Yeni ana kart almalımıyım?

Reaksiyon skoru
1
şuanda ana kart olarak PRİME H610M-K modelini kullanıyorum. ve 8x2 16 gb 3200 mhz ram kullanıyorum. ddr4 kullanıyorum. ve 3200mhz gibi hız bana yavaş gidiyor. ve uzun ömürlü olsun diye biraz daha yeni teknoloji için ddr5 alıp anakartıda öyle şekildendirmek istiyorum ama gerek var mı diye düşünüyorum? sizce ne yaplmalıyım

şuanda ana kart olarak PRİME H610M-K modelini kullanıyorum. ve 8x2 16 gb 3200 mhz ram kullanıyorum. ddr4 kullanıyorum. ve 3200mhz gibi hız bana yavaş gidiyor. ve uzun ömürlü olsun diye biraz daha yeni teknoloji için ddr5 alıp anakartıda öyle şekildendirmek istiyorum ama gerek var mı diye düşünüyorum? sizce ne yaplmalıyım
Bütçede sıkıntı yoksa geçmelisin bence

İşlemciniz nedir
İntel de ddr4 için 3200 ve 3600 mhz de bir fark göremezsiniz
Bence sistemin tamamını,bütçenizi ve değiştirme nedeninizi yazın daha sağlıklı tavsiyeler alırsınız

İşlemciniz nedir
İntel de ddr4 için 3200 ve 3600 mhz de bir fark göremezsiniz
Bence sistemin tamamını,bütçenizi ve değiştirme nedeninizi yazın daha sağlıklı tavsiyeler alırsınız
şöyle sistem bilgilerimi veriyim o halde. CPU: İNTEL İ5-13400F / GPU: RX 6650 XT 8GB VRAM / CORSAİR 8X2 16GB 3200 MHZ RAM. / ANAKART: PRİME H610M-K. Anakart için bütçem 7k civarında. değiştirme nedenim basitçe yeni teknoloji ile rami daha iyi boostlamak falan istiyorum. Yani sistemim daha yeni olmasını istiyoırum.

şöyle sistem bilgilerimi veriyim o halde. CPU: İNTEL İ5-13400F / GPU: RX 6650 XT 8GB VRAM / CORSAİR 8X2 16GB 3200 MHZ RAM. / ANAKART: PRİME H610M-K. Anakart için bütçem 7k civarında. değiştirme nedenim basitçe yeni teknoloji ile rami daha iyi boostlamak falan istiyorum. Yani sistemim daha yeni olmasını istiyoırum.
B serisi bir anakarta geçebilirsiniz yada bütçeniz yeterliyse işlemci anakart ram satıp doğrudan am5 sisteme geçebilirsiniz ama naçizane tavsiyem bence bu şekilde bir süre daha devam edip ileride satıp sistemi değiştirin ram yükseltmek size ekstra bir şey kazandırmayacak . aynı şekilde donanım arşivi itopya ile yaptığı 4060ti sistemi aldım 13400f li ekran kartı ram ve anakart satıp 6800xt b660 anakart ve 32gb ram aldım samsung g4 240hz monitörüm vardı sonra am5 geçtim 2k monitör filan aslında hiç gerek yoktu kendi deneyimlerimden dolayı söylüyorum ama karar sizin çünkü değiştirmekle bitmiyor anakart ram derken sonra işlemci vs böyle gidecek .

Geri