Neler Yeni

Yeni Bilgisayarımda Fpsler Çok Düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
yeni pc aldım daha 3 aylık olmasına rağmen performans anlamadığım şekilde düştü valoda 700 den 400e fortnite full grafiklerde 180 den 120 ye gibi
güncellemeler yapıldı virüs scan de attım winsat testi sonuçlarındada sıkıntı yok neden dolayı bu düşüş

NZXT

80+ Bronze
tamamdır tekrar yapayım power şeklinde çok teşekkür ederim cevap için geri döücem
Mesaj otomatik birleştirildi:

tekrar yaptığımda occt testni yaklaşık 3 dakikada cpu 96 dereceyi gördü ve bu yüzden testi zarar gelmemesi için durdurdum
Öncelikle önceki testte ekran kartında bir sıkıntı göremedim. 63 derece 160 W değerinde güzel değer sayılır. İçiniz rahat olsun ekran kartı konusunda. Önemli olan burada işlemci gibi. Çünkü 86 W değerinde 94 derecelere ulaşması fazla bir değer sayılır. Ve 4 ghz ye yakın bir saat hızına ulaşmış. İşlemci yüksek ısıdan dolayı BD PROCHOT etkisine giriyor ve thermal throttling yiyiyor yüksek ihtimalle. Ve bundan dolayı frekans kısıp fps drop sorunu oluşuyor. Emin olmak adına AIDA64 Extreme den test yaparmısınız birde öyle bakalım işlemcinin durumuna. Bu arada kasadaki hava sirkülasyonu nasıldır ve psu markanız nedir. Birde Sayfanın aşağısındaki voltaj değerlerinde atarmısınız. 3V 12V 5V kanallarına bakmamız gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Öncelikle önceki testte ekran kartında bir sıkıntı göremedim. 63 derece 160 W değerinde güzel değer sayılır. İçiniz rahat olsun ekran kartı konusunda. Önemli olan burada işlemci gibi. Çünkü 86 W değerinde 94 derecelere ulaşması fazla bir değer sayılır. Ve 4 ghz ye yakın bir saat hızına ulaşmış. İşlemci yüksek ısıdan dolayı BD PROCHOT etkisine giriyor ve thermal throttling yiyiyor yüksek ihtimalle. Ve bundan dolayı frekans kısıp fps drop sorunu oluşuyor. Emin olmak adına AIDA64 Extreme den test yaparmısınız birde öyle bakalım işlemcinin durumuna. Bu arada kasadaki hava sirkülasyonu nasıldır ve psu markanız nedir. Birde Sayfanın aşağısındaki voltaj değerlerinde atarmısınız. 3V 12V 5V kanallarına bakmamız gerek.

THERMALTAKE S200 TG 650W 80PLUS ARGB 4x120mm Fanlı MidT ATX Siyah Kasa​

Ekler

• 1710166691852.png
    1710166691852.png
    79.6 KB · Hit: 35
  • 11.png
    11.png
    127.9 KB · Hit: 34

xTURANN

80+ Silver
RDR2'de belki daha iyidir ama belirtmek isterim, DX12 FPS düşürebilir.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,472
İsim
Baran Kut
Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,472
İsim
Baran Kut
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Bilgisayarın içinin fotoğrafını çekebilir misiniz ?

İçindeki tüm parçalar gözükecek şekilde
telefonum bozuk webcamde yok çekemiyorum o yüzden

Bilgisayarın içinin fotoğrafını çekebilir misiniz ?

İçindeki tüm parçalar gözükecek şekilde
https://www.vatanbilgisayar.com/the...s-argb-4x120mm-fanli-midt-atx-siyah-kasa.html kasa linki bu yardımı olursa

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,472
İsim
Baran Kut

Ekler

• indir (1).jpg
    indir (1).jpg
    8.3 KB · Hit: 24
  • indir.jpg
    indir.jpg
    8.5 KB · Hit: 23
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Anakart üzerinde işlemci var. Orada stok soğutucu varsa işlemcinin sıcaklığını tutamıyor demektir. Ya onu değiştireceksin ya da işlemcini undervolt edeceksin. Fotoğraftaki ürünlerden biri var mı kasanda?
soldaki mavi çizgili olan var kasada

NZXT

80+ Bronze

THERMALTAKE S200 TG 650W 80PLUS ARGB 4x120mm Fanlı MidT ATX Siyah Kasa​

Psu kalite olarak iyi gibi. İşlemci içinnşunu söyleyeyim 120 W lara ulaştığında PL1 limite maruz kalıyor. O kadar takılmanıza gerek yok ama yinede önemlidir. Onun dışında sayfayı az daha aşağı kaydırın tam görmek için voltaj değerlerini.

soldaki mavi çizgili olan var kasada
O işlemciye sıvı soğutucu şart gibi. Undervolt o işlemci için önermem. Çünkü kronik ısınma sorunu yok 9. Ve 7. Nesillerde olduğu gibi. Düşük performansınız dahada düşer. Şuan tek yapabileceğiniz şey işlemci için sıvı soğutucu takmak.

Top Bottom