Neler Yeni

Yeni aldığım Ram i bilgisayarda çalışmadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal Yamandır
Merhabalar başlıkta bahsettiğim gibi benim laptopta 2*2 gb 1066 cl-9 mhz ram takılı gözüküyor. Az geldiği için ben gidip 4 gb 1333 mhz cl-9 ram aldım(1333 mhz alma sebebim piyasada 1066 mhz ramler yok olanlar ise gereksiz pahalı). Ram geldikten sonra 4+2 şeklinde taktım biosta 6 gb olduğu gözüküyor ancak windows açılmadan mavi ekran veriyor ya da 'otomatik onarıma hazırlanıyor'da kalıyor . Ne yapmalıyım öneriniz var mı gidip iade etmeyi düşünüyorum ama farklı bir yol var mı elle mhz düşürebilir miyim ? Bu arada cpu-z de şunu fark ettim mhz değeri olarak 667 olarak gözüküyor bunu ikiyle çarpınca 1333 mhz oluyor ancak görev yöneticisi bellek kısmına bakınca 1066 mhz olarak gözüküyor hangisi benim ram değerim anlamadım
cpu z.jpg

manhat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
hakan polat
aldığın ram'in linki var mı? Piyasada sadece amd işlemcilerde çalışan ram'ler vardı onlardan mı aldın. Gerçi laptop için varmı o ram lerden bilmiyorum.

AliihsanN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali ihsan Yüksel
Voltaj değerleri farklı olabilir voltaj değerlerine bakmadan aldıysan çalışmaz. Bende laptopuma ram aldım voltaj değerlerini kontrol ettim ikiside aynı ve sorunsuz çalıştı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal Yamandır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aldığın ram'in linki var mı? Piyasada sadece amd işlemcilerde çalışan ram'ler vardı onlardan mı aldın. Gerçi laptop için varmı o ram lerden bilmiyorum.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B008CP5QJK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 link bu ama laptop rami bu amd ile alakası olacağını düşünmüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Voltaj değerleri farklı olabilir voltaj değerlerine bakmadan aldıysan çalışmaz. Bende laptopuma ram aldım voltaj değerlerini kontrol ettim ikiside aynı ve sorunsuz çalıştı.
1.5 volt diyordu bende ona göre gidip aldım ayrıca bios okuyor ama windows açmıyor

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
eğer laptop kullanıyorsanız yaptığınız çok saçma olmuş siz şu az geldi bu az geldi diye istediğinizi değiştiremezsiniz önce markanın müşteri hizmetlerini arayıp servis kodunu vererek laptopun ne kadar ve nasıl desteklediğini öğrenmeniz gerekir.
burada ramin 2010'un 34. haftasından olduğunu görüyoruz ve o zamanlarda genellikle en fazla 4+4 ram destekliyor.

manhat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
hakan polat
Yazdığınız sorun ram uyuşmazlığı daha önce sadece amd işlemciler için üretilen ram den alıp intel sisteme takmıştım. bios görüyordu fakat windows açılırken mavi ekran verip kapanıyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal Yamandır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğer laptop kullanıyorsanız yaptığınız çok saçma olmuş siz şu az geldi bu az geldi diye istediğinizi değiştiremezsiniz önce markanın müşteri hizmetlerini arayıp servis kodunu vererek laptopun ne kadar ve nasıl desteklediğini öğrenmeniz gerekir.
burada ramin 2010'un 34. haftasından olduğunu görüyoruz ve o zamanlarda genellikle en fazla 4+4 ram destekliyor.
Yok ben onlara baktım hatta intelin sayfasından işlemciye göre baktım 4+4 gb ram desteklediğini gördüm onları kontrol ettim

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Merhabalar başlıkta bahsettiğim gibi benim laptopta 2*2 gb 1066 cl-9 mhz ram takılı gözüküyor. Az geldiği için ben gidip 4 gb 1333 mhz cl-9 ram aldım(1333 mhz alma sebebim piyasada 1066 mhz ramler yok olanlar ise gereksiz pahalı). Ram geldikten sonra 4+2 şeklinde taktım biosta 6 gb olduğu gözüküyor ancak windows açılmadan mavi ekran veriyor ya da 'otomatik onarıma hazırlanıyor'da kalıyor . Ne yapmalıyım öneriniz var mı gidip iade etmeyi düşünüyorum ama farklı bir yol var mı elle mhz düşürebilir miyim ? Bu arada cpu-z de şunu fark ettim mhz değeri olarak 667 olarak gözüküyor bunu ikiyle çarpınca 1333 mhz oluyor ancak görev yöneticisi bellek kısmına bakınca 1066 mhz olarak gözüküyor hangisi benim ram değerim anlamadım
Alıntıyı görüntüle
İki ayrı MHz elbette mavi ekrana düşer.

Top Bottom