Şu an indiriyorum oyunları. Dying Light 2 deneyeceğim. Değerleri atarım size. Bf2042 de de menüdeyken değerler güzel 99 gpu kullaniyor. İşlemci de rahat besliyor ama oyun içine girince sapitiyor değerler bazen 50-60 lara kadar dusuyor gpu kullanimjOyun optimizasyonuyla alakalı bi şey olmalı, o işlemci 4060tiyı çok çok rahat besleyebilir çünkü. Diğer oyunlarda değerler nasıl?
fps değerlerin nedir bu düşük gpu kullanımında?Arkadaşım bu işlemci 12400f basit bir işlemci değil. Rahat beslemesi lazım bu ekran kartı 1080p oyunculuk için zaten. Bence sorun başka bir yerde
Ancak işlemci tam güçte 100 de calismasina ragmen ekran karti 60 da kalıyor buna dar boğaz denmez mi?İşlemcinin %100 olması darboğaz olduğunu göstermez. Sistemin oyuna yetmediğini gösterir. 1080p ultrada oyna. Yine olmazsa nvidia ayarlarından DSR 4.00 ve 1.78 aç. Oyunu 1440p oynarsın.
Full grafiklerde ortalama 100 fps alıyorum. Ancak youtubedeb ayni islemci ve ayni ekran karti karsilastirmalarina baktim. Onlar 130_140 fps aliyor. Yani şu an benim fps dusuk baya bi hemdefps değerlerin nedir bu düşük gpu kullanımında?
Evet ekran kartının düşük kullanımı darboğaz oluyor. O yüzden DSR açarak 1440p oyna dedim.Ancak işlemci tam güçte 100 de calismasina ragmen ekran karti 60 da kalıyor buna dar boğaz denmez mi?
oyun içi kullanım değerleri fps vs bi print screen alıp atabilirmisin ısı vs değerlerini aç sanırım afterburnerdan alıyorsun değerleri.Aynı işlemci ve aynı ekran karti videosu mevcut. Adamda GPU %99 kullanken i5 12400f rahat besliyor ve 60-70 arasi kullanim oluyor ancak benimki tam tersi
oyun içi kullanım değerleri fps vs bi print screen alıp atabilirmisin ısı vs değerlerini aç sanırım afterburnerdan alıyorsun değerleri.
Hocam sadece oyun açık onu yaptım.Görev yöneticisini aç. Arka planda gereksiz ne varsa görevi sonlandır. Açık programları kapat. Sadece oyun açık kalsın.
Isı değerlerim normal. Furmak testinde ekran kartï max 63 dereceyi gördü. Futmark testinde gpu %100 kullanıma kadar cıkıyor ancak oyunlarda dusuyor.oyun içi kullanım değerleri fps vs bi print screen alıp atabilirmisin ısı vs değerlerini aç sanırım afterburnerdan alıyorsun değerleri.
o zaman kanka oyun optimizasyonuyla alakalı bi durum. DM'den yazdım bi baksanaIsı değerlerim normal. Furmak testinde ekran kartï max 63 dereceyi gördü. Futmark testinde gpu %100 kullanıma kadar cıkıyor ancak oyunlarda dusuyor.
Ya o sisteme 2k yakisirAyarlar full grafikte. Ayrıca şu an bende bir laptop var 3050ti 11400h var. Onda bu şekilde değerler almıyorum. GPU 99 kullanirken işlemci 60-70 arasi seyrediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam BattleField 2042 den bahsediyorum. Ancak Laptopum var 3050ti var onda. Gpu kullanimi gayet guzelken neden bu kartta dusuk aliyorum?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Monitorum 1080p