hocam sizin islemcide apu yok donanima ayrilmis kismi dusundurucu. sizden ricam 1 adet rami hem sag hem sol slotta deneyip pcyi acin. daha sonra diger rami hem sag hem slotta tek basina calistirin. iki ramin de saglikli calistigini tespit edelim. ramlerin marka modelini de yazabilirseniz cok guzel olur. ondan sonra sirayla baska seyler deneyebiliriz.2x8gb 3200 mhz ramim var saçma bir şekilde sağ üstte 16gb yazıyor altında 8gb yazıyor ayrıca kaydettiğim halde ram mhz değeride 2667 mhz olarak gözüküyor internetten birkaç video izledim ilk attığım fotoğrafta herkesin createor genienin altındaki xmp profillerine tıklanıyorken benimkine tıklanmıyor garip bi şekilde @karberion
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ve sistemim r5 1600 ve 2060 var buna rağmen bilgisyar 30 fpslere kadar düşebiliyor bu bellek muhabbetinden
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra anakart üstünde JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. Ondan sonra kontrol et bakalım.2x8gb 3200 mhz ramim var saçma bir şekilde sağ üstte 16gb yazıyor altında 8gb yazıyor ayrıca kaydettiğim halde ram mhz değeride 2667 mhz olarak gözüküyor internetten birkaç video izledim ilk attığım fotoğrafta herkesin createor genienin altındaki xmp profillerine tıklanıyorken benimkine tıklanmıyor garip bi şekilde @karberion
Alıntıyı görüntüle
ve sistemim r5 1600 ve 2060 var buna rağmen bilgisyar 30 fpslere kadar düşebiliyor bu bellek muhabbetinden
hocam 2 ramde sağlıklı çalışıyor bilgisayarın neden donanıma ayrılmış dediğine hala anlam veremedimhocam sizin islemcide apu yok donanima ayrilmis kismi dusundurucu. sizden ricam 1 adet rami hem sag hem sol slotta deneyip pcyi acin. daha sonra diger rami hem sag hem slotta tek basina calistirin. iki ramin de saglikli calistigini tespit edelim. ramlerin marka modelini de yazabilirseniz cok guzel olur. ondan sonra sirayla baska seyler deneyebiliriz.
ayrica biosu da guncellerseniz iyi olur.
hocam bir mesaj daha yazmistim digerine ek. bios guncellemesi yapin anakartin destek listesinde 1. ve 2. jenerasyon ryzen islemciler yer almiyor. bios update yaptiktan sonra farkli marka a520 anakart kullanicilari destek alabilmisler.ramleri çıkardıktan sonra güce bağlamadan mı tornavidayla işlem yapalım ? @Emre Zengin
hocam 2 ramde sağlıklı çalışıyor bilgisayarın neden donanıma ayrılmış dediğine hala anlam veremedim
Bu işlemleri yaparken bilgisayarda güç olmasın. İşlemleri tamamladıktan sonra Power kablosunu tak.ramleri çıkardıktan sonra güce bağlamadan mı tornavidayla işlem yapalım ? @Emre Zengin
hocam 2 ramde sağlıklı çalışıyor bilgisayarın neden donanıma ayrılmış dediğine hala anlam veremedim
Bios en son sürümünde şuan :/hocam bir mesaj daha yazmistim digerine ek. bios guncellemesi yapin anakartin destek listesinde 1. ve 2. jenerasyon ryzen islemciler yer almiyor. bios update yaptiktan sonra farkli marka a520 anakart kullanicilari destek alabilmisler.
o zaman yukarida tavsiye edilmis cmos sifirlamayi deneyin. bir ihtimal cozebilir problemi. cozmezse ya en azindan ryzen 5 3600 2. el alirsiniz (2000 tl alti bulunabiliyor) ya da anakarti iade edersiniz.Bios en son sürümünde şuan :/