bu SSD ler genelde çok veri yazıldığı, sağlığı düştüğü için değil ani elektrik kesintilerinde falan bozuluyor 😀
Mesaj otomatik birleştirildi:

1GB test ile bir deneme yapmıştım SSD den tam 30GB yazma çalmıştı. Yani büyük ihtimalle o verinin çoğunu 8GB lik testler yazmıştır, lazım olmadıkça daha test yapmayın :)
sizce iade etmeme gerek varmı? 4gün olduğu için hala hakkım var.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
bu programın linkini atar mısınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
sizce iade etmeme gerek varmı? 4gün olduğu için hala hakkım var.
fikriniz yok mu hocam?

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,787
İsim
Lokman Doğan
1669663750934.png

hangisinden indiricem ?

1669663869086.png

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle

hangisinden indiricem ?

Alıntıyı görüntüle
En soldaki. Aslında mavi olan linklerin hepsi aynı program ama diğer ikisi anime temalı 😁

fikriniz yok mu hocam?
Cihaza takıp veri yazdığın bir ürünü iade edemezsin böyle bir hakkın yok :)

Gerçi bence iadeye gerek de yok. Gereksiz yere hız testi yapma yeter.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
En soldaki. Aslında mavi olan linklerin hepsi aynı program ama diğer ikisi anime temalı 😁

Cihaza takıp veri yazdığın bir ürünü iade edemezsin böyle bir hakkın yok :)

Gerçi bence iadeye gerek de yok. Gereksiz yere hız testi yapma yeter.
etik değil ancak 14 gün içinde koşulsuz bir şekilde iade edebiliyorum diye biliyorum. Çünkü 2 tane HDD iade ettim sıkıntılıydılar fakat çalışıyorlardı. Onlara Windows kurmuştum

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
etik değil ancak 14 gün içinde koşulsuz bir şekilde iade edebiliyorum diye biliyorum. Çünkü 2 tane HDD iade ettim sıkıntılıydılar fakat çalışıyorlardı. Onlara Windows kurmuştum
Satıcı kullandığını görürse iadeyi reddedebilir ve bu durumda haklıdır da.

Ürünü koşulsuz iade edebilirsin ama iade edeceğin ürün başkasına satılabilecek durumda olmalı. Eğer o iş dediğin gibi olsa iPhone 14 alıp tepe tepe kullanıp 13. Gün beğenmedim diye geri yollardım 😀

Tabi sıkıntılı/arızalı ürünler başka bir olay onları iade almalılar.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Kingston a400 240gb ssd 4. gününde (53 saat) %99 sağlığa düştü. Normal midir? bunlarda detaylar:

Alıntıyı görüntüle
Patriot SSD var bende de hızlı bir şekilde sağlığı düştü ama şuan %91 alalı 1.5 yıl oldu. 6.3 TB veri yazmışım. Diğeride 14 yıllık Laptop Harddiski onun veri yazma değerlerini göremiyorum nedense. Sıkıntı etme bir şey olmaz.

Ekran Görüntüsü (120).png
Ekran Görüntüsü (123).png
Ekran Görüntüsü (122).png
Ekran Görüntüsü (121).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
Satıcı kullandığını görürse iadeyi reddedebilir ve bu durumda haklıdır da.

Ürünü koşulsuz iade edebilirsin ama iade edeceğin ürün başkasına satılabilecek durumda olmalı. Eğer o iş dediğin gibi olsa iPhone 14 alıp tepe tepe kullanıp 13. Gün beğenmedim diye geri yollardım 😀

Tabi sıkıntılı/arızalı ürünler başka bir olay onları iade almalılar.
Başkasına satılabilecek durumda olursa iade edilen ürünler 2. el olarak tekrar satılıyor yani?

Telefon, Hazır Bilgisayarlar, diğer teknolojik ürünler için 14gün koşulsuz iade kalkıcaktı diye biliyorum hocam

Patriot SSD var bende de hızlı bir şekilde sağlığı düştü ama şuan %91 alalı 1.5 yıl oldu. 6.3 TB veri yazmışım. Diğeride 14 yıllık Laptop Harddiski onun veri yazma değerlerini göremiyorum nedense. Sıkıntı etme bir şey olmaz.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Harddisklerde yazma okuma değerleri tutulmuyor diye biliyorum.

Şu an birazcık içime oturdu 1tbw kullandım

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Başkasına satılabilecek durumda olursa iade edilen ürünler 2. el olarak tekrar satılıyor yani?

Telefon, Hazır Bilgisayarlar, diğer teknolojik ürünler için 14gün koşulsuz iade kalkıcaktı diye biliyorum hocam
2. el olarak değil sıfır olarak aynı yerden satılıyor. O yüzden bu işlerde satıcıyı da düşünmek gerek. Kalkma olayı ertelendi sanırım ama bir süre sonra iade kargoları ücretli olacaktı oldu mu bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Selim
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,632
Üyeler
161,729