Neler Yeni

Yeni Çıkan CHİA COİN (XCH)

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret

adilrkl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Adil Arkalı
Arkadaşlar genel bir konuyu toplayayım okudum sorunları
1. Stok yapmak istiyorsanız 4TB üstü diskleri alın piyasada takip ettiğim kadarıyla kimse 4TB altını rig için almıyor. 18TB lık 16TB lar 8TB lar havada uçuşuyor. Bu ara gpu lardaki gibib bir kıtlık olacağını asla düşünmüyorum. Fiyatlar artacaktır doğru etkisi var ama gpu gibi aşırı komplike bir cihaz değil ssd ler ve Hdd ler. Ve piyasanın arzı ne kadar artarsa artsın karşılayabileceğini düşünüyorum. BTC miningi bırakıp bu işe girerlerse kartlar yeniden dağıtılır o zaman kimse tahmin edemez.
2. Temp ve Plot durumu: Temp yani büyük boyutlu olan kısım geçici olarak plotun çizildiği yer , 101lik plot için 250gb'a yakın bir boş alan lazım bu yüzden 300gb+ üzeri bir ssd almanızı tavsiye ederim yüksek rpm li hdd de iş görür ama ssd daha hızlı olacaktır.
3. Bilgisayardaki diğer bileşenlerin işlevi cpu-ram-gpu gibi Bunlar ilk başta senin süreni kısaltıyorlar yani güçlü bir cpu ve nvme2 ssd senin 101lik plotu 6-8 saat arasında oluşturmanı sağlar normal bir ssd ile orta bir cpu senin 12 14 arası saat plot oluşturmanı sağlar başka bir işlevleri yok. Plot oluştuktan sonra ihtiyacınız olmayacak yinede paranız varsa üst seviye almanızı tavsiye ederim plotları ne kadar hızlı kurup farminge katarsanız şansınız o kadar artar.
4. Balon çıkma olasılığı : hdd mining uzun süredir var benim bildiğim 2017 den beri yapılmaya çalışılıyor. Gerek bu plot mevzu gerek yeterli desteği alamama durumu işin içine girince bir çok proje başarısız oldu. Buna girme sebebim çin ve hong kong basınında geniş bir yer buldu SSD LER VE HDD LER STOKTA KALMADI diye. En kötü ihtimal Aldığınız hdd leri kiralayabilirsiniz. uzun vadede yine amorti edecektir ama değmez zararsız çıkmak için yapılabilir.
5. Kazanılabilecek yıl durumu ilk yazımda bahsettiğim gibi bu işe insanlar 100TB+ olarak başlıyorlar bu yüzden zorluk her geçen gün artacak ben ilk araştırdığımda piyasa 250.000PB civarıydi şuan 500.000 PB ı geçiyor zorluk her geçen gün artacak de o zaman 101lik plot 2 ayda gibi bir süre veriyordu yanılmıyorsam şuan 1 2 yıl arası veriyor ve bu git gide zorlaşacak.
5. Eleştiri : arkadaşlar herkes her şey hazır olsun istiyor translate ile anlaşılacak şeyi bile tane tane açıklama isteğinde bulunuluyor eğerki teknoloji ile bir şeyler yapmak istiyorsanız ilk araştırma yapmayı öğrenmenizi tavsiye ederim haddime değil ama demek istedim.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Peki minning yapmak için gereken şartlar nedir?

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Bana olayı nasıl yapıcağımı anlatabilecek var mı?

sonadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
kadir kadir
Selam. Elimde boş bilgisayar ve harddisk olduğundan dolayı bu işe balıklama atladım.
Başlayalı 3 gün oldu. Hiç Türkçe kaynak yok. Yabancı kaynak da yok denecek kadar az. Youtube da çok az ingilizce video var.
Yalnız millet çok hızlı girdi bu işe. 3 gün önce zorluk derecesi 26 ve toplam alan 420 PiB iken bugün ise zorluk derecesi 34 ve toplam alan 560 PiB.
3 günde bir 150 PiB artarsa sonu ne olur bilmiyorum.

sonadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
kadir kadir
Öğrendiklerimi anlatmaya çalışacağım. En önemli kavram Plot. İlk başta plot oluşturmamız gerekiyor. Değişik boyutlarda plot oluşturulabiliyor. Ben 101.4 GB (k32) olanını tercih ettim. Plot büyüklüğünün ne farkı var bilmiyorum.

Plot oluşturmak uzun zaman alıyor. 101.4 GB lık bir adet plot oluşturmak benim bilgisayarda 5400 RPM harddisk ile 14 saat sürdü. SSD ile 6 saatte bitiyormuş.
TEMP KLASÖRÜ:
Bize öncelikle en hızlı disk/ssd üzerinde bir geçici klasör gerekiyor. Biz buna ChiaTemp klasörü diyelim. 101.4 GB lık bir adet plot oluşturmak için en az 239 GB boş alan gerekiyor. Plot oluşturma işlemi bittikten sonra bu klasörün içi otomatik boşalıyor. Dikkat etmemiz gereken sistemin kurulu olduğu C sürücüsünü bu iş için kullanmamak. Hız yarı yarıya düşüyor. Denendi.
1- Öyleyse sistem diski olmayan bir SSD üzerinde ChiaTemp klasörü oluşturuyoruz. En az 239 GB boş alan olmalı.
PLOT KLASÖRÜ:
2- Herhangi bir diskimiz üzerinde ChiaPlots adında bir klasör oluşturuyoruz. HDD olabilir hızı çok önemli değil. Her bir plot için 101.4 GB alan gerekiyor. Disk dolana kadar istediğimiz kadar plotu bu diske koyabiliriz. Mesela 1 TB harici harddiskimiz olsun 9 tane plot koyabiliriz. Eğer daha fazla adet diskimiz varsa diğer plotlarımızı onlara koyuyoruz.

Hızlı işlemci, fazla ram, hızlı SSD sadece ilk başta plotları çabuk oluşturmak için gerekiyor. Sonrasında sadece harddisk yeterli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

cy1.jpg

cy2.jpg

Son düzenleme:

Vulks

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Öğrendiklerimi anlatmaya çalışacağım. En önemli kavram Plot. İlk başta plot oluşturmamız gerekiyor. Değişik boyutlarda plot oluşturulabiliyor. Ben 101.4 GB (k32) olanını tercih ettim. Plot büyüklüğünün ne farkı var bilmiyorum.

Plot oluşturmak uzun zaman alıyor. 101.4 GB lık bir adet plot oluşturmak benim bilgisayarda 5400 RPM harddisk ile 14 saat sürdü. SSD ile 6 saatte bitiyormuş.
TEMP KLASÖRÜ:
Bize öncelikle en hızlı disk/ssd üzerinde bir geçici klasör gerekiyor. Biz buna ChiaTemp klasörü diyelim. 101.4 GB lık bir adet plot oluşturmak için en az 239 GB boş alan gerekiyor. Plot oluşturma işlemi bittikten sonra bu klasörün içi otomatik boşalıyor. Dikkat etmemiz gereken sistemin kurulu olduğu C sürücüsünü bu iş için kullanmamak. Hız yarı yarıya düşüyor. Denendi.
1- Öyleyse sistem diski olmayan bir SSD üzerinde ChiaTemp klasörü oluşturuyoruz. En az 239 GB boş alan olmalı.
PLOT KLASÖRÜ:
2- Herhangi bir diskimiz üzerinde ChiaPlots adında bir klasör oluşturuyoruz. HDD olabilir hızı çok önemli değil. Her bir plot için 101.4 GB alan gerekiyor. Disk dolana kadar istediğimiz kadar plotu bu diske koyabiliriz. Mesela 1 TB harici harddiskimiz olsun 9 tane plot koyabiliriz. Eğer daha fazla adet diskimiz varsa diğer plotlarımızı onlara koyuyoruz.

Hızlı işlemci, fazla ram, hızlı SSD sadece ilk başta plotları çabuk oluşturmak için gerekiyor. Sonrasında sadece harddisk yeterli.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
BUNLARI yapmadan önce synic kısmını beklemeli miyim ?

BUNLARI yapmadan önce synic kısmını beklemeli miyim ?
Not Synced dedi

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,940
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Selam. Elimde boş bilgisayar ve harddisk olduğundan dolayı bu işe balıklama atladım.
Başlayalı 3 gün oldu. Hiç Türkçe kaynak yok. Yabancı kaynak da yok denecek kadar az. Youtube da çok az ingilizce video var.
Yalnız millet çok hızlı girdi bu işe. 3 gün önce zorluk derecesi 26 ve toplam alan 420 PiB iken bugün ise zorluk derecesi 34 ve toplam alan 560 PiB.
3 günde bir 150 PiB artarsa sonu ne olur bilmiyorum.
Kaç para getirisi var

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

GöksuA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Göksu Acar
Herkese selamlar dostlar geçen gün internette gezerken chia coin (XCH) denilen bir coin gördüm anladığım kadarıyla ssd/hdd gibi bileşenlere dosya yazarak bu coini elde edebiliryoruz (bir çeşit mining) bende denemek için gerekli programları yükledim ve başlattım gelişmeleri buraya bildireceğim.Ayrıca coin hakkında bilgisi olan bu gönderinin altına yazabilir herkes bilgilensin.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Evet ssd,hdd krizleri çok yakında bizlerle 😎

Top Bottom