Neler Yeni

Yeni bilgisayar aldım win10 mu kurayım win11 mi ?

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
Win11 kurarım o zaman baktım hata alırım veya sevmem 10 yüklerim. Bilmediğimden ve ilk defa kullancağımdan soruyorum format atmak ssd ye zarar verir mi ömrünu falan kısaltır mı ? İmzada ki sistemde hdd kullanıyordum ve 6 ayda bir nerdeyse format atıyordum bişi olmuyordu.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,553
İsim
Hakanbey
Win11 kurarım o zaman baktım hata alırım veya sevmem 10 yüklerim. Bilmediğimden ve ilk defa kullancağımdan soruyorum format atmak ssd ye zarar verir mi ömrünu falan kısaltır mı ? İmzada ki sistemde hdd kullanıyordum ve 6 ayda bir nerdeyse format atıyordum bişi olmuyordu.
İmzandaki sistemle w11 kurma zaten :)

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
İmzandaki sistemle w11 kurma zaten :)
Onu demedim zaten hocam imzadaki sisteme nerdeyse 6 ayda bir format atıyordum ve hdd vardı bişi olmuyordu diyorum. Şimdi yeni sistem aldım konunun ilk kelimesinde link var ona kurucam win11 i tabi bu yeni pcde 6 ayda bir format atmam. Asıl sorum ssd ilk defa kullanıcam ve format atmak ömrünü falan düşürüyor mu ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Onu demedim zaten hocam imzadaki sisteme nerdeyse 6 ayda bir format atıyordum ve hdd vardı bişi olmuyordu diyorum. Şimdi yeni sistem aldım konunun ilk kelimesinde link var ona kurucam win11 i tabi bu yeni pcde 6 ayda bir format atmam. Asıl sorum ssd ilk defa kullanıcam ve format atmak ömrünü falan düşürüyor mu ?
Hayır.

JSezar

80+ Silver
12 ve 13 nesil intel işlemcili bilgisayarlarda win11 daha iyi.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,553
İsim
Hakanbey
SSD ömrü üstüne veri yazıldıkça azalır ve bu sebeple her format atmada mecbur veri kopyalanıp yazılacağından dolayı teorik olarak ömrünü kısaltır ancak bu kısalma Aldığın SSD nin TBW ömrüne göre hesaplanır mesela 870 evo dan örnek verecek olursam hergün format atsan 2-3 yılda ömrünü doldurursun :) Tabi bu garanti süresinin vermiş olduğu veri Bazı SSD Ölüm testleri Vaadedilenden 10 kat daha gidebildiğini kanıtlamıştır oyüzden dert edilecek bir durum yok. Kısaca etkilemezde diyebiliriz :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,655
Üyeler
164,886
Son üye
krsdzn
Top Bottom