Neler Yeni

Yeni Bilgisayarımda Fpsler Çok Düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
yeni pc aldım daha 3 aylık olmasına rağmen performans anlamadığım şekilde düştü valoda 700 den 400e fortnite full grafiklerde 180 den 120 ye gibi
güncellemeler yapıldı virüs scan de attım winsat testi sonuçlarındada sıkıntı yok neden dolayı bu düşüş

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,472
İsim
Baran Kut
soldaki mavi çizgili olan var kasada
Tamamdır. Sorunun kaynağı şimdilik o görünüyor gibi. Onun yerine sağlam, kaliteli ve kasana sığabilecek kule tipi soğutucu veya sıvı soğutucu öneririm. Bütçene göre tercihini yaparsın opsiyon yeterince var.

Bunun dışında test sonuçlarını vs. şimdilik hallet eğer öyle çözemez isen yeni bir soğutucu alman önerimdir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Psu kalite olarak iyi gibi. İşlemci içinnşunu söyleyeyim 120 W lara ulaştığında PL1 limite maruz kalıyor. O kadar takılmanıza gerek yok ama yinede önemlidir. Onun dışında sayfayı az daha aşağı kaydırın tam görmek için voltaj değerlerini.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O işlemciye sıvı soğutucu şart gibi. Undervolt o işlemci için önermem. Çünkü kronik ısınma sorunu yok 9. Ve 7. Nesillerde olduğu gibi. Düşük performansınız dahada düşer. Şuan tek yapabileceğiniz şey işlemci için sıvı soğutucu takmak.
sıvı soğutucu takmak performansı geri yerine getirirr mi konuyu açma sebebim zaten bilgisayaraı aldıktan 1 ay sonra düşen performasn

Tamamdır. Sorunun kaynağı şimdilik o görünüyor gibi. Onun yerine sağlam, kaliteli ve kasana sığabilecek kule tipi soğutucu veya sıvı soğutucu öneririm. Bütçene göre tercihini yaparsın opsiyon yeterince var.

Bunun dışında test sonuçlarını vs. şimdilik hallet eğer öyle çözemez isen yeni bir soğutucu alman önerimdir.
garantisi var işlemcinin değiştirmelik bir şey yok dimi

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,472
İsim
Baran Kut
garantisi var işlemcinin değiştirmelik bir şey yok dimi
Yok hocam. Stok soğutucu yerine sistemi almadan önce eğer hazır sistemse başka bir soğutucu seçmen lazımdı. Satanlar sen seçmeyince stok soğutucu takmış.

Sen şimdilik test sonuçlarını at. Orada da her şey normal görünüyorsa senin problemin termal bir problem.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım

NZXT

80+ Bronze
Bir AIDA64 Extreme testi yapın sonra paylaşın sonuçları buraya. Aynı zamanda HWinfo yu indirin, sonra söylicem napmanız gerektiğini. Şuan pek müsait değilim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
işlemci soğutucun yetersiz olduğu için işlemcin çok ısınıyor, çok ısınınca güçten kısıyor bu yüzden fpsin düşüyor
ama bu sorun ilk 1 ay yoktu ondan sonra başladı sonradan beliren birşeymi sorunun bu olduğuna emin olabilirmiyim

Bir AIDA64 Extreme testi yapın sonra paylaşın sonuçları buraya. Aynı zamanda HWinfo yu indirin, sonra söylicem napmanız gerektiğini. Şuan pek müsait değilim.
tamam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim dünden beri

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
ama bu sorun ilk 1 ay yoktu ondan sonra başladı sonradan beliren birşeymi sorunun bu olduğuna emin olabilirmiyim

tamam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim dünden beri
sorunun bu olduğuna eminim

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Yok hocam. Stok soğutucu yerine sistemi almadan önce eğer hazır sistemse başka bir soğutucu seçmen lazımdı. Satanlar sen seçmeyince stok soğutucu takmış.

Sen şimdilik test sonuçlarını at. Orada da her şey normal görünüyorsa senin problemin termal bir problem.
yaptığım tüm testlerin sonuçlarını atıyorum

@angel_eye @StrangerIX @yasincaglar

Ekler

• 1710104554094.png
    1710104554094.png
    2.7 MB · Hit: 26
  • 1.png
    1.png
    79.8 KB · Hit: 24
  • 2.png
    2.png
    71 KB · Hit: 25
  • 11.png
    11.png
    127.9 KB · Hit: 26
  • OCCT-24310-113512.png
    OCCT-24310-113512.png
    123.9 KB · Hit: 23
  • OCCT-24310-114410.png
    OCCT-24310-114410.png
    75.6 KB · Hit: 30
  • resim_2024-03-11_184835535.png
    resim_2024-03-11_184835535.png
    416.8 KB · Hit: 26
Son düzenleme:
  • Beğen

NZXT

80+ Bronze

@angel_eye @StrangerIX @yasincaglar
Burda bir sorun göremedim, 74 derece max görmüş aida64 testi sonucunda, thermal throttling yememiş. OCCT sistemi bayağı zorlar ondan yüksek sıcaklıklara çıkmış olabilir. Voltaj değerleride stabil gibi. HWinfo'dan aşağıya kaydırıp sayfayı atarmısınız tamamını

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Burda bir sorun göremedim, 74 derece max görmüş aida64 testi sonucunda, thermal throttling yememiş. OCCT sistemi bayağı zorlar ondan yüksek sıcaklıklara çıkmış olabilir. Voltaj değerleride stabil gibi. HWinfo'dan aşağıya kaydırıp sayfayı atarmısınız tamamını
tekrar stres testi yapıp atayım kapatmıştım gitmiş veriler

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
1710180017033.png

tam okuyamadım ama ilk başlarda sıkıntı yaşamadığını sonraki aylarda sıkıntı yaşadığını gördüm ekran kartın neydi?
zotac gaming rtx 4060ti 8gb twin edge evet ilk başlarda sorun yaşamıyordum sonraki aylarda fps düştü

• Beğen

NZXT

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

zotac gaming rtx 4060ti 8gb twin edge evet ilk başlarda sorun yaşamıyordum sonraki aylarda fps düştü
Dikkatimi bazı şeyler çekti, anakart sıcaklığı max 70 dereceyi görmüş. Anakart için fazla bir değer sayılır bence. O kadar ısınması normal değil anakartın. Max 55-60 derecelere ulaşması gerek diye düşünüyorum. 2. şey ise PSU 3.3V kanalından max 2V vermiş. Aradaki fark fazla sayılır 3.3V kanalının stabil olarak 3.3V'larda vermesi gerek. Burdanda şüphelendim. 3. sü ise CPU IA limit yüzünden throttle yemiş yani frekans kısıp performans düşmüş. Bu yüksek sıcaklıktan ötürü oluşan limit türüdür. Aşağıdaki rehberlerimi okuyabilirsiniz daha detayı bilgi için.

Top Bottom