Yeni Aldığım MSI laptop fps ve ısınma sorunu

Elaris

80+
Reaksiyon skoru
1
Daha geçen gün MSI Katana 15 B13VGK laptop aldım. Witcher 3 de 80-90 derecelere çıkıyor yüksek ayarlarda. CS 2 de en düşük ayarlarda 160-170 fps civarında alıyorum çok düşük geldi.

hocam bildiğim kadarıyla msi katana ve thin modellerinde düşük ekran kartı gücü düşük oluyor

Daha geçen gün MSI Katana 15 B13VGK laptop aldım. Witcher 3 de 80-90 derecelere çıkıyor yüksek ayarlarda. CS 2 de en düşük ayarlarda 160-170 fps civarında alıyorum çok düşük geldi.
Socaklıklar normal laptopun özelliklerine bakmaya erindim ama oda çok kötü durmuyor

Socaklıklar normal laptopun özelliklerine bakmaya erindim ama oda çok kötü durmuyor
i7 13620H 16GB 1TB SSD RTX4070 internette incelemelerini izledim cyberpunk gibi oyunlarda 80-90 dereceleri görüyorlar. Ben oynasam muhtemelen 100 derece civarına gelir.

i7 13620H 16GB 1TB SSD RTX4070 internette incelemelerini izledim cyberpunk gibi oyunlarda 80-90 dereceleri görüyorlar. Ben oynasam muhtemelen 100 derece civarına gelir.
Noluyoe sen oynayınca laptop bir ısıniyim mi diyor

Laptoplarda 80 90 derece soğuk sayılır. FPS düşüklüğünün sebepleri driver sürümü bios ayarları nvdia ayarları ve tabii ki oyundaki ayarlar olabilir. Genelde her ayar fulleme gibi bir hataya düşüyor kullanıcılar ancak görüntü kalitesini düşürmeyecek şekilde ayarlanması lazım.
Ek olarak laptoplarda mux switch diye bir ayar var(Her laptopta olmayabilir). Bu ayar temelde laptop ekranını monitör gibi gösterip direkt ekran kartını bağlıyor. Eğer bu ayar yoksa ilerde monitör alıp display port ile bağlayınca ekran kartı daha yüksek performans gösterecektir.

laptoplarda soğuk sıcaklıklar işlemci ve ekran kartında kaç oluyor yada fazla denilebilecek sıcaklıklar ne

Geri