Ariseks
80+ Gold
Hangi modelden kaçar GB aldınız hocamBen 3 tane stokladım .
Kendim mining ile uğraşmayacağım ama uğraşacak arkadaşlara şimdiden stokladım.
Hangi modelden kaçar GB aldınız hocamBen 3 tane stokladım .
Kendim mining ile uğraşmayacağım ama uğraşacak arkadaşlara şimdiden stokladım.
Modelleri tam aklımda değil de 1TB 500GB 250GB bir de 250'lik SSD bekletiyorum.Hangi modelden kaçar GB aldınız hocam
BUNLARI yapmadan önce synic kısmını beklemeli miyim ?Öğrendiklerimi anlatmaya çalışacağım. En önemli kavram Plot. İlk başta plot oluşturmamız gerekiyor. Değişik boyutlarda plot oluşturulabiliyor. Ben 101.4 GB (k32) olanını tercih ettim. Plot büyüklüğünün ne farkı var bilmiyorum.
Plot oluşturmak uzun zaman alıyor. 101.4 GB lık bir adet plot oluşturmak benim bilgisayarda 5400 RPM harddisk ile 14 saat sürdü. SSD ile 6 saatte bitiyormuş.
TEMP KLASÖRÜ:
Bize öncelikle en hızlı disk/ssd üzerinde bir geçici klasör gerekiyor. Biz buna ChiaTemp klasörü diyelim. 101.4 GB lık bir adet plot oluşturmak için en az 239 GB boş alan gerekiyor. Plot oluşturma işlemi bittikten sonra bu klasörün içi otomatik boşalıyor. Dikkat etmemiz gereken sistemin kurulu olduğu C sürücüsünü bu iş için kullanmamak. Hız yarı yarıya düşüyor. Denendi.
1- Öyleyse sistem diski olmayan bir SSD üzerinde ChiaTemp klasörü oluşturuyoruz. En az 239 GB boş alan olmalı.
PLOT KLASÖRÜ:
2- Herhangi bir diskimiz üzerinde ChiaPlots adında bir klasör oluşturuyoruz. HDD olabilir hızı çok önemli değil. Her bir plot için 101.4 GB alan gerekiyor. Disk dolana kadar istediğimiz kadar plotu bu diske koyabiliriz. Mesela 1 TB harici harddiskimiz olsun 9 tane plot koyabiliriz. Eğer daha fazla adet diskimiz varsa diğer plotlarımızı onlara koyuyoruz.
Hızlı işlemci, fazla ram, hızlı SSD sadece ilk başta plotları çabuk oluşturmak için gerekiyor. Sonrasında sadece harddisk yeterli.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Not Synced dediBUNLARI yapmadan önce synic kısmını beklemeli miyim ?
rez
İyi ingilizcesi olan özet geçebilir mi translate çok saçmalıyor
Kaç para getirisi varSelam. Elimde boş bilgisayar ve harddisk olduğundan dolayı bu işe balıklama atladım.
Başlayalı 3 gün oldu. Hiç Türkçe kaynak yok. Yabancı kaynak da yok denecek kadar az. Youtube da çok az ingilizce video var.
Yalnız millet çok hızlı girdi bu işe. 3 gün önce zorluk derecesi 26 ve toplam alan 420 PiB iken bugün ise zorluk derecesi 34 ve toplam alan 560 PiB.
3 günde bir 150 PiB artarsa sonu ne olur bilmiyorum.
Evet ssd,hdd krizleri çok yakında bizlerleHerkese selamlar dostlar geçen gün internette gezerken chia coin (XCH) denilen bir coin gördüm anladığım kadarıyla ssd/hdd gibi bileşenlere dosya yazarak bu coini elde edebiliryoruz (bir çeşit mining) bende denemek için gerekli programları yükledim ve başlattım gelişmeleri buraya bildireceğim.Ayrıca coin hakkında bilgisi olan bu gönderinin altına yazabilir herkes bilgilensin.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle