Neler Yeni

Yeni bilgisayar toplatacağım. Lütfen yardım edin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Suleyman
Bütçe
17000
Merhaba arkadaşlar. Yeni bilgisayar toplayacağım. Toplamak istediğim bilgisayar genellikle oyun içindir ve bazı Adobe Premier Pro gibi video edit programları render tarzı kullanacağım.
İlk önce ana kart olarak Asus Tuf Gaming X470 plus almış bulunmaktayım. Bu ana karta uyumlu diğer parçaları kendi bilgim dahilinde seçtim. Uzman birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım var.
1) Ana kart: Asus Tuf gaming x470 plus
2) İşlemci: AMD Ryzen 9 3900x 3.8GHZ
3) Ekran kartı: Asus Tuf Gaming RTX3070 OC 8GB
4) Kingston HyperX Fury RGB 32GB (2x16gb) DDR4 3200 CL16
5) Corsair İcue 4000X RGB ATX Mid Tower case
6) Güç kaynağı: Şu anki bilgisayarımda (ge-hk20a-d1) Gigabyte Sumo Power Silver 1200W mevcut, onu kullanmak istiyorum. Bu arada kullana bilirmiyim emin değilim çünkü eski bir model. Acaba yeni çıkan güç kaynağı modellerinden kabloları ve.s farklımı emin değilim.
7)işlemci soğutucusu tavsiyesi isterim hiç bir bilgim yok.
8) SSD M2 kullanacağım. şuanki modelleri ve yazma hızları ile ilgili çok bilgim yok. Tavsiye alırım.

Yukarda belirttiğim gibi ana kart artık alındı.Onun haricinde her hangi parça değiştirile bilir. Mesela şu sebeplerden Ryzen 9 yerine Ryzen 7 kullan gibi tavsiyeler çok iyi olur. Özellile güç kaynağı ile ilgili yazdığım kısımda yardım çok önemlidir.

Herkese teşekkürler.
Site yönetimine böyle güzel bir site ve forum kurdukları için özellikle teşekkür ederim .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,117
Üyeler
164,441
Son üye
enes uzumluoglu
Top Bottom